۱۲ سد در حال بهره‌برداری کرمانشاه پس از انقلاب احداث شده‌ است
سد داریان شهرستان پاوه

کرمانشاه - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ سد و تاسیسات آبی مهمی در استان کرمانشاه وجود نداشت اما اکنون ۱۲ سد مخزنی در استان به بهره‌برداری رسیده و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی دیم به آبی تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، «محمودرضا شهلایی» شنبه شب در دیدار مردمی در مسجد صباغ شهر کرمانشاه به تشریح دستاوردهای وزارت نیرو پس از پیروزی انقلاب در حوزه آب در استان کرمانشاه پرداخت و افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ سد و تاسیسات آبی مهمی در استان وجود نداشت و هر آنچه در حال حاضر وجود دارد به برکت پیروزی انقلاب و اراده خودباوری و خود اتکائی است و این مهم به دست کارشناسان و متخصصین داخلی کشور محقق شده است.

او با بیان اینکه همه مراحل مطالعه، طراحی و اجرای سد بدست فرزندان همین نظام صورت می گیرد، اضافه کرد: در حال حاضر کشور ایران اسلامی جزو پنج کشور برتر دنیا در سدسازی است.

شهلایی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ سد مخزنی در استان کرمانشاه بهره برداری شده است، گفت: تامین آب شرب بلند مدت شهرها، تامین آب کشاورزی و اراضی مزروعی، تامین آب صنعت و تامین آب محیط زیست از اهداف کلان و بلند مدت وزارت نیرو در استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه، از دیگر مزایای ساخت سدها در استان را کنترل و مهار سیلاب و توسعه اراضی مزروعی از دیم به آبی دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب حدود ۲۰۰ هزار هکتار اراضی دیم به آبی تبدیل و منجر به تولید ثروت و ایجاد اشتغال شده است.

شهلایی به ساخت سد گاوشان اشاره و عنوان کرد: بخشی از آب این سد تامین کننده آب شرب شهر کرمانشاه است که طول مسیر خط انتقال آب آن از محل این سد تا محل تصفیه خانه غدیر، نزدیک به ۹۳ کیلومتر است.

به گفته او، این طرح بزرگ که از سیاست های کلان وزارت نیرو در تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان است، حدود چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

شهلایی درباره طرح بزرگ گرمسیری هم گفت: این طرح علاوه بر استان کرمانشاه در حوزه سرزمینی ایلام نیز توسعه بخش کشاورزی را بدنبال داشته است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای به وضعیت بارش ها هم اشاره کرد و گفت: متوسط بارش در استان ۲ برابر میزان متوسط بارش در کشور و حدود ۴۸۵ میلیمتر است اما متاسفانه در چند سال گذشته بدلیل کاهش نزولات آسمانی شاهد خشکسالی در سطح استان و  کاهش ۳۰ درصدی نسبت به دوره بلند مدت بوده ایم.

شهلایی افزود: بیشتر دشت های استان ممنوعه شده اند و علت ممنوع شدن دشت ها هم ناشی از عدم تعادل ورودی و خروجی آب به آبخوان ها است.

شهلایی با توضیح اینکه با توجه به مقایسه حجم پایین بارش ها با میزان برداشت های بی رویه از دشت ها گفت: بدلیل این تناقض سطح آب زیرزمینی پایین رفته است و چنانچه این چرخه تغذیه و تخلیه متعادل و برای رفع مشکل چاره اندیشی نشود، به سمت مرگ این دشت ها پیش خواهیم رفت.

او با اشاره به وجود ۲۳ محدوده مطالعاتی در سطح استان افزود: در این ۲۳ محدوده مطالعاتی ۱۸ دشت وجود دارند که از این تعداد ۱۶ دشت ممنوعه  و دو دشت ممنوعه بحرانی و یا به عبارتی فراتر از خط قرمز هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha