به گزارش ایرنا، شهرستان آمل از بدو شیوع کرونا در کشور و استان مازندران همواره پاشنه آشیل مدیریت این ویروس بود، بطوری که حتی در برخی موج ها در لیست پرخطرترین شهر کشور قرار گرفت و به تعبیری تا آستانه رنگ بندی سیاه نیز رفت و بارها پای مسئولان کشوری را به مازندران باز کرد.
شهرستان حدود ۴۰۰ هزار نفری آمل به عنوان سومین شهرستان پرجمعیت مازندران، همواره در دو سال اخیر پیش قراول رنگ بندی های پرخطر، شمار بالای مبتلایان، کمترین میزان رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری، بیشتری میزان دورهمی و هر آنچه با مدیریت کرونا در تعارض قرار دارد ، بوده است . این شهرستان در هر موج همه گیری گوی سبقت را در تعداد بیماران بستری بیمارستانی کووی۱۹ از دیگر مناطق گرفت که همین مسئله مرگ ومیر و داغ از دست داد عزیزان بسیاری را بر این شهرستان تحمیل کرد.
البته آمل نیز همانند دیگر مناطق کشور با عمومی شدن واکسیناسیون طی چند ماه اخیر در شرایط مناسب و بطور کلی در آرامش قرار گرفت تا اینکه بار دیگر ویروس کرونا با چهره ای تازه و خطرناک تر از همیشه وارد عمل شد. سویه اومیکرون که طی ماه اخیر وارد کشور شد بار دیگر در کنار میزان پایین رعایت پروتکل هاب بهداشتی آمل را همانند امواج قبلی تحت تاثیر قرار داد و اکنون این شهرستان در رنگ بندی کرونایی بار دیکر چهره قرمز به خود گرفته است.
روزهای سیاه
مرداد ماه امسال نیز شهرستان آمل سیاه ترین ماه کرونایی را سپری کرد به طوری که به گفته فرماندار وقت در طول یک ماه بیش از ۱۲۰ نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند. پس از مرداد سیاه کرونایی رفته رفته با افزایش واکسیناسیون تب تند کرونا در آمل فروکش کرد تا اینکه در ۱۲ آذر ماه امسال برای اولین بار از شیوع ویروس کرونا رنگ کرونایی شهرستان آمل آبی شد و طبق آمار مسئولین تعداد بیماران کرونایی بستری به زیر ۱۰ نفر رسید که در آمل بی سابقه بود.
اما این آرامش کرونایی در آمل زیاد پایدار نبود و پس از ۲ ماه تجربه رنگ آبی، در کمتر از ۱۰ روز رفته رفته تبدیل به قرمز شد. رنگی که بار دیگر نگرانی ها را از افزایش مرگ و میر و از دست دادن عزیزانی بیشتر را برای مردم این شهر تداعی می کند.
طبق آمار آمل همواره طی پنج موج کرونایی گذشته بیشترین شمار ابتلا و بستری ، بالاترین نرخ مرگ و میر و پرتعدادترین مراجعات سرپایی روزانه را در استان مازندران داشته است و با وجود فعالیت پنج بیمارستان در این شهرستان ، گاهی در مرحله قبل از رسیدن به پیک دچار کمبود تخت بستری می شد.
اکنون نیز با وجود شیوع اومیکرون ، بی تفاوتی نسبت به پروتکل های بهداشتی در آمل باعث نگرانی مسئولان بهداشتی این شهرستان شده است.
بافت قومی؛ فرهنگی زیبا اما کرونا پسند
وضعیت پیچیده مدیریت کرونا در آمل همیشه تحت الشعاع بافت قومی و قبیله ای این شهر بوده است. فضای فرهنگی که بر تعاملات خانوادگی، تعدد دورهمی ها و مهمانی ها و همچنین ارتباط نزدیک خانوادگی تاکید دارند و عملا محدودیت ها و توصیه های کرنایی را بی اثر کرده و می کند.
این شهرستان به دلیل بافت طایفه ای و فرهنگی که در آن حاکم است مراودات فامیلی و دورهمی های دوستانه زیادی را عادت دارد. به طوری که همیشه برگزاری دورهمی، مراسم عزاداری و عروسی در آمل یکی از معضلات اصلی مدیریت کرونا بود و بارها دیده شده است در شرایط قرمز و نارنجی کرونایی دورهمی ها و برپایی مراسم همچنان به قوت خود باقی بوده و آنچه که به آن توجه نمی شد و نمی شود ، رعایت پروتکل های بهداشتی است.
علاوه براین صنعتی بودن آمل نیز مزید بر علت است چرا که به دلیل تردد زیاد کارگران از شهرهای اطراف فضایی باخت باخت را برای این شهرستان و مناطق اطراف ایجاد می کند. وجود بیش از ۴۵ درصد صنعت و واحدهای تولیدی صنعتی استان مازندران در شهرستان آمل، آن را به مسیر رفت و آمد روزانه دهها هزار غیر بومی تبدیل کرده که در تعارض آشکار با پروتکل های بهداشتی است.
حال همین دو عامل یعنی بافت فرهنگی پیچیده و صنعتی بودن بار دیگر در برابر سویه اومیکرون به عنوان ۲ نقطه ضعف بزرگ مدیریت کرونا رفته رفته خودنمایی می کنند و می توانند بار دیگر آمل را به ورطه بحرانی بکشانند.
رشد پنج برابری مبتلایان تنها در ۱۴ روز
رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش بیماران کرونایی در این شهرستان ابراز نگرانی کرد و گفت : میزان بیماران کرونایی در این شهرستان به نسبت دو هفته گذشته بیش از پنج برابر افزایش داشته است.
دکتر پژمان خسروی با بیان اینکه مجددا تمامی پنج بیمارستان شهرستان آمل مشغول پذیرش بیماران کرونایی هستند ، افزود : در حال حاضر ما در وسط منحنی رو به صعود کرونا قرار داریم که پیش بینی می شود تا نیمه اول اسفند به قله این موج برسیم.
وی با اشاره به اینکه احتمالا از اواسط اسفند ماه سیر نزولی پیک ششم در شهرستان آغاز می شود ، گفت : روند شیوع کرونا در این مدت به رعایت پروتکل های بهداشتی بستگی دارد و اگر مردم رعایت نکنند ممکن است روزهای سختی همانند پیک پنجم را در پیش رو داشته باشیم.
دکتر خسروی با بیان اینکه بیماران سرپایی شهرستان نیز به صورت فزاینده ای افزایش دارند و این امر سبب شلوغی داروخانه های شهر شده است گفت: در حال حاضر با افزایش شیوع بیماری کرونا زمان ارائه خدمات در برخی از داروخانه ها تا ساعت ۲۲ و ایام تعطیل افزایش یافته است و تعداد داروخانه های شبانه روزی از سه به پنج داروخانه رسید.
رئیس شبکه بهداشت آمل از میزان پایین رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان گلایه کرد و افزود: متاسفانه میزان رعایت پروتکل ها اجتماعی از جمله استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی به شدت ضعیف است که این خود می تواند سبب شیوع افسارگسیخته سویه اومیکرون در سطح شهرستان شود.
بنابر گفته مسئولان شهرستانی در حال حاضر بیش از ۱۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های آمل بستری هستند و تعداد مراجعه روزانه نیز به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است.
نظر شما