ضیافت فامیلی با کرونا هندی در آمل

ساری - ایرنا - شهرستان آمل این روزها در حالی یک تنه ۲۵ درصد از بیماران بستری کرونایی مازندران را به خود اختصاص داده و مسیر رساندن آمار به ۳۰ درصد یا بیشتر را طی می‌کند که برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و ضیافت‌های طایفه‌ای بدون کم کاست و شاید هم بیشتر از گذشته ادامه در این شهرستان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا ، شهرستان آمل طی ۱۷ ماه همه گیری ویروس کرونا همواره از مهم ترین دغدغه استانی و حتی کشوری محسوب می شد و از زمانی هم که رنگ بندی به جریان افتاد ، بجز یک دوره کوتاه که به رنگ نارنجی درآمده بود ، همواره قرمز پوش باقی ماند.

این شهرستان که همواره در طول چهار موج کرونا طولانی ترین دوره را تا رسیدن به پیک در اختیار داشت ، این بار پیش قراول ورود به موج پنجم کرونا در استان شد و از هشتم تیر ماه امسال با قرار گرفتن در رنگ بندی قرمز ، عملا مازندران را وارد موج پنجم کرونا با سویه هندی کرد .

بررسی های آماری نشان می دهد شهرستان آمل همواره طی پنج موج کرونایی بیشترین آمار ابتلا و بستری ، بالاترین نرخ مرگ و میر و پرتعدادترین مراجعات سرپایی روزانه را در استان مازندران داشته است و با وجود فعالیت پنج بیمارستان در این شهرستان ، گاهی در مرحله قبل از رسیدن به پیک دچار کمبود تخت بستری می شد.

 طبق  آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران طی روزهای گذشته دستکم یک چهارم بیماران سرپایی مراجعه کننده به درمانگاه های استان به خاطر مشکوک بودن به بیماری کرونا ، از شهرستان آمل بودند. همچنین از ابتدای سال ۹۹ تا کنون ۶۰۶ نفر در آمل بر اثر کرونا جان باختند که در خوشبینانه ترین حالت یک پنجم مجموع مرگ و میر کرونایی مازندران را تشکیل می دهد.

این وضعیت کرونایی در حالی برای آمل رقم خورده است که این شهرستان از لحاظ جمعیتی سومین شهرستان بزرگ مازندران به شمار می رود و کمتر از یک هشتم جمعیت استان را در خود جای داده است. به لحاظ شرایط جغرافیایی نیز تفاوتی با بسیاری از مناطق مازندران مانند بابل که بزرگ ترین شهرستان مازندران است ، ندارد. به لحاظ امکانات زیرساختی بهداشتی با داشتن پنج بیمارستان مجهز تخصصی و فوق تخصصی ، وضعیتی بهتر از تمامی شهرستان های مازندران دارد.

کارشناسان تنها تفاوت آمل با بسیاری از شهرستان های مازندران را غلظت بافت طایفه ای آن می دانند که سبب می شود تا روابط اجتماعی در آن تنگاتنگ باشد و به همین دلیل هم برگزاری دورهمی های شلوغ ، جشن های عروسی پرجمعیت و برپایی جشن های خانوادگی به مناسبت های مختلف بسیار رواج دارد.

البته قرار داشتن در گلوگاه ورودی به مازندران در مسیر زیباترین جاده کشور هم سبب می شود تا رسوب جمعیت غیربومی اعم از ساکنان غیردایم و مسافران و گردشگران در این شهرستان همواره وجود داشته باشد، موضوعی که بتازگی مورد توجه مسئولان هم قرار گرفته است.

را علت پیشتازی این شهرستان در زنجیره انتقال ویروس دانسته اند. 

ضیافت فامیلی با کرونا هندی در آمل

پایکوبی با کرونا 

بسیاری از کارشناسان بهداشت و درمان زمانی که علل اوج گیری کرونا در استان را بررسی می کنند، نخست انگشت روی رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی می گذارند ، ولی وقتی نوبت به شهرستان آمل می رسد ، حتما  اول به تجمات انسانی به بهانه های مختلف مانند برپایی جشن عروسی ، جشن تولد و دورهمی های شبانه خانوادگی و دروهمی های طایفه ای در ییلاقات اشاره می کنند.

با توجه به مختصات جمعیتی شهرستان آمل و تعاملات فرهنگی مردم این دیار که به دلیل پیوندهای طایفه ای دارای روابط مستمر هستند، برپایی دورهمی‌های شبانه و خانوادگی و دوستانه در این شهرستان امری اجتناب‌ناپذیر و حتی در میان مردم این شهرستان ضروری محسوب می شود.

برپایی مراسمی همچون جشن های عروسی و تولد نیز طبق منطق عرفی روابط اجتماعی مردم این شهرستان به یک ضرورت تبدیل شده و عدم برگزاری چنین مراسمی در میان مردم به نوعی بی احترامی به اطرافیان تفسیر می شود و به همین دلیل هم در حال حاضر که وضعیت این شهرستان قرمز و فعالیت تالارهای پذیرایی نیز طبق محدودیت ها ممنوع است ، برگزار اینگونه مراسم به باغ های شخصی در اطراف شهر آمل کوچ کرده است و طبق گزارشات مردمی ، روستاهای اطراف این شهرستان طی روزهای اخیر میزبان برگزاری تعداد زیادی مراسم جشن عروسی دیگر تجمعات بود ، هر چند بنا بر اطلاعاتی که به دست خبرنگار ایرنا رسیده تالارهای آمل نیز با وجود ممنوعیت فعالیت میزبان جشن عروسی هستند و حتی مراسم عقد و عروسی از شهرستان های همجوار و دورتر همچون محمودآباد  و فریدونکنار نیز به تالارهای آمل یا باغ‌های شخصی این شهرستان آورده می شود.

گذشته از این ، عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان ، رعایت نشدن محدودیت های مصوب در بخش های مختلف از جمله مشاغل هم قوز بالای قوز در شهرستان آمل محسوب می شود و متاسفانه اغلب افرادی که رفتارهای عادی انگارانه از خود بروز می دهند ، علت آن را ر عایت نشدن محدودیت های سختگیرانه مصوب ستاد مقابله با کرونا می دانند. برخی از شهروندان نیز حضور پرتعداد غیربومیان در این منطقه را بهانه ای برای رعایت نکردن پروتکل های می دانند و بر این اعتقادند ؛ زمانی که غیربومیان محدودیت های را رعایت نکرده و به سفر می آیند و کسی هم جلوگیری نمی کند ، رعایت بومیان چه در محدودیت های مصوب و  چه پروتکل های بهداشتی بی فایده است.

احمدی یکی از شهروندان آملی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : در زمانی که راه ها بر روی غیر بومیان باز است نمی توان از مردم توقع رعایت پروتکل های بهداشتی و خانه نشینی را داشت.

وی افزود: با وجود این که می گویند جاده هراز بر روی خودروهای پلاک غیر بومی بسته است ، ولی همچنان در شهر و ییلاقات خودروهای پلاک غیربومی به وفور دیده می شود و جولان می دهند و دورهمی غیربومیان در ییلاقات و روستاهای شهرستان حتی بیشتر از بومیان است.

این شهروند آملی گفت : اینگونه رفتارهای متناقض سبب عدم اعتماد مردم می شود و مجاب کردن شهروندان برای عدم برپایی مراسم و خانه نشینی را سخت کرده است.

ضیافت فامیلی با کرونا هندی در آمل

خارج شدن آمل از کنترل کرونایی 

 علت وضعیت بغرنج کرونایی آمل هر چه که باشد ، این بار خطر خارج شدن کنترل از دست مسئولان با توجه به روند موجود بسیار زیاد است ، موضوعی که فرماندار آمل با بحرانی توصیف کردن وضعیت کرونایی شهرستان ، با صراحت آن را اعلام کرد و گفت که وضعیت کرونایی شهرستان در خال خارج شدن از کنتزل است.

علیرضا شریعت گفت : آمارهای بستری و بیماران سرپایی آمل تقریبا دو برابر شهرهای مشابه استان به لحاظ تراکم جمعیتی است.متاسفانه وضعیت کرونایی آمل مجدداً همانند موج های قبلی همه گیری وخیم شده و تعداد بیماران بستری و سرپایی روزانه بشدت افزایش یافته است.

وی با اع لام این که تعداد بیماران بستری در آمل در حال عبور از مرز ۳۰۰ نفر است ، افزود : در استان مازندران وخامت وضعیت کرونایی در آمل به مراتب از شهرهای دیگر استان بیشتر است و آمل اولین شهری بود که در مازندران به رنگ قرمز کرونایی در آمد و در حال حاضر هم بیش از یک سوم بیماران بستری در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران به شهرستان آمل تعلق دارد و ظرفیت تمامی پنج بیمارستان شهرستان در حال تکمیل است.

شریعت عادی انگاری شهروندان را مهم ترین عامل در ایجاد وضعیت کنونی دانست و  افزود : متاسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله عدم استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی بشدت در آمل کاهش یافته است و همانند روزهای قبل از کرونا مهمانی ها و دورهمی ها پابرجا است.

وی با بیان اینکه نظارت بر شهرستان ۴۲۰ هزار نفری سخت است ، افزود : باید مردم خودشان متوجه خطر شوند و رعایت کنند به عنوان مثال ما تالارهای عروسی را بستیم ولی برگزاری مراسم عروسی به سمت باغ ها و سوله ها رفته است. 

فرماندار آمل گفت : در خصوص ورود مسافران محدودیت ها در جاده هراز ورودی ها کنترل می شود و هر پلاک غیر بومی که  وارد استان  و شهرهای قرمز شد هر ۲۴ ساعت به مبلغ یک میلیون تومان جریمه خواهد شد که این یک عامل بازدارنده برای ورود غیر بومیان است.

معاون بهداشت و درمان علوم پزشکی مازندران هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  بیشترین آمار مراجعه بیماران بستری را متعلق به شهرستان آمل دانست گفت : متاسفانه درصد بالایی از بیماران  استان  متعلق به شهرستان آمل است و در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر پنجشنبه نزدیک یکهزار بیمار سرپایی به مراکز درمانی این شهرستان مراجعه کردند که حدود یک چهارم آمار کل استان بود.

وی وضعیت شیوع کرونا در آمل را نگران کننده توصیف کرد و افزود : متاسفانه  در این شهرستان میزان رعایت مردم در پروتکل های بهداشتی نیز  بشدت پایین آمده است .

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران رفت و آمدهای خانوادگی را یکی از مهم ترین علل شیوع کرونا در استان بویژه در آمل عنوان کرد و گفت : رفت آمدها و جمع های خانوادگی  به گسترش ویروس کرونا دامن  می زند و این مساله کنترل ویروس و کار را برای کادر درمان  در شهرستان سخت کرده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha