۴۲۲ دانشجوی خارجی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند

کرمانشاه - ایرنا - سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: ۴۲۲ دانشجوی غیرایرانی که عمدتا عراقی هستند در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که حدود ۹۰ درصد آنان در مقطع تحصیلات تکمیلی و ۱۰ درصد در مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند.

به گزارش ایرنا، دکتر «محمدنبی احمدی» روز یکشنبه در دیدار با «جعفر ستار الخزاعلی» سرکنسول عراق در کرمانشاه، افزود: بیش از ۹۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی هم در ایران مشغول به تحصیل هستند که ۷۵ هزار نفر آنها عراقی هستند.

وی با اشاره به فارغ التحصیلی بیش از ۲۵۰ دانشجوی عراقی از دانشگاه رازی اظهار کرد: این دانشگاه آمادگی لازم برای توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فرهنگی با کشور عراق را دارد و با پیگیری‌های انجام شده امکانات و زیرساخت‌های مناسبی برای تحصیل دانشجویان غیرایرانی فراهم کرده است.

احمدی با اشاره به امضای ۹ فقره تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه رازی با دانشگاه‌های عراق در سالیان اخیر گفت: عملیاتی کردن یادداشت تفاهم همکاری منعقد شده جزء اولویت‌های این دانشگاه برای توسعه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی در زمینه تبادل استاد و دانشجو، انجام طرح‌های تحقیقاتی مشترک، برگزاری کارگاه‌ها، برگزاری دوره‌های ۶ ماهه تدریس زبان فارسی، برگزاری سمینار و کنفرانس‌های بین‌المللی و راه اندازی دوره‌های مشترک است.

سرپرست دانشگاه رازی با اشاره به لزوم آموزش و یادگیری زبان فارسی برای همه دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌های کشور، فارسی را زبان رسمی تدریس در کلیه دانشگاه‌ها براساس بخشنامه وزارت متبوع اعلام کرد و ادامه داد: دانشگاه رازی آمادگی لازم برای برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزش زبان فارسی به اساتید و دانشجویان عراقی در کشور عراق به صورت حضوری و آنلاین دارد.

وی خواستار احداث دفتر نمایندگی دانشگاه رازی در عراق شد و از رایزن فرهنگی سفارت عراق برای بازدید از دانشگاه رازی و آشنایی با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این دانشگاه به لحاظ موقعیت جغرافیایی و اشتراکات مذهبی و فرهنگی دعوت به عمل آورد.

احمدی، با اشاره به امکانات و ظرفیت‌های علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه رازی، بر همکاری‌های هرچه بیشتر با دانشگاه‌های عراق در زمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فناورانه تأکید و ابراز امیدواری کرد: زمینه‌های همکاری با دانشگاه‌های کشور عراق با محور ارتباط مؤثر استادان ۲ کشور و برگزاری همایش‌های مشترک نیز فراهم شود.

۴۲۲ دانشجوی خارجی در دانشگاه رازی کرمانشاه مشغول به تحصیل هستند

سرکنسول عراق در کرمانشاه هم ضمن تشکر از مسوولان دانشگاه رازی و محیط مناسب و فعالیت‌ها و خدماتی که برای دانشجویان غیرایرانی انجام شده، اظهار داشت: از دیدن این دانشگاه زیبا و دارای نظم و انضباط و ظرفیت‌های بسیار بالا حیرت‌زده هستیم.

جعفر ستار الخزاعلی، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مسوولان دانشگاه و قدردانی از زحمات سرپرست دانشگاه رازی افزود: خوشحالیم که بسیاری از جوانان کشور عراق در کشور دوست و برادر و همسایه ما در حال علم آموزی هستند و امیدورام با برگشت این دانشجویان شاهد آثار مثبت آن در تحول علم و صنعت کشور عراق باشیم.

وی، در مورد عملیاتی کردن یادداشت‌ تفاهم همکاری‌های منعقد شده با دانشگاه، قول رایزنی‌های لازم را داد و خواستار تسهیل در امور کنسولی دانشجویان عراقی شد.

الخزاعی، هم افزایی و همکاری هرچه بیشتر طرفین را مورد تأکید قرار داد و گفت: علاقه‌مندیم که یک پل ارتباطی ایجاد شود تا بتوانیم مسایل و دغدغه‌های دانشجویان عراقی دانشگاه رازی را سریع‌تر و راحت‌تر پیگیری و حل و فصل کنیم.

وی در خصوص مشکل دانشجویان عراقی در بحث یادگیری زبان فارسی گفت: در همه دانشگاه‌های دنیا از جمله اروپا، دستورالعمل‌های لازم برای پذیرش دانشجوی خارجی؛ یادگیری زبان آن کشور است، بنابراین اصل تسلط به زبان فارسی هنگام پذیرش دانشجویان عراقی باید مورد توجه دانشگاه قرار گیرد.

سرکنسول کشور عراق در کرمانشاه با اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاه رازی بیان کرد: رایزن فرهنگی عراق در تهران نیز همکاری لازم را با دانشگاه خواهد داشت و مسایل و موضوعات مربوط به همکاری‌ها را از طریق ایشان پیگیری کند.

به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا»  آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.  
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.  
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.  
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار  دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و  دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha