استفاده از پروتئین‌های گیرنده دود به عنوان حسگر هورمونی گیاهان

تهران - ایرنا- محققان توانستند پروتئین گیرنده دود گیاهان را به عنوان حسگر هورمون رشد مورد استفاده قرار دهند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این پروتئین حسگر دود که با عنوان پروتئین KAI۲ شناخته می‌شود، سال‌ها قبل کشف شده و در گونه‌های مختلفی از گیاهان وجود دارد.

در تحقیقات محققان دانشگاه کالیفرنیا مشخص شد ژن اصلی KAI۲ در ابتدای تکامل حبوبات به دو ژن KAI۲A و KAI۲B تبدیل شده است.

محققان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته ژنتیک و بیوشیمی دریافتند این گیرنده‌ها به لیگاندهای مختلف از جمله مجموعه‌ای جدید از هورمون‌های نوظهور گیاهی موسوم به strigolactone واکنش نشان می‌دهند. همچنین محققان با استفاده از بیولوژی ساختاری توانستند یک کاتالیزور جدید از آنزیم KAI۲ را با وضوح اتمی شناسایی کنند که نسبت به مولکول‌های strigolactone واکنش نشان می‌دهد.

در نتیجه مشخص شد گیرنده های KAI۲ نه تنها توانایی حس کردن هورمون‌ها را دارند، بلکه می‌توانند این هورمون‌ها را کاتالیز کنند.
مولکول‌های strigolactone مجموعه‌ای از فرایندها شامل رشد ریشه‌ها و همچنین واکنش ریشه ها به قارچ‌ها و میکروب‌های خاک را در گیاهان تحت تاثیر قرار می‌دهند.
 

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Communications Biology منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha