گفت‌وگوی دبیرکل سازمان ملل با وزرای خارجه روسیه و اوکراین

نیویورک- ایرنا- سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد؛ آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان همزمان با افزایش تنش‌ها میان روسیه و آمریکا بر سر اوکراین، به صورت جداگانه با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و دیمیتری کولبا وزیر امور خارجه اوکراین گفت‌ وگو کرد.

استفان دوجاریک روز دوشنبه به وقت محلی افزود که دبیرکل سازمان ملل در این گفت‌ وگوهای جداگانه، نگرانی جدی خود را درباره اوضاع پیرامون اوکراین ابراز و بر دیپلماسی تاکید کرد.

سخنگوی سازمان ملل اظهار کرد: دبیرکل در تماس های خود با وزیران امور خارجه روسیه و اوکراین، از تشدید تنش ها ابراز نگرانی کرد.

دوجاریک افزود: گوترش همچنین از تلاش های جاری دیپلماتیک برای کاهش این تنش‌ها استقبال کرد.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: دبیر کل بر این واقعیت تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد.

دوجاریک ادامه داد که سازمان ملل هیچ برنامه ای برای تخلیه یا جابجایی بیش از یک هزار و ۶۰۰  کارمند خود در اوکراین که شامل ۲۲۰ کارمند خارجی و یک هزار و ۴۰۰ کارمند محلی می شوند، ندارد.

سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به این سوال که آیا تماس دبیرکل با وزیران خارجه روسیه و اوکراین می تواند نشان‌دهنده نقش میانجیگری بیشتر سازمان ملل باشد، گفت: دبیرکل اعلام کرده است که تمام دفاتر او همیشه در دسترس هستند و وظیفه و مسؤولیت او به عنوان دبیرکل، تماس با بسیاری از طرف‌های درگیر در این وضع کنونی است.

به گزارش ایرنا، آمریکا اخیراً هشدارهایش را درباره تهاجم احتمالی ادعایی روسیه تشدید کرده اما مقام های اوکراین خواستار آرامش شده اند و زلنسکی در سخنرانی تلویزیونی گفته که دولتش به اندازه کافی برای کنترل اوضاع نیرومند است.

زلنسکی از زمان شروع بحران سازی درباره امکان وقوع جنگ در مرزهای شرقی کشورش، بارها خواستار آرامش در برابر استقرار نظامی روسیه در مرز با اوکراین شده و گفته است که هراس موجود نسبت به بروز جنگ بیش از اندازه است.

او با رد ادعاهایی مبنی بر اینکه دولتش خطر قریب الوقوع جنگ را نادیده می گیرد، افزوده است: ما درک می کنیم که چه اتفاقی می افتد و در مورد این موضوع با مردم خود صحبت می کنیم.

تنش ها در هفته های اخیر در پی ادعای شماری از سران غربی مبنی بر احتمال حمله روسیه به اوکراین بالا گرفته است.

مسکو بارها اعلام کرده است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و در صدد دریافت تضمین های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می شود.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است اما مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

بخش‌های غربی روسیه با توجه به همسایگی با اوکراین و نزدیکی به کشورهای عضو ناتو که کانون تنش بین روسیه و غرب است، برای روس‌ها اهمیت فراوان دارد و به آمادگی رزمی نیروهای نظامی مستقر در این مناطق توجه خاص می‌شود.

کارشناسان معتقدند که کاخ سفید با کمک متحدان اروپایی، به دنبال ضربه زدن به روسیه بوده و مساله اوکراین را بهانه و دستاویز قرار داده است. در ماه‌های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف‌آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha