به گزارش چهارشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی افزود سران اروپا و آفریقا در اجلاس دو روزه این هفته رهبران اروپایی و آفریقایی خود در بروکسل، امیدوارند از طرح های بزرگی رونمایی شود که شامل اختصاص هزینه ۱۵ میلیارد یورویی از تعهدات اروپا به همسایگان جنوبی خود است.
اجلاس سران قرار است در روزهای ۱۷ و ۱۸ فوریه (۲۸ و ۲۹ بهمن) با تمرکز بر موضوع «اولویت های دو طرف؛ آینده مشترک» در بروکسل برگزار شود.
پیش نویس سند نهایی این اجلاس که به رویت پولیتیکو رسیده است شامل مجموعه از از طرح های جاه طلبانه با هدف تقویت ارتباطات دیجیتالی، ایجاد راه های ارتباطی جدید در حمل و نقل و تسریع تغییر در منابع انرژی با کربن پایین است و بخشی از راهبرد «دروازه جهانی» اتحادیه اروپا قلمداد می شود که در واکنش به طرح کمربند و جاده تدوین شده است.
به نوشته پولیتیکو، چین سرمایه گذاری خود در آفریقا را به ویژه از ابتدای همه گیری کرونا کاهش داده است. در نشست سال گذشته چین- آفریقا شی جین پینگ رئیس جمهوری چین درباره اختصاص سرمایه گذاری به ارزش ۴۰ میلیارد دلار در آفریقا متعهد شد که یک سوم کمتر از تعهدات قبلی چین بوده است. چین در سال ۲۰۱۹میلادی ۷.۸ میلیارد دلار وام به افریقا اختصاص داد که از زمان اوج خود به ارزش ۲۹.۵ میلیارد دلار کاهش شدیدی داشته است.
همچنین چین در نوامبر گذشته وعده داد یک میلیارد دز واکسن دیگر نیز به افریقا تحویل دهد که بیشترین میزان به نسبت ۲۰۰ میلیون دز واکسنی است که تاکنون در اختیار چین قرار داده است. واکسن مساله اختلاف برانگیزی بین اتحادیه اروپا و آفریقا است زیرا اتحادیه اروپا تمایلی ندارد حقوق مالکیت معنونی را که امکان تولید ارزان تر واکسن ها را می دهد به آفریقا واگذارکند.
رئیس جمهوری چین در پیام خود به سران آفریقا به یکی دیگر از موضوعات تنش آفرین اشاره کرد که شامل تاریخ استعماری اروپا در آفریقا است.
پولیتیکو نوشت: تلاش اروپا برای ورود به آفریقا در سفرهای مقامات ارشد اتحادیه اروپا به کشورهای آفریقایی در آستانه اجلاس بروکسل مشهود بود. این اجلاس قرار بود ۱۶ ماه پیش برگزار شود اما به دلیل همه گیری برگزار نشد.
مارگارت وستاگر مقام ارشد اتحادیه اروپا در حوزه دیجیتال دوشنبه همین هفته در سفر به ابوجا درباره یک بسته اقتصادی دیجیتالی بین نیجریه و اتحادیه اروپا گفتگو کرد.
همزمان اعضای دولت این کشور از جمله رئیس ستاد کارکنان رئیس جمهوری نیجریه برای آگاهی از برنامه سانسور سایبری و اطلاعاتی پین موسوم به فایربال بزرگ به پکن رفت.
پولیتیکو نوشت: اتحادیه اروپا نگران توسعه ارتباطات دیجیتالی با بخش هایی آفریقا است. شرکت هووایی چین در حال تکمیل پروژه کابلی خود است که آسیا را به شرق افریقا متصل می کند.
این رسانه افزود سوالی که مطرح است این است که سرمایه گذاری برای طرح های جاه طلبانه اروپا در آفریقا از کجا تامین خواهد شد. جزییات چندانی در این زمینه فاش نشده است اما به نظر می رسد سهم هنگفتی از بودجه ۱۵۰ میلیارد یورویی که در ۷ سال اعطا خواهد شد ازمنابع دولتی تامین نمی شود.
پیش نویس بیانیه نهایی اجلاس سران آفریقا و اتحادیه اروپا نشان می دهد که دو طرف به «آینده ای مشترک» با همکاری های نزدیک تر امیدوارند اما هنوز معلوم نیست که طرح های اتحادیه اروپا در آفریقا با توجه به افزایش نفوذ چین دراین قاره از چه موقع اجرایی خواهد شد.
نظر شما