حمایت از دستفروشان وظیفه شهرداری است

شیراز-ایرنا- مدیرکل حراست و پدافند غیر عامل سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور حمایت از دستفروشان را وظیفه شهرداری‌ها دانست و گفت: برای ساماندهی دستفروشان در مرحله اول آموزش نیروهای شهرداری و نظارت بر کار این نیروها حائز اهمیت است.

حمیدرضا موفق چهارشنبه در دهمین نشست تخصصی ساماندهی صنوف مشاغل و فعالیت های شهرداری های کشور در شیراز با بیان ضرورت ساماندهی مشاغل در کشور، گفت: برای ساماندهی قشر دستفروش در مرحله اول آموزش نیروهای شهرداری حائز اهمیت است و پس از آن نظارت هایی است که باید بر این نیروها وجود داشته باشد، وظیفه شهرداری است که از دستفروشان حمایت کند تا بتوانند معیشت خانواده را تامین کنند.

موفق افزود: اجرای همه طرح ها برای ساماندهی مشاغل با هماهنگی بین دستگاه های متولی امکان پذیر است و در غیر این صورت تاثیری بر این امر نخواهد داشت.

بی احترامی به دستفرش ممنوع!

قدرت اله محمدی رییس کار گروه تخصصی ساماندهی صنوف، مشاغل و فعالیت های شهری شهرداری های کشور هم در این نشست از سازمان شهرداری و خدمات شهری کشور خواست تا امکانات رفاهی از جمله سرویس بهداشتی را برای روز بازارها فراهم کنند.

وی افزود: هر طرحی که قرار است برای رفع مشکلات یک شهر ارائه شود نیازمند مشاوره های تخصصی است در غیر اینصورت این موضوع هزینه‌های زیادی را متحمل می شود، این نشست و استفاده از تجارب شهرداری های مختلف می تواند از این هزینه ها بکاهد و به بهبود ساماندهی مشاغل کمک کند.

محمدی افزود: مشاغل دستفروشان، مشاغل سیار و مزاحمت های سد معبر اصناف از جمله موضوعاتی است که باید ساماندهی شود چرا که سد معبر جرم است اما دستفروشی و تامین معیشت خانواده جرم نیست و نباید اجازه دهیم به تامین کنندگان معیشت خانواده توهین و بی احترامی شود و اگر قرار بر ساماندهی است باید با احترام همراه باشد.

تلاش سازمان های مربوطه برای کاستن از مشکلات دستفروشان

سید حبیب راضی مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در این نشست با بیان اینکه باید با تلاش شهرداری ها و سازمان های مربوطه از مشکلات دستفروشان کاسته شود، گفت: طی چند ماه اخیر جلسات مختلفی برگزار و بخشنامه های متعددی در راستای برطرف شدن مشکل معیشت دستفروشان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر  تعداد ۸۴۰ بازارچه هفتگی در کشور وجود دارد که این تعداد سهم شهرداری ها ۴۰ بازار و ۲۷۰ بازارچه متعلق به مراکز دیگر هستند، با این وجود به ازای هرشهر یک سهم بازارچه یا روز بازار وجود ندارد، در این خصوص مشکلات زیادی وجود دارد که باید برای رفع آن تلاش شود.

مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بیان کرد: اطلاعات جامع و کاملی از دستفروشان وجود ندارد که امید است با همت شهرداری ها سازمانی فعال و اطلاعاتی دقیق از این قشر در دسترس قرار گیرد.

وانت بارهای شیراز در مسیر ساماندهی

مسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست گفت: ساماندهی وانت بارها در دستور کار شورا و سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز قرار گرفته است.

وی افزود: پس از جمع بندی بودجه سال آینده شهر، ساماندهی و تعیین تکلیف وانت بارها با محوریت مناطق و سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز در دستور کار کمیسیون قرار می گیرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: ساماندهی مشاغل ظرفیت های مختلفی دارد که باید در دبیرخانه ها تلاش و هم افزایی شود تا طرح جامع ملی ارائه و اجرا شود.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود دبیرخانه مرکزی طرحی جامع ارائه و سهم در بودجه ای را از شهرداری شهرهای مختلف دریافت کند تا ساماندهی مشاغل به صورت تاثیر گذار و بلند مدت رخ دهد.

ساماندهی مشاغل باید با به روز باشد

غلامرضا غلامی معاون خدمات شهری شهرداری شیراز در نشست تخصصی ساماندهی صنوف مشاغل و فعالیت های شهرداری های کشور گفت: طرح هایی که قرار است برای ساماندهی مشاغل ارائه شود باید با روش های به روز و جدید صورت پذیرد تا نتیجه مثبتی به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: برای رسیدن به یک ساماندهی موثر باید هم افزایی هایی بین مجموعه های شهرداری و سایر سازمان های مرتبط صورت پذیرد.

غلامی بیان کرد: در هر حوزه ای برای اجرای اهداف باید تمام روش ها و وضعیت های اجتماعی بررسی و در قالب قوانین و مقررات سازمانی، ساماندهی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha