توجه به سلامت مردم و محیط زیست اولویت دولت سیزدهم

کرمانشاه- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست در سفر یک روزه به کرمانشاه، توجه به محیط زیست، سلامت مردم، بهره‌برداری پایدار از خاک و مهار ریزگردها را از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، «علی سلاجقه» در این سفر ابتدا به گلزار شهدا رفت و سپس با خانواده شهید محیط‌بان کرمانشاهی دیدار کرد و سپس در جمع کارکنان اداره کل محیط زیست استان حضور یافت.

رئیس سازمان محیط زیست در ادامه سفر خود همچنین از ۲ صنعت بزرگ استان یعنی پالایشگاه قدیمی نفت کرمانشاه و شرکت سیمان سامان غرب بازدید کرد و از نزدیک با شاخص های زیست محیطی این ۲ صنعت آشنا شد.

توجه به سلامت مردم و محیط زیست اولویت دولت سیزدهم

شناسایی کانون ریزگردها در داخل و خارج از کشور

رئیس سازمان محیط زیست در این سفر ابتدا در جمع کارکنان محیط زیست استان یکی از معضلات زیست محیطی کشورمان را وجود ریزگردها دانست و گفت: در این راستا با کشورهای همسایه دیپلماسی فعالی را آغاز کرده و همچنین نشست هایی با وزاری محیط زیست این کشورها برگزار کردیم، این گام نخستین است که در اولین فرصت اتفاق افتاده و طی آن کانون‌های گرد و غبار کشورهای همسایه مدیریت می شود و در داخل کشور نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی این کانون ها مدیریت خواهد شد.  

سلاجقه تاکید کرد: خوشبختانه برای نخستین بار گام های عملیاتی در این دولت برای موضوع آلایندگی ناشی از صنعت و صنایع هم برداشته شد که در این قسمت حدود ۶۲ ماده و حکم با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزرای مربوطه و با دبیری وزیر کشور ایجاد شد که این احکام برای دستگاه های اجرایی ارسال شد و دستگاه اجرایی، بازه زمانی و نوع عملیات آن، محل تامین اعتبار و میزان آن مشخص شده که حتما در کلانشهرهای کشور اتفاق می افتد.

معاون رییس جمهوری در این سفر همچنین در باره آلایندگی های خانگی عنوان کرد: شهرداری ها موظف هستند در ایجاد تصفیه خانه ها تکلیف خود را انجام دهند این امر در شهرها بر عهده شهرداری ها و در محیط خارج از شهر بر عهده بخشداری ها و دهیاری ها است، ما به عنوان سازمان حفاظت محیط زیست در این راستا عزممان را  جزم کرده و سلامت مردم خط قرمز ماست.  

سلاجقه گفت: شورای عالی محیط زیست کشور در دولت جدید هنوز تشکیل نشده اگر چه کارهای مربوط به آن در حال انجام است و بنا به درخواست رییس جمهوری این شورا به زودی تشکیل می شود.

فرونشست زمین های کشاورزی چالش دیگر کشور

رئیس سازمان محیط زیست در ادامه سخنانش گفت: در سال های اخیر توسعه غیرمتوازن در کشاورزی عامل افزایش فرونشست زمین های کشاورزی کشور شده به نحوی که هم اکنون استان های یزد، کرمان، تهران و اصفهان بیشتر از استان‌های دیگر دچار فرونشست زمین شده اند که ضروری است دولت برای مقابله با این امر باید تدابیر لازم را بیاندیشد.

سلاجقه در خصوص فرونشست دشت ها اظهار کرد: امید است با توجه به ظرفیت های موجود و با همکاری استانداری، اداره کل و سایر دستگاه ها شاهد شرایط مطلوبی در این خصوص و حفظ محیط زیست باشیم.

وی عنوان کرد: امید است با توجه به ظرفیت های موجود و با همکاری استانداری، اداره کل و سایر دستگاه ها شاهد شرایط مطلوبی در این خصوص و محیط زیست استان باشیم.  

معاون رییس جمهوری گفت: دشت های آبرفتی ما سدهای زیرزمینی هستند که آب را به شکل مطلوب حفظ کرده و تحت هر شرایطی با حداقل هزینه و در هر بازه زمانی از سال می توانستیم این آب را احصاء کنیم.

وی در ادامه افزود: فرونشست ها حتما مسایل ثانویه و جانبی دیگری نیز از جمله فعال کردن گسل های منطقه و زلزله هایی را ایجاد می کند، اگر چه این روند در سالیان متمادی اتفاق افتاده اما روند تزایدی و رو به رشد آن بیشتر در دهه های اخیر اتفاق افتاده و توسعه غیرمتوازن در بحث کشاورزی نیز در این امر موثر بوده است.  

سلاجقه با بیان اینکه خوشبختانه استان کرمانشاه دارای دشت های محدودتری از این حیث است، خاطرنشان کرد: استان های یزد، کرمان، تهران و اصفهان دارای بیشترین آمار در حوزه  فرونشست کشور هستند.

وضعیت مناسب پالایشگاه کرمانشاه از جهت شاخص های زیست محیطی 

سلاجقه طی بازدیدی از پالایشگاه نفت کرمانشاه نیز اظهار کرد: پالایشگاه کرمانشاه از جهت بسیاری از شاخص های زیست محیطی در رتبه مناسب قرار دارد این پالایشگاه با قدمتی در حدود ۸۶ سال با اینکه دیر زمانی در فاصله هشت کیلومتری شهر کرمانشاه قرار داشته و امروز در دل شهر قرار گرفته از جهت بسیاری از شاخص های محیط زیستی در رده های مناسب تشخیص داده شده و به عنوان صنعت برگزیده کشور در بحث محیط زیست و چندین بار به عنوان صنعت سبز مطرح شد.

وی افزود: کارهای تحقیقاتی بسیار خوب همراه با خروجی مناسب و یک سرمایه گذاری عالمانه در این پالایشگاه انجام شده و تصفیه خانه تاسیس شده در آن  منجر به ایجاد یک فرایند چرخشی شده که آب وارد شده با کیفیت مناسب داخل سیستم می شود و با همان کیفیت مناسب از سیستم خارج و مجددا در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون رییس جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: در محیط زیست هم یکی از بحث هایمان همین است که صنعت می تواند هم زیستی مسالمت آمیز با شهر و تجمعات انسانی داشته باشد و مشکلی ایجاد نکند، اکنون خوشبختانه علاوه بر اینکه هیچ آبی وارد رودخانه قره سو نمی‌شود هیچ آبی نیز از آن استفاده نمی کند و این یک دستاورد بسیار عالی است که ما صنایع آب بَر را به سمت و سویی ببریم که صنعتی که در روز می توانست هشت هزار متر مکعب آب مصرف کند امروز در ساعت حدود ۳۰ متر مکعب یعنی در یک شبانه روز هفت هزار و ۲۰۰ متر  مکعب آب مصرف کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در بحث آلاینده ها خوشبختانه اداره کل محیط زیست استان که مرتبا پالایشگاه را از جهت منابع آلاینده آب و خاک و همچنین منابع آلاینده جو پایش  می‌کند و از لحاظ آستانه های محیط زیستی در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد که آرزو می کنیم همه صنایع ما به این سمت و سو بروند و در دل شهر هم صنعتی داشته باشیم که هیچ گونه مشکل خاصی برای محیط زیست ایجاد نکند.

سلاجقه یادآور شد: البته صدای این مجموعه برای شهر مشکلی ایجاد نمی کند اما با توجه به همتی که در این مجموعه مشاهده شد از لحاظ آلاینده صوتی نیز به وضعیت مناسب خواهد رسید و باز هم به عنوان یک الگوی مناسب برای کشور قلمداد می شود.

معاون رییس جمهوری همچنین در حاشیه بازدید از رودخانه قره سو خطاب به مسوولین محیط زیست استان کرمانشاه اظهار کرد: لازم است گزارشی از این ناحیه ارسال شود که جنبه های مختلف در بحث عناصر، مصرف از جمله کشاورزی که دارای مشکل است، بوی نامطبوعی که ایجاد کرده به علاوه ایجاد مشکل از سوی حیوانات موذی و بحث توریسم و گردشگری را تبیین نمایند.

وی با بیان اینکه رییس جمهوری همواره بر ۲ موضوع پسماند و فاضلاب تاکید ویژه دارند، خاطرنشان کرد: این موضوع باید پیگیری شود و شرکت آب و فاضلاب برنامه ریزی دقیقی برای حل آن داشته باشد.

توجه به سلامت مردم و محیط زیست اولویت دولت سیزدهم

لزوم توجه صنایع به مسئولیت های اجتماعی و زیست محیطی

سلاجقه در ادامه سفر یک روزه خود به استان کرمانشاه در بازدید از کارخانه سیمان سامان غرب بازدید و ضمن گفتگو با پرسنل این مجموعه بر مسئولیت های اجتماعی آن ها و همکاری مسالمت آمیز با محیط زیست تاکید کرد.

وی در ادامه بازدید کارخانه سیمان سامان غرب از محل اتاق مانیتورینگ و چگونگی روند کار این بخش از صنعت، و همچنین بطور جداگانه از بخشهای تصفیه خانه فاضلاب و کارخانه تولید پاکت سیمان سامان غرب  از نزدیک بازدید داشت.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ظرفیت زیست محیطی استان کرمانشاه، حفظ آب و خاک، تنوع زیستی و  چشم اندازی که برای مردم دارد، بسیار حائز اهمیت است بنابراین مسئولیت های اجتماعی را در نظر گرفته و امیدواریم با همکاری شما و سایر صنایع معظل اجتماعی برخی از نقاط در استان مرتفع شود.

یادآوری می شود شرکت سیمان سامان غرب، یکی از بزرگترین تولید کننده و عرضه کننده  انواع سیمان خاکستری واقع در استان کرمانشاه با دو خط تولید هر یک به ظرفیت ۳۵۰۰ تن در روز و در فاصله ۱۲  کیلومتر جاده اسلام آباد غرب قرار دارد.

به گزارش ایرنا؛ کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

استان کرمانشاه دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha