هراس از هرگونه توافق احتمالی با ایران، مقام صهیونیستی را به دیدار با هریس کشاند

نیویورک- ایرنا- بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که این روزها همچون دیگر سردمداران این رژیم از شکل‌گیری هرگونه توافق احتمالی در وین در هراس است، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به دیدار کامالا هریس معاون جو بایدن رفت تا بار دیگر سیاست شکست خورده ایران هراسی این رژیم را بیازماید.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که امروز عصر با کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا با تمرکز بر روابط راهبردی و همکاری میان اسرائیل و آمریکا که به امنیت منطقه و امنیت اسرائیل کمک می‌کند، دیدار کردم.

این مقام صهیونیستی در تداوم سیاست اتهام پراکنی این رژیم علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در حالیکه خود دارای زرادخانه هسته ای است، مدعی شد من به معاون رئیس جمهوری آمریکا گفتم که از آمریکا و بایدن برای تعهدشان در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای قدردانی می‌کنم.

این مقام رژیم اسرائیل ادعا کرد که مهم است که هرگونه توافق با ایران منوط به پایبندی به نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و رسیدگی به پرونده‌های باز در برنامه های هسته ای ایران باشد.

 این مقام رژیم صهیونیستی در تداوم سیاست های ایران هراسی و بدون اشاره به نقش های مخرب این رژیم مدعی شد من همچنین از نقش مهم آمریکا در حفظ ثبات در خاورمیانه، در مقابل تجاوزهای منطقه ای ایران و نیروهای وابسته به آن قدردانی کردم.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادامه  داد  که همچنین در مورد اهمیت گسترش توافق سازش، وضعیت اوکراین و اهمیت اقدامات اعتمادساز با فلسطینی ها با معاون بایدن گفت‌وگو کرده است.

این مقام ارشد صهیونیستی همچنین گفت که درباره طرح های این رژیم  برای تعمیق همکاری ها با همسایگانش به معاون بایدن توضیح داده است.

مقامات صهیونیستی همزمان با تندروها در داخل آمریکا از شکل گیری هرگونه توافق احتمالی میان ایران و گروه ۱+۴ و بازگشت آمریکا به برجام و برداشتن تحریم های ظالمانه و یکجانبه علیه تهران بشدت در هراس هستند.
نیکی هیلی نماینده دولت پیشین تندروی آمریکا در سازمان ملل و از حامیان این رژیم مدعی است توافق ایران یک اشتباه بود و هرگونه توافق جدید که جو بایدن امضا کند یک فاجعه خواهد بود.

وی همچنین به نامه نزدیک به ۲۰۰ نماینده کنگره آمریکا به بایدن رئیس جمهور آمریکا اشاره کرده و گفته است که به این نامه افتخار می‌کند.

نزدیک به ۲۰۰ نفر از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در نامه ای به  رئیس جمهور دموکرات کشورشان با هراس از هرگونه توافق احتمالی با ایران هشدار دادند هر گونه توافق هسته ای احتمالی با ایران بدون تایید کنگره به سرنوشت توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ دچار خواهد شد.

در این نامه با هشدار علیه توافق هسته‌ای دیگری بدون تایید کنگره آمده است که هرگونه توافق با ایران به همان سرنوشت توافق ۲۰۱۵ دولت باراک اوباما دچار خواهد شد که در دولت دونالد ترامپ لغو شد. 

در نامه جمهوری‌خواهان خطاب به بایدن آمده است که اگر بدون تأیید رسمی کنگره، توافقی را با ایران امضا کنید، این توافق موقت و غیرالزام‌آور خواهد بود و به همان سرنوشت برجام دچار خواهد شد. 

جمهوری خواهان کنگره در نامه خود با مطرح کردن برخی خواسته‌های ایران اظهار داشتند که ایران خواهان تضمین شده است که ایالات متحده تا زمان پایبندی ایران به مفاد برجام، دیگر تحریم‌هایی را علیه ایران وضع نکند. 

این در حالی است که روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: دولت بایدن مجبور نیست برای تعهد مجدد به این توافق به دنبال موافقت کنگره باشد، اگرچه قانون ۲۰۱۵ به قانونگذاران این امکان را می‌دهد که آن را بررسی کرده و به طور بالقوه آن را مسدود کنند؛ اقدامی که بایدن تقریباً به طور قطع آن را وتو خواهد کرد.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید همزمان با مذاکرات وین میان ایران و گروه ۱+۴ اعلام کرد که پیشرفت قابل توجهی در هفته گذشته در این مذاکرات به دست آمده است و این پیشرفت‌ها ادامه دارد.

این مقام کاخ سفید در عین حال ادامه داد اما تا زمانی که در مورد همه چیز توافق نشود، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

سخنگوی کاخ سفید در حالیکه مذاکرات وین اکنون به مرحله‌ای رسیده است که سرنوشت آن صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی به ویژه آمریکا بستگی دارد، ادعا کرد  اگر ایران جدیت نشان دهد می توانیم ظرف چند روز برای بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام به توافق برسیم و هرچیزی فراتر از آن  امکان بازگشت به توافق را در خطر شدید قرار می دهد.

جن ساکی ادامه داد نمی توانم رویکرد یک دولت جمهوریخواه در آینده را پیش بینی کنم، اما باید تحولات چهار سال گذشته پس از خروج رئیس جمهوری پیشین از برجام را خاطر نشان کنم.  

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از ششم دی‌ماه آغاز شده و اکنون به مرحله‌ای رسیده است که نتیجه گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی طرف‌های غربی بستگی دارد. اگر طرف‌های غربی تصمیمات لازمی را که به آن آگاه هستند، اتخاذ نمایند، می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت.

هیات ایرانی بر اساس اصول و دستورالعمل‌ها پیشنهادات و خواسته‌های روشن خود در موضوعات باقی‌مانده را روی میز قرار داده و اکنون توپ کاملا در زمین طرف‌های غربی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha