عبدالرحیم پالیده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: غربالگری بیماریها در مردان بالای ۳۰ سال در راستای سیاست کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر حفظ سلامت مردان در وهله نخست بهمنظور پیشگیری و کنترل بیماریها و در وهله دوم شناسایی مبتلایان و کمک به درمان آنان انجام میشود.
وی بابیان اینکه غربالگری بیماریهای ذکر شده برای زنان انجام میشود، افزود: این اقدامات متناسب با ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت در طول سال توسط مراکز و پایگاههای بهداشت انجام و برای گروههای هدف پرونده مراقبت تشکیل میشود.
پالیده اضافه کرد: مراجعه مردان برای انجام غربالگری بیماریها و تشکیل پرونده مراقبت در همه نقاط کشور از جمله گنبدکاووس به دلائل مختلف از جمله اشتغال آنها در ساعات اداری که مراکز بهداشتی فعالیت دارند، کمرنگ است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
به گفته وی، مطابق اطلاعات درج شده در سامانه الکترونیک مرکز بهداشت کشور، از هر هزار مرد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی ۲۰ نفر مبتلا به بیماری دیابت و ۳۴ نفر هم مبتلا به فشارخون هستند و این آمار در افرادی که مراجعه نمیکنند، بیشتر است.
رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس ادامه داد: موضوع سلامت مردان به دلیل اهمیت آن در حوزههای مختلف و سیاستگذاری سلامت یکی از مهمترین اولویتهای کشورها در سراسر جهان است زیرا سلامت مردان بویژه در کشورهای در حال توسعه عامل مولد خانواده و نیروی کار جدی محسوب شده و سلامت آنها بر سلامت جامعه تاثیرگذار است.
پالیده با اشاره به شعار هفته ملی سلامت مردان ایران یعنی "مشارکت مردان، واکسیناسیون حداکثری(کرونا)، محافظت جمعی"، گفت: باتوجه به ورود سویه جدید کرونا (اُمیکرون) اهمیت توجه همگانی به اصول اولیه پیشگیری از این بیماری که شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستشو و ضدعفونی کردن دستها و انجام واکسیناسیون میباشد را بیشتر کرده است.
وی افزود: گنبدکاووس حدود ۲۷۵ هزار فرد بالای ۱۲ سال واجد واکسیناسیون کرونا دارد که نیمی از آنها را مردان تشکیل میدهند و تاکنون ۸۵.۶ درصد آنها نوبت اول و ۷۳.۹ درصد نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کردند.
پالیده اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع سلامت مردان و اینکه مشارکت مردان در انجام واکسیناسیون حداکثری (کرونا)، محافظت جمعی میباشد باید با افزایش آگاهی مردان و تشویق آنان به مشارکت در توسعه برنامههای بهداشتی پایه و تزریق واکسن به عبور جامعه از این بحران کمک کرد.
به گفته وی، باورهای نادرست در زمینه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹، پاندمی کووید ۱۹ و سلامت روان مردان، سلامت باروری مردان و جوانی جمعیت، مولفههای اجتماعی مرتبط با سلامت مردان، کنترل عوامل خطر کرونا در محیط کار، سواد سلامت و نقش آن در سلامت مردان و نقش شیوه زندگی سالم در پیشگیری از سرطانهای شایع مردان از عناوین روز شمار هفته ملی سلامت مردان ایران درسال جاری است.
هم اکنون یک مرکز تجمیعی در شهر گنبدکاووس و ۲۷ مرکز جامع خدمات سلامت در مناطق شهری و روستایی این شهرستان کار تزریق واکسن کرونا به افراد واجد شرایط را انجام میدهند.
گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.
نظر شما