به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، جواد نوری در جلسه معارفه سرپرست هلدینگ پتروفرهنگ با اشاره به ظرفیتهای داخلی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای تابعه، بر همافزایی بین آنها تصریح کرد و گفت: این امر علاوه بر ارزش اقتصادی، باعث ریشهدار شدن دانش و توانمندی در مجموعه خواهد شد.
وی افزود: برقراری ارتباط متقابل بین موسسه و هلدینگهای زیرمجموعه و حتی شرکتها در استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای یکدیگر در تمامی حوزههای حقوقی، اطلاعرسانی، فنی و فناوری ضرورتی انکارناپذیر است و انتظار میرود در تمامی ارکان موسسه و هلدینگها در راستای سیاستها، خط مشیها و ماموریتها، تبادل و تعامل فعالانه برقرار باشد.
نوری همچنین با حمایت از بهرهگیری توان بومی و داخلی در پیشبرد پروژهها، گفت: اولویت با بازدهی اقتصادی و تامین منافع و سود اعضا است، ولی با رعایت این شرط اساسی، شرکتهای عضو مجموعه صندوق و از جمله پتروفرهنگ باید طوری برنامهریزی کنند که از ظرفیتهای داخلی و به خصوص متعلق به مجموعه صندوق همچون شرکت ماشینسازی اراک و شرکت ساختمانی معلم، استفاده بهینه شود.
مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، تاکید کرد: اگر ظرفیتی درون این مجموعه وجود دارد حتما باید از آن ظرفیت استفاده کرد تا گردش پول در صندوق اتفاق بیفتد. البته ناگفته نماند که اصلا از کیفیت کوتاه نخواهیم آمد و این امر باید با حفظ کنترل کیفیت، قیمت و زمان تحویل باشد.
وی با تاکید بر این که تاکنون از ظرفیت جمعیت بزرگ خانواده صندوق ذخیره فرهنگیان اعم از بازنشستگان و شاغلین عضو غفلت شده است، گفت: بزرگترین دارایی صندوق ذخیره فرهنگیان بازار بزرگ اعضا و خانوادههای آنها است که باید به نحو مناسبی برای استفاده بهینه از آن برنامهریزی کرد.
نوری تصریح کرد: موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار عضو فرهنگی شاغل و بازنشسته در اختیار دارد که به همراه خانواده آنان هشت میلیون نفر و با دانشآموزان ۲۰ میلیون نفر را در بر میگیرد که با این بازار میتوان کارهای بزرگی در راستای اثرگذاری اقتصادی و سودآوری برای موسسه انجام داد.
مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در خاتمه تاکید کرد: میتوان با نظارت بر روند تولید در مجتمعهای تولیدی، بهرهبرداری از پروژههای در حال احداث، سرمایهگذاریهای درست و بجا و تعریف پروژههای جدید در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی به یکی از قطبهای پتروشیمی در کشور تبدیل شد.
حرکت به سمت سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی و داخلی
همچنین حمید باقرنژاد، با اشاره به اینکه حرکت بزرگ و انتخاب درستی در حوزه سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی صورت گرفته است، بیان کرد: در سالهای گذشته با وجود گامهای رو به جلو در هلدینگ پتروفرهنگ، نکاتی هم در عملکرد این مجموعه وجود دارد. به عنوان مثال، بیش از ۵۴ درصد داراییهای صندوق ذخیره فرهنگیان در هلدینگ پتروفرهنگ متمرکز است، ولی خروجی متناسب با آن را در صورتهای مالی احصا نمیکنیم. البته دلایل آن را میدانیم چراک ه بسیاری ازداراییهای ما مبتنی بر پروژههاست که هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند.
وی ادامه داد: ناهمگونی در این پرتفوی چالشی است که باید برنامه خاصی برای آن داشته باشیم و از همکاران حوزه برنامهریزی خواهش میکنیم برای این موضوع به طور جدی فکری کنند.
باقرنژاد بیان کرد: نمیتوانیم داراییها را به طور پروژه محور پیش ببریم، اما از برخی جنبهها دچار مشکل باشیم. یکی بحث تامین مالی است که روی پروژهها بدهکاری و اقساط معوق را شاهد هستیم و از سوی دیگر هزینه عدم النفعی بابت داراییها داریم.
نایب رییس هیات مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به گزارش مالی تا پایان ماه گذشته هلدینگ پتروفرهنگ گفت: انحراف نامساعد بسیار قابل توجهی در بودجه وجود دارد که این انحراف دغدغهای برای ماست و از مدیرعامل جدید این هلدینگ، آقای بابازاده خواهش دارم اقدام عاجلی در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: برای رفع این مشکل باید روشی از روشهای نوین تامین مالی مانند فینتکها داشته باشیم و مدیران گذشته فقط به دنبال تسهیلات بانکی نباشند. این تسهیلات تزریق خون کثیف به موجود زنده است؛ معمولاحاشیه سود ما کمتر از سود بانکی است و عملا کارمند بانک میشویم. بنابراین آنچه درآمد داریم تمام و کمال به سیستم بانکی تقدیم میشود. بر همین اساس و با توجه به گشایشهایی که در حال اجراست، باید به سمت سرمایهگذاری مشترک با شرکتهای خارجی و داخلی (Joint Venture ) برویم یا سایر روش های تامین مالی را به کار گیریم.
باقرنژاد تصریح کرد: در آخرین مرحله باید به دنبال تسهیلات مالی از طریق شبکههای بانک ها باشیم. راحت ترین کار برای مدیران این است که وامی را بگیریم و با استمهال آن را به سمت مدیران آینده بفرستیم که این موضوع به هیچ وجه با اصول مدیریت جوانمردانه همخوانی ندارد.
نایب رییس هیات مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، سرپرست هلدینگ پتروفرهنگ را از نخبههای کشور دانست که سابقه همکاری با برخی از استادان بزرگ کشور همچون شهید علیمحمدی را دارد. وی سوابق درخشان در حوزه مجموعههای اقتصادی و پتروشیمی، صنعتی و دانشگاهی را دارد که امید است با تدابیر وی شاهد رشد بیش از پیش پتروفرهنگ باشیم، زیرا مدیریت در چنین مجموعههایی مانند دو امدادی است و اگر قرار بود در یک نقطه تمام میشد به ما هم نمیرسید.
بهرهمندی از توان بومی در پیشبرد برنامههای هلدینگ
در ادامه، علیرضا بابازاده مدیر عامل جدید شرکت پتروفرهنگ با تشکر از حسن اعتماد نوری و هیات مدیره شرکت پتروفرهنگ در سپردن این مسئولیت، درباره فعالیتهای پتروفرهنگ در سالهای اخیر اظهار داشت: در اولین گام باید تیمهای تامین مالی تقویت شود و با تامین منابع مالی مورد نیاز، پروژههای در دست اجرا را به بهرهبرداری برسانیم.
وی با تاکید بر دیدگاه مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان درباره استفاده از توان و دانش فنی بومی، گفت: این رویکرد باید در صدر و اولویتهای کار پتروفرهنگ قرار گیرد. با بازنگری و بازمهندسی ساختار شرکت، به پیشبرد اهداف پتروفرهنگ کمک خواهیم کرد.
علیرضا بابازاده در کارنامه حرفهای خود مدیر عامل پتروشیمی خراسان، مدیرعامل بنیاد علمی اقتصادی توانا، مدیرعامل و رییس هیات مدیره گروه دانش بنیان پیشگامان نوآوران دانا، عضو هیات مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت گسترش انرژی نوین از شرکتهای تابعه ایدرو، رییس هیات مدیره هلدینگ پیشگامان نفت دانا، رییس هیات مدیره هلدینگ معدنی گنج آفرینان ایرانیان و رییس هیات مدیره هلدینگ حکمت سرای ایرانیان را دارد.
وی همچنین در کارنامه علمی خود عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سال ۹۲ تا ۹۶، عضویت هیات علمی سازمان انرژی اتمی ایران از سال ۷۶ تا ۸۱ و استاد مدعو دانشگاه شهید بهشتی از سال ۸۸ تا ۹۴ را ثبت کرده است.
بابازاده دانش آموخته دکترای تخصصی مهندسی انرژی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی انرژی و کارشناسی فیزیک خود را نیز از همان دانشگاه اخذ کرده است. وی نخستین دانش آموخته مهندسی گداخت هستهای است که در دانشگاه امیرکبیر از رساله دکترای خود دفاع کرد.
احمد قلعهبانی رییس جدید هیات مدیره پتروفرهنگ نیز از سوابق ارزندهای در حوزه صنعت و نفت برخوردار است که از جمله آنها مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا، ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مدیرعاملی شرکت نفت ایران، ریاست هیات مدیره سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و ریاست هیات مدیره آذرآب است.
معرفی سرپرست جدید هلدینگ تدبیرگران اطلس
مهدی باقری دارای دکترای مدیریت سیاستگذاری علم و فناوری از دانشگاه علم و صنعت ایران، کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار(MBA) از دانشگاه علم و صنعت ایران و کارشناسی مهندسی نفت از دانشگاه علوم و تحقیقات است.
وی همچنین در کارنامه کاری خود عضویت حقیقی کارگروه ساخت داخل و تحول صنعتی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، مدیرعاملی و عضویت هیات مدیره شرکت توسعه کسب و کار وفناوری آرتا(تکفا)، دبیری و قائم مقامی رسیس گروه صنعت، نوآوری و مدیریت پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و قائممقامی مدیرعامل و نایب رییسی هیات مدیره شرکت تدبیرآفرینان به اندیش نوین(تابان) وابسته به شرکت تعاونی کارافرینان همکار امین(هلدینگ اقتصادی بازنشستگان ناجا) را دارد.
نظر شما