شفاف سازی و تخصص گرایی سرلوحه اداره صندوق ذخیره فرهنگیان قرار گیرد

تهران- ایرنا- عضو شورای عالی آموزش و پرورش گفت: شفاف‌سازی، سرمایه‌گذاری پربازده، تعیین ارزش دارایی‌های فرهنگیان، تخصص‌گرایی و مدیریت منابع باید سرلوحه اداره صندوق ذخیره فرهنگیان قرار گیرد.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم با بیان آیه ۵۸ سوره مبارکه نساء «إِنَّ اللَّهَ یَأمُرُکُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلی أَهلِها» خطاب به مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: شما امانت‌دار حدود یک میلیون فرهنگی هستید. حال که توفیق خدمت به آنان را پیدا کرده‌اید؛ همان طور که خداوند فرمان داده‌ باید امانتداری را به طور کامل رعایت کنید.

براساس اعلام صندوق ذخیره فرهنگیان، وی با اشاره به مسئولیت سنگین و خطیر مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان، افزود: مدیریت این مجموعه امانت سنگین و مستلزم کار شبانه‌روزی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، ظرفیت سرمایه‌های صندوق ذخیره فرهنگیان را برای سرمایه‌گذاری پربازده بسیار مطلوب دانست و توصیه کرد که استفاده از نظر متخصصان و صاحب‌نظران اقتصادی و سرمایه‌گذاری در طرح‌های پربازده در دستور کار قرار گیرد.

مصباحی مقدم، یکی از راه‌های شفاف‌سازی و رفع ابهام از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان را ارائه گزارش‌های مقایسه‌ای با هلدینگ‌های مشابه عنوان کرد و گفت: اگر می‌خواهید ذینفعان تان را قانع کنید، گزارشی از بازدهی سرمایه‌گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان و هلدینگ‌های مشابه آن تهیه کنید. این مقایسه نشان می‌دهد کدامیک موفق‌تر عمل کرده‌اند.

عضو شورای عالی آموزش و پرورش، مدیریت منابع را یکی از ضروریات اداره بنگاه‌های اقتصادی دانست و بیان کرد: کسانی باید شرکت‌های زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان را اداره و مدیریت کنند که تجربه مدیریت منابع داشته و متخصص و آشنا با حوزه اقتصاد باشند تا با شناسایی گره‌ها و چالش‌ها، علاوه بر باز کردن و حل آنها، بازدهی بیشتری برای فرهنگیان ایجاد کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حسابرسی جامع از صندوق ذخیره فرهنگیان و بارگذاری آن روی سایت این موسسه را یکی دیگر از راه‌های رفع ابهام عملکرد این موسسه نزد ذینفعان عنوان کرد و گفت: عملکرد صندوق ذخیره باید به فرهنگیان به عنوان ذینفعان اصلی اطلاع‌رسانی و گزارش شود.

مصباحی مقدم، انتظار فرهنگیان برای اطلاع از ارزش منابع خود را در صندوق کاملا منطقی دانست و اظهار داشت: این منابع متعلق به فرهنگیان است. بنابراین باید از ارزش آن اطلاع داشته باشند. اینکه صندوق ذخیره درصدد است از بورس به عنوان ارزش‌گذاری دارایی‌های فرهنگیان استفاده کند، بسیار پسندیده است.

وی با تاکید بر اینکه بازار بورس بازاری شفاف است، افزود: ورود به بورس برای تعیین ارزش دارایی‌های صندوق ذخیره شیوه مناسبی بوده که از سوی مدیرعامل این مجموعه مطرح شده است. اگر بخشی از سرمایه و دارایی این موسسه را در بورس عرضه کنید، ارزش هر سهم به صورت شفاف مشخص می‌شود و اطمینان خاطر برای ذینفعان است که می‌دانند هر سهمی که در اختیار دارند چه مقدار ارزش دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید مجدد به استفاده از نظر کارشناسان و صاحبنظران عرصه اقتصادی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که همه منابع صندوق ذخیره فرهنگیان وارد بورس شود، بلکه به میزانی که متخصصان بازار سرمایه لازم می‌دانند به همان میزان در بورس عرضه شود که با عرضه و تقاضایی که در این بازار صورت می‌گیرد کشف قیمت می‌شود و مخاطبان شما از ارزش سهام خود مطلع می‌شوند.

وی در مورد ماهیت خصوصی یا عمومی بودن صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: ذینفعان این صندوق، فرهنگیان هستند. افرادی باسواد، تحصیل کرده و آشنا با قواعد مدیریت که می‌توانند نمایندگانی را انتخاب و از طریق آنان، هیات مدیره و مدیرعامل صندوق را تعیین کنند و اگر عملکردشان را قبول داشتند کارشان را ادامه می‌دهند و در غیر این صورت خود فرهنگیان با رای‌گیری آنها را عوض می‌کنند.

مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه دولت باید طبق قانون بدهی خود را به صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت کند، تصریح کرد: صندوق ذخیره می تواند طلب‌های خود را از منابع مختلف دولتی دریافت کند که این امر نیازمند پیگیری است. اکنون هم دولت آمادگی پرداخت بدهی را دارد، ولی باز هم باید از صاحب نظران در مدیریت پرتفوی و سهام مشاوره بگیرید که کدامیک از شرکت‌های دولتی را مطالبه کنید تا به عنوان طلب به صندوق واگذار کنند.

وی پیشنهاد ارائه شده مبنی بر ساخت مسکن برای فرهنگیان در ازای مطالبات معلمان را مطلوب دانست و گفت: دولت در صدد است ۴ میلیون مسکن در مدت چهار سال برای فرهنگیان بسازد. حال، فرهنگیانی که مسکن ندارند می‌توانند از این طریق ورود کنند، ولی این امر نیازمند کمک وزارت آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان است تا فرهنگیان به خواسته خود و مسکن مورد نیازشان برسند.

پیشرفت در سایه تکیه بر ظرفیت­ و توانمندی­‌های موسسه و بازار بزرگ جمعیت فرهنگیان

در ادامه جواد نوری مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وی را از چهره‌های موثر در شناسایی و رفع مشکلات و چالش‌های پیش روی صندوق ذخیره دانست و گفت: امید است از فرصت حضور ایشان در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، کمال استفاده را برده و بتوانیم راهگشایی‌های موثری برای صندوق داشته باشیم.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اهمیت همراهی چهره‌های ملی و حاکمیتی برای تحقق ماموریت‌های موسسه، ابراز امیدواری کرد که راه، مرام، سبک زندگی و الگوی مدیریت حضرت علی (ع) سرلوحه عملی کار همه قرار گیرد.

وی با بیان گزارشی از عملکرد و چالش‌های صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: از زمانی که فعالیت خود را در این مجموعه آغاز کردم و با فعالیت‌های آن آشنا شدم، تصویری را که از صندوق داشتم با آنچه از نزدیک مشاهده کردم، بسیار متفاوت یافتم. به نظر می ­رسد این اختلاف نزد بسیاری از فرهنگیان و مسئولین وجود دارد. در واقع تفاوت زیادی بین بازنمایی و واقعیات صندوق وجود دارد که چالش برانگیز شده است.

نوری با بیان اینکه علم اقتصاد عمدتاً ماحصل تلاقی عرضه و تقاضاست که در یک سو توانمندی، عرضه و صنعت و در سوی دیگر نیازمندی، تقاضا و مصرف قرار دارد، اظهار داشت: در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، هر دو وجه اقتصاد با حجم و ظرفیت بالا، پررنگ و با سابقه‌ قابل توجه در دسترس است و شکوفایی آنها به ­هم‌­رسانی و مدیریت نیاز دارد.

وی افزود: از یک سو ظرفیت‌های ارزنده صندوق ذخیره فرهنگیان در حوزه‌های صنعتی، پتروشیمی، ساختمانی، خدمات و …با وجود چهار هلدینگ زیرمجموعه این موسسه و حدود ۶۰ شرکت آن وجود دارد که به جد برجسته است و در سوی دیگر یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر فرهنگی که بزرگ­ترین بازار کشور را در اختیار این موسسه قرار داده و با احتساب خانواده‌های آنها ۸ میلیون نفر و با وجود ۱۵ میلیون دانش‌آموز بالغ بر ۲۰ میلیون مصرف‌کننده و جامعه مخاطب را درون خود جای داده است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، پتانسیل‌های درونی این موسسه و اعضای آن را دو بال بزرگ در توسعه شاخص‌های مختلف اقتصادی عنوان کرد و گفت: مدیران قبلی این موسسه در ۲۶ سال گذشته زحمات بسیاری کشیدند و ان شاءالله خداوند به ما توفیق دهد تا بهتر از قبل این موسسه را راهبری کنیم و با کار درست و زیاد، موسسه را به شاخص‌های بالاتری ارتقا دهیم.

نوری، موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان را یکی از بازیگران مهم در هر دو عرصه عرضه و تقاضا، صنعت و بازار دانست که با افتخار می‌تواند در راستای سیاستگذاری و استراتژی‌های راهبردی کشور که از سوی مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر نهادهای حاکمیتی اتخاذ می‌شوند، با افتخار همکاری داشته باشد.

وی ابهام در میزان دارایی موسسه که تحت عنوان ارزش افزوده، حقوق ملکانه و … یاد می ­شود را از چالش‌های اصلی این مجموعه عنوان کرد و گفت: راهکارهایی اعم از بورسی شدن هلدینگ‌های زیرمجموعه موسسه، ارزش گذاری دارایی‌ها توسط کارشناس رسمی دادگستری و شکل دهی بازار داخلی یا صندوق مجازی از جمله اقدامات در دست انجام است. 

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اینکه در مالکیت صندوق ذخیره هیچ ابهامی وجود ندارد، تصریح کرد: ۱۰۰ درصد دارایی‌های صندوق ذخیره متعلق به فرهنگیان عضو است و این موضع همه نهادهای حاکمیتی و فرهنگیان است و تاکنون سخن یا سندی بر خلاف این دیدگاه شنیده نشده است. با این وجود درباره ماهیت حقوقی صندوق که خصوصی است یا عمومی غیردولتی، دیدگاه­ هایی مطرح شده که لازم است در نهادهای مرتبط، گفتگو و تعامل شده و روشی که به صلاح موسسه و فرهنگیان عضو بوده و بالندگی و رشد پایدار صندوق را به دنبال داشته باشد، محور تبادل نظر و دیدگاه ­ها قرار گیرد.

مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان همچنین با اشاره به واریزی دولت به این صندوق، بیان کرد: وضعیت واریزی دولت دارای تاخیرهایی است که لازم است تدبیر مناسبی برای آن صورت گیرد. با توجه به اینکه نقدینگی کافی در دولت وجود ندارد، باید به فکر راهکارهای جایگزین باشیم و دارایی دولت در حوزه صنعت، معدن، خدمات، خودرو، دارو، املاک و …را شناسایی و در بررسی و وفاق با دولت، از این محل مطالبات صندوق وصول شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha