۲ اسفند ۱۴۰۰، ۱۳:۵۷
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 84657748
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کتاب «تک‌گویی خاطرات از زبان یک گاو جنون‌زده» منتشر شد

سمنان- ایرنا- کتاب «خاطرات یک گاو جنون‌زده»، اثر «اسماعیل همتی» یک تک‌گویی داستانی و نمایشی از زندگی یک گاو است که با زبانی آمیخته با طنز، خودش را یک گاو معمولی معرفی می‌کند، اما دیده‌ها و شنیده‌هایش و تمام اتفاقاتی که برایش رخ می‌دهد، روایت دیگری دارد.

به گزارش ایرنا، گاوی که گویی به جنون مبتلا شده، راوی کتاب «خاطرات یک گاو جنون زده» است که داستان‌ها و دغدغه‌هایی دارد که به شکل تک‌گویی داستانی و نمایشی به روایت زندگی خود می‌پردازد.
همتی، نویسنده این کتاب با نگاهی نمادین و طنزی تلخ، به بررسی تخیلی، تمثیلی جنون گاوی پرداخته و در مواردی دلایل علمی این بیماری را ذکر کرده است.
زندگی پر ماجرای گاو کتاب «خاطرات یک گاوجنون زده» در ۱۰۴ صفحه شرح شده است. بحران ناشی از بیماری جنون گاوی در اروپا و پیامدهای آن، گاه به طنز و گاه به جد، با دفاع از گاوهای مبتلا به این بیماری و نقدی لطیف در لایه‌های پسین روایت زندگی گاو به عوامل بروز این بیماری از دیگر محتویات مرقومه نویسنده در این کتاب است.
اگر به نوشته‌های طنز علاقه‌ دارید، کتاب خاطرات یک گاو جنون زده را بخوانید. داستان کتاب خاطرات یک گاو جنون زده برای دوست‌داران نمایشنامه و تئاتر نیز جذاب است.
سمنگان نام انتشارات کتاب مذکور است همچنین در سال‌های مختلف ناشران متفاوتی آن را  منتشر کردند.

برگردان کتاب به زبان آلمانی
کتاب تک گویی بلند (خاطرات یک گاو جنون زده) توسط محمدعلی بهبودی از هنرمندان تئاتر آلمان ترجمه شده و در آلمان منتشرشد و در سال ۲۰۰۲ در تئاتر اوبرهاوزن آلمان به اجرا درآمد.
پیش از این نیز نمایشنامه (شب بارانی) از همین نویسنده در سال ۷۳ در فرانکفورت اجرا شده بود. بسیاری از آثار او به زبان عربی هم ترجمه شده‌اند.

درباره‎ نویسنده
همتی ۲۴ تیر ۱۳۳۴ در سمنان به دنیا آمد. او نمایشنامه نویس و شاعر است و آثار بسیار زیادی را برای کودکان نوشته است. همتی مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ ادبیات دراماتیک از دانشگاه هنر و مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته‌ کارگردانی نمایش از دانشکده‌ هنر و معماری دانشگاه آزاد دریافت کرد. او دارای فوق لیسانس کارگردانی نمایش و پژوهشگر و مدرس ادبیات دراماتیک در دانشگاَه است.
شعر، داستان، نمایش‌نامه، آموزشی، پژوهش‌ها و ویرایش‌ها، ویژه کودکان و نوجوانان خلاصه‌ای از یادمان‌هایی است که این هنرمند سمنانی به عنوان طرفه‌ای بدیع پیشکش خلق کرده است.
وی تاکنون بیش از ۵۰ اثر شامل نمایشنامه، شعر و آثار پژوهشی و آموزشی در زمینه شاهنامه و ادبیات کهن و کودکان تألیف و منتشر کرده‌است. از مطرح‌ترین نمایشنامه‌های او می‌توان به «شب بارانی»، «سفری برای آرش» و «خاطرات یک گاو جنون زده» اشاره کرد.
«خاطرات یک گاو جنون زده» توسط اتحادیه ناشران عرب به زبان عربی نیز چاپ و منتشر شد. مطرح‌ترین دفتر شعر او نیز «حتی باد در خدمت عاشقان است» و «از عشق و نگرانی و وطن» می‌باشد که «حتی باد در خدمت عاشقان است» در سال ۱۳۶۸ منتشر شد اما در سال ۱۳۷۳ اجازه چاپ دوم نگرفت.
در عوض کتاب «از عشق و نگرانی و وطن» در ماههای نخست انتشارش به چاپ دوم رسید و در سال ۹۴ چاپ سوم آن در قطع جیبی عرضه شد. او همچنین ویراستاری تعدادی از کتاب‌های منتشر شده در ایران را بر عهده داشته‌است.
همچنین چند اثر تجربی آموزشی در زمینه داستان و نمایشنامه از وی منتشر شده که از میان آن‌ها می‌توان از کتاب «دعوت به روایت» نام برد که در دی ۱۳۸۷ در مراسمی در سمنان، رونمایی شد.
داستانها و  نمایش‌نامه‌ها
نویسنده و شاعر دیار دارالمرحمه در زمینه ادبیات داستانی نیز دارای آثاری است. قصه حضرت یوسف پسر یعقوب، داستان‌هایی برای سه‌شنبه، شنبه‌ها ۵ بعد از ظهر، رنج‌ها و امیدهای مقدس آدا و ویسا، دعایی برای بمانی و لواشک و ماَه (مجموعه داستان) آوازه‌های است که برای برخی از داستان‌های خویش برگزیده است.
وی همچنین دارای کتاب‌های ارزشمند آموزشی است که نام برخی از آنان بچه‌ها هم می‌توانند قصه بسازند، آشنایی با ادبیات باستانی ایران و جهان، دعوت به روایت (کارگاه شناخت، آفرینش و نگارش داستان، نمایشنامه و فیلمنامه) و کودک و قصه (روش‌های آفرینش قصه با کودکان و نوجوانان) است.
حرفه و فعالیت‌ها
او افزون بر عضویت در انجمن نمایش ایران، انجمن نمایشنامه نویسان ایران و انجمن نویسندگان کودک و نوجوانان ایران، به مدت ۲ سال رئیس انجمن اهل قلم سمنان بود.
وی در این مدت افزون بر تشکیل کارگاه‌های داستان‌نویسی، نسبت به گردآوری آثار جوانان سمنانی و چاپ و انتشار آن‌ها اقدام کرد. این آثار در قالب دو کتاب «داستان‌هایی برای سه‌شنبه» و «شنبه‌ها ۵ عصر؛ فرهنگسرای کومش» منتشر شده‌است.
 همتی در کلاس‌های فوق برنامه داستان‌نویسی دانشگاَه آزاد اسلامی واحد اراک نیز در سال‌های ۷۵ تا ۸۰ خورشیدی اقدام به چاپ و انتشار مجموعه داستان‌های دانشجویان با نام «داستان‌های دوشنبه» کرد.
او علاوه بر سال‌ها تدریس ادبیات دراماتیک در در دوره‌های مختلف دانشگاهی، چهار سال عضویت در هیات علمی و دو سال مدیریت گروه رشته نمایش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک را در کارنامه خود دارد. او اکنون ضمن مدیریت مؤسسه فرهنگی سمنگان، دبیری «جایزه ادبی آهوی کومش» را به عهده دارد که تاکنون سه دوره آن برگزار شده است.

شماری از ارمغان‌های همتی
هنرمند و دانشمند برای بیان احساسات واندیشه های خود در هر زمانی، بسته به مقتضیات زمان و مکانِ عصرِ حضور خود، روش‌های گوناگونی را برگزیده و در انتقال پیغام خود به مخاطب، از قالب‌هایی مثل قطعات موسیقی، نقّاشی، پیکر تراشی، و خلق آثار معماری و علمی استفاده کرده است، تا ذوق و قریحه و استعداد و دانایی و توانایی خود را با تاثیرپذیری از محیط پیرامون خود در زمان حیات و در طول تاریخ، در نسل‌های بعد ماندگار سازد و این سرآغاز خلق آثاری زیباست.
شاعر و نویسنده نیز از این نیاز بَر کِنار نبوده و با تلاش به تولید آثار ادبی خود در زمینه‌های گوناگون پرداخته‌اند. همتی نیز چرخش چشم‌گیری در مدار هنر کلام مخیل داشته است که خواندن چکامه‌هایش برای ملازمان نغمه‌سرایی دارای لطف است.
بخشی ز اشعارش را چنین تسمیه کرده است:
آی با توام، از باغ‌های نرگس سمنک، حتی باد در خدمت عاشقان است، از عشق و نگرانی و وطن.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha