۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۰۶
کد خبرنگار: 2199
کد خبر: 84659163
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در زنجان احداث می‌شود

۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۴:۰۶
کد خبر: 84659163
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در زنجان احداث می‌شود

زنجان - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در استان زنجان اجرا می‌شود، گفت: برای تکمیل عملیات باقی مانده این ۳۰۰ کیلومتر نیز ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

مسعود بیات منش روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه یکی از مهمترین چالش‌ها و وظایف مهم وزارت راه و شهرسازی توسعه زیرساختهای حمل و نقلی در چهار حوزه ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی است، افزود: مدیریت ناوگان و جابجایی مسافر، کالا و بار هم بر عهده این وزارت است که در همین راستا سیاست‌های دولت جدید بر توسعه شبکه‌های حمل و نقل بوده و استفاده از مزیت کریدورهای ارتباطی منطقه‌ای و بین المللی را مورد تاکید قرار داده است.

وی اظهار داشت: در منطقه خاورمیانه، اوراسیا، قفقاز و همچنین جنوب غربی آسیا و همچنین با توجه به قرار گیری کشورمان در این منطقه مهم، موضوع تکمیل کریدورهای شمال و جنوب هم جزو اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است.

بیات منش با بیان اینکه استان زنجان در مرکزیت منطقه شمالغرب کشور قرار دارد، گفت: این استان به لحاظ جایگاه ملی خود در کشور و همچنین نقش بین المللی در جابجایی و ترانزیت کالا وظیفه مهمی دارد، بنابراین در راستای تکمیل شبکه‌های حمل و نقل در منطقه شمالغرب، برای اینکه بتوانیم هاب و زنجیره حمل و نقل شمالغرب کشور قرار بگیریم، پروژه‌هایی در حوزه راه در استان تعریف شده است.

اجرای هشت پروژه ارتقای محورهای استان زنجان

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه هشت پروژه با ماهیت ارتقای محورهای استان زنجان در دست اجرا است، گفت: این تعداد پروژه در قالب هفت ردیف ملی در استان زنجان اجرا می‌شود که ۳۰۰ کیلومتر احداث بزرگراه است و طرح‌های بزرگراهی در حال اجرا در استان بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با توجه به اینکه هزینه‌های ساخت متغیر است. 

بیات منش با بیان اینکه همچنین ۱۵۰ کیلومتر راه با ماهیت ارتقای راه اصلی در دست اقدام است، تصریح کرد: در حال حاضر این طرح حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هزارو ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای تکمیل آن نیاز دارد. 

وی ارتقای محور زنجان به منجیل را از پروژه‌های مهم استان عنوان کرد و گفت: این پروژه به طول ۱۰۵ کیلومتر بوده که ۸۰ کیلومتر در داخل استان و ۲۵ کیلومتر هم در استان گیلان است و یک پروژه بسیار مهم در تکمیل کریدور شمال به جنوب است چرا که ارتباط استان‌های شمالغرب را با استان‌های شمالی تسهیل می‌کند و که از قطعه ۳۰ کیلومتری باقی مانده، ۲۰ کیلومتر با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصد در دست اجرا بوده و برای ۱۰ کیلومتر دیگر نیز انتخاب پیمانکار در اولویت کاری قرار دارد.

بیات منش همچنین به پروژه ارتقای چهار خطه کردن بزرگراه زنجان به همدان اشاره کرد و اظها داشت: طول این محور ۱۶۰ کیلومتر و حد فاصل سه راهی سلطانیه تا کبودرآهنگ است و ۱۰۵ کیلومتر در حوزه استحفاظی استان زنجان قرار داشته و طبق برنامه ریزی انجام شده با توجه به ظرفیت اعتباری ماده ۵۶ حدود ۲۵۰ میلیارد تومان از بانک‌ها وام گرفته خواهد شد تا ۷۰ درصد پروژه در ۲ سال آینده به بهره برداری برسد و مابقی نیز در قالب قطعه پنج در دست اجرا است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، یکی دیگر از پروژه‌های مهمِ در دست اجرای حوزه راه‌سازی در استان را محور ارتباطی بزرگراه زنجان به بیجار عنوان کرد و گفت: طول این پروژه ۱۴۰ کیلومتر است که به استان کردستان وصل می‌شود و ۳۶ کیلومتر از این محور در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان به دست وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید و مابقی پروژه که ۳۵ کیلومتر بوده و در داخل خود استان توسط پیمانکار در حال اجرا است.

بیات منش ادامه داد: مهمترین بخش پروژه، ۳۶ کیلومتر ورودی زنجان تا مرکز شهرستان ایجرود بود که به بهره برداری رسید و مردم از این محور استفاده می‌کنند.

وی به پروژه بزرگراه زنجان به تاکستان و بزرگراه زنجان به میانه که چهار خطه کردن تزانزیت های قدیم استان است اشاره کرد و ادامه داد: این ۲ پروژه جزو پروژه‌های مهم استان بوده و در دست اجرا است و قطعاتی از این پروژه‌ها به محض آماده شدن به بهره برداری می‌رسد و بیش از ۴۵ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در این میان قطعات طوری برنامه‌ریزی شدند که به محض آماده شدن هر چهار خط، زیربار ترافیک می‌رود تا مردم استفاده کنند.

فرودگاه زنجان نقش مسافری ندارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با اشاره به اینکه ۸۷ درصد ظرفیت جا بجایی بار و مسافر در این استان جاده‌ای است، افزود: در این راستا ۱۳ درصد حمل و نقل در استان ریلی است و در خصوص حمل و نقل هوایی نیز فرودگاه زنجان نقش مسافری ندارد و نقش ناوبری و باری را در منطقه بازی می‌کند.

بیات منش با بیان اینکه اگر از مرکز استان زنجان دایره‌ای به شعاع ۴۰۰ کیلومتر رسم کنیم، ۵۰ درصد جمعیت و سرمایه کشور را در خود جای خواهد داد، متذکر شد: زنجان با استان‌های تهران، قسمتی از استان مازندران، گیلان، آذربایجان غربی و شرقی، همدان، قزوین، قم و کرمانشاه در ارتباط است و با تکمیل پروژه‌های راه سازی به صورت چهار خطه، تسهیل ارتباطات را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه زنجان می‌تواند نقش کلیدی در تامین، پشتیبانی و لجستیک منطقه داشته باشد، افزود: پروژه ۲ خطه کردن زنجان به قزوین در حال تکمیل است و زنجان را از طریق ریل سه ساعته به مرکز کشور ارتباط می‌دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان تصریح کرد: پروژه تطویل باند فرودگاه زنجان هم در دست است که در کنار باند فرودگاه حدود هزارو ۱۰۰ هکتار زمین به منطقه ویژه اقتصادی استان زنجان از اراضی ملی اختصاص می‌یابد تا استقرار سرمایه گذاری ها، صادرات و تجارت را داشته باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha