محمد شجعی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس ورود و خروج و هرگونه جابهجایی محموله نهال فاقد گواهی بهداشتی در سطح شهرستان کاشمر ممنوع شد تا نهال سالم و استاندارد جایگزین آن شود.
وی ادامه داد: بنابراین علاوه بر جلوگیری از فعالیت افرادی که اقدام به عرضه نهال غیراستاندارد میکنند، فرم تخلف برای چنین اشخاصی صادر شده تا برای برخورد قانونی به اداره تعزیرات معرفی شوند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: فروشندگان نهال فقط میتوانند اقدام به عرضه نهالهایی کنند که از نهالستانهای دارای مجوز با برچسب معتبر همراه با فاکتور خرید تهیه شده باشند و همچنین نهال میبایست همراه با فاکتور فروش به کشاورزان تحویل داده شود.
وی افزود: با توجه به فصل جا به جایی نهال و نظر به اهمیت استفاده از نهال سالم و استاندارد در راستای ارتقای تولیدات باغبانی شهرستان کاشمر، تمامی نهالستانها و نهال فروشیهای شهرستان توسط اکیپی از کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و اداره صنعت و معدن مورد بازدید و بررسی قرار گرفتهاند.
شجعی بر ثبتنام نهالستانهای فاقد مجوز برای اخذ مجوز تأکید و بیان کرد: فروشندگان نهال موظف هستند برای اطلاع کشاورزان قیمت، نوع نهال و رقم آن را بر روی تابلو در محل قابل دید نصب کنند.
برنامه آموزشی ترویجی "جنگلانه"
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر در ادامه از اجرای دومین برنامه آموزشی ترویجی "جنگلانه" توسط جهاد کشاورزی کاشمر در محل کوهپایههای اطراف این شهرستان خبر داد و گفت: طرح جنگلانه اقشار مختلف مردم از هفت تا ۷۰ ساله را شامل میشود و امیدواریم با کمک و مشارکت تشکلها و سمنهای مردمی با اجرای اینگونه طرحها محیط پیرامون خود را حفظ کنیم.
شجعی یکی از موضوعات مهم و هدف اصلی اجرای این طرح را فرهنگسازی مردم در حوزه محیط زیست دانست و افزود: اهمیت حفظ محیطزیست پیرامون از موضوعات مهم و هدف اجرای طرح جنگلانه است.
وی ادامه داد: اگر قرار است خسارتهای خشکسالی کاهش یابد، تثبیت شن داشته باشیم و سازگاری خود را با شرایط اقلیمی افزایش دهیم باید فرهنگ حفظ محیطزیست را در بین نسل خود گسترش دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: در طرح جنگلانه کشت بذر درختانی مثل بیدمشک اجرا شده است که این درختان گونهای مرتعی با نیاز آبی و مواد غذایی کم و سازگاری بالا نسبت به اقلیم منطقه ترشیز بزرگ هستند.
کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
نظر شما