دکتر مژگان قاسمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: میوهها و سبزیهای رنگی غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در مبارزه با بیماری ها و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند؛ مصرف بیشتر این نوع مواد غذایی باعث کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری، معده و روده میشود.
وی توصیه کرد: روزانه پنج واحد میوه و سبزی (حداقل ۲ واحد میوه و سه واحد سبزی) از انواع مختلف استفاده شود چون آنتی اکسیدانها که از بروز تغییرات بدخیم در سلولها و بافتها جلوگیری میکنند، در میوهها و سبزیها فراوان هستند.
قاسمی ادامه داد: بهترین راه تامین مواد آنتی اکسیدان، استفاده از میوه و سبزی تازه است و مصرف مکملها و قرصهای ویتامین توصیه نمیشود.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: فیبر غذایی از جمله دیگر مواد غذایی با ارزش است؛ فیبر بخشی از غلات، میوه ها، و سبزی ها است که بدن نمی تواند آن را هضم کند. فیبرها (فیبرهای محلول و نامحلول) موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی می شوند.
وی با اشاره به نقش موثر فیبرها در حفظ سلامت دستگاه گوارش توضیح داد: این نوع مواد غذایی باعث میشوند ترکیبات سرطان زا پیش از ایجاد آسیب همراه با مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش خارج شوند و خطر سرطان کولون کولورکتال را کاهش دهند.
قاسمی به چربیهای غیر اشباع اشاره کرد و ادامه داد: این مواد غذایی که در دمای اتاق مایع هستند در پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن از جمله سرطانها موثر هستند.
این مسوول مرکز بهداشت خوزستان گفت: چربیهای غیر اشباع موجود در روغنهای گیاهی مانند زیتون، آفتابگردان و کانولا، مغزها (گردو، بادام، فندق، ..) و اسیدهای چرب امگا سه موجود در انواع ماهی و برخی دانههای گیاهی مانند تخم کتان خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
نظر شما