علی اکبر عباسی راد روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: عملیات ایجاد بندهای کوچک برای کنترل هرزاب در اراضی بیابانی به صورت پیمانی توسط پیمانکاران بخش خصوصی و با اعتباری معادل سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: این عملیات به صورت احداث بندهای خاکی و هلالی در مسیر آبراهه های کوچک برای کنترل و جمع آوری روان آبهای سطحی ناشی از بارندگی ها در خاک به همراه کشت بذرهای گیاهان بیابانی و بومی در اراضی بیابانی منطقه سینگ ، معلمان و سوسنوار اجرا شد.
عباسی راد اضافه کرد: اجرای اینگونه طرحها علاوه بر جلوگیری از هدررفت آب و فرسایش خاک، موجب تغذیه سفرههای آب زیرزمینی میشود و شرایط را برای تولید و ایجاد پوشش گیاهی فراهم و از تخریب خاک جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بذرکاری، بندهای احداثی با بذر گیاهان بومی شامل تاغ، شور، اشنیان به روش بذرکاری در پشت بندها اجرا شد که هدف آن حفظ، احیا و اصلاح مناطق بیابانی است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: این طرح در مناطق بیابانی علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک، تهدید اراضی کشاورزی، تثبیت شنهای روان، مقابله با پدیده بیابانزایی،جلوگیری از فرسایش آبی و بادی و تقویت سفره های آبی منطقه و ایجاد منظره زیبا را در پی دارد.
به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان دارای یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۹۲ هکتار اراضی ملی است که تاکنون برای ۹۸ درصد از آن سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.
بیش از ۶۷۱ هزار هکتار از عرصه های شهرستان دامغان را عرصه های بیابانی دربرگرفته که تاکنون برای بیش از ۶۰ هزار هکتار از این اراضی، عملیات بیابان زدایی اجرا شد.
نظر شما