داراب بیرنوندی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با اینکه فصل پاییز و زمستان به طور معمول مصرف آب پایین است، اما در همین دشت قزوین برای چهار ماهه گذشته بالای ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب از دست دادیم که باعث میشود دشت قزوین را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
وی اضافه کرد: اگرچه بارندگی امسال نسبت به سال گذشته بهتر بوده اما همچنان مشکلات ما در تابستان وجود دارد، بنابراین اگر مردم همکاری کنند و مصارف غیرضروری مانند شستشوی خودروی شخصی، شستن فرش در خانه و غیره را کاهش دهند، می توانیم تابستان سال آینده را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
حبیرنوندی در خصوص راهکارهای پیش بینی شده برای پیشگیری از چالش آبی در تابستان سال آینده گفت: در شهر قزوین تلاش کردیم هرچه سریع تر طرح آبرسانی شهر در فاز نخست به بهره برداری برسد، همچنین در شهر محمدیه کارهایی صورت گرفته تا چند حلقه چاه حفر شود و مخازن بیشتری احداث گردد، با همه اینها مردم باید در خانه تکانی آخر سال مراعات کنند.
این مسؤول با بیان اینکه تقریبا تمامی منابع آب شرب استان قزوین از سفرههای زیرزمینی تغذیه میشود، گفت: شبکه توزیع آب یک شبکه بسته بوده و دارای یک ورودی و خروجی است، اگر مصارف بی رویه مخصوصا در حوزه کشاورزی کنترل نکنیم، با مشکلات عدیده در دشت قزوین روبرو خواهیم شد.
بیرنوندی تصریح کرد: ایران کشوری است که میزان باردندگی در آن یک سوم و میزان تبخیر آن سه برابر متوسط جهانی است که نشان میدهد ورودی و خروجی آن با یکدیگر همخوانی ندارد، بر همین اساس نباید اجازه دهیم چالشهای بیشتری به حوزه آبی وارد شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین میزان بارشها را با کاهش چشمگیری ارزیابی کرد و گفت: میزان بارندگی در متوسط ۵۲ سال گذشته بالای ۴۰ درصد کاهش داشته است، از طرفی اگر بخواهیم اثر بارشها را بر روی منابع زیرزمینی برررسی کنیم، هیچکدام موثر نبوده و نباید به اشتباه تعبیر شود که باران امسال یا سال گذشته به منابع زیرزمینی میرسد.
نظر شما