۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۲۳:۳۸
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84669284
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چند خبر کوتاه از کردستان

۱۲ اسفند ۱۴۰۰، ۲۳:۳۸
کد خبر: 84669284
چند خبر کوتاه از کردستان

سنندج- ایرنا- کاهش خطر سرمازدگی دیررس بهاره در باغات کردستان با محلول‌پاشی درختان، اصلاح باورهای نادرست در مورد حیات وحش با اجرای برنامه‌های آموزشی بلندمدت و آزمون ۴۸۲ دستگاه توزین در شهرستان‌های بانه وسقز از اخبار کوتاه کردستان است.

محمد غفوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه محلول پاشی درختان یکی از روش‌های کشاورزی پایدار در راستای حفظ منابع و بهبود سودآوری کشاورزان است، اظهار داشت: علاوه براینکه محلول پاشی درختان بوسیله روغن‌های معدنی یا گیاهی موجب کاهش خطر سرمازدگی دیررس بهاره می‎‌شود جمعیت آفات درختان را نیز به خوبی کنترل خواهد کرد.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که در نتیجه تغییرات اقلیمی طی سال‌های اخیر گریبانگیر باغداران کشور شده است افزایش ناگهانی دما در اواخر فصل زمستان و به تبع آن زودتر بیدار شدن و گلدهی درختان و در نتیجه مواجه شدن با سرماهای زودرس بهاری است.

رییس گروە توسعه پایدار و امور فناوری سازمان جهاد کشاورزی کردستان  با بیان اینکه شیوه مذکور راهکاری بسیار مناسب و دوستدار محیط زیست است و منافع تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را فراهم می‌کند، افزود: این روغن‌ها باعث تاخیر در گلدهی درختان شده و همزمان موجب خفگی و نابودی تخم و شفیره حشرات می شود و در این شرایط به هیچ وجه  مصرف سموم حشرەکش توصیه نمی شود.

غفوری اظهار داشت: از دیگر رویکردهای کشاورزی پایدار، جایگزینی سموم کم خطر یا بیولوژیک برای کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی است که بعه عنوان مثال می توان در اواخر فصل زمستان و قبل از متورم شدن جوانه‌ها با استفاده از سموم معدنی مانند ترکیب بوردو اقدام به سمپاشی درختان کرد تا بخوبی بیماری‌های درختان میوه را کنترل کرد.

وی یادآور شد: شناخت چرخه طبیعت و الگوبرداری از آن برای دستیابی به کشاورزی پایدار، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای ادامه حیات جامعه بشری است.

رییس گروە توسعه پایدار و امور فناوری سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه استفاده صحیح از کودهای دامی در باغات می‌تواند راهکاری پایدار برای جایگزینی کودهای شیمیایی باشد، گفت: در این رابطه نیز چالکود کردن فضولات دامی عمل آوری شده همراه با کودهای معدنی مانند سولفات پتاسیم و گوگرد و سایر عناصر مورد نیاز، یک روش بسیار خوب محسوب شده که بهداشت باغ و جلوگیری از تجمع مگس‌ها را هم به دنبال دارد.

چند خبر کوتاه از کردستان

اجرای برنامه‌های آموزشی بهترین راهکار برای حفاظت از حیات وحش است

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان با اشاره به اینکه سوم مارس مصادف با ۱۲ اسفندماه به نام روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده  و شعار آن در سال جاری «احیای گونه های کلیدی برای بازسازی بوم سازگان»است، اظهار داشت: این شعار بیانگر این است که زیستگاه‌ها و حیات وحش در بیشتر مناطق دنیا شرایط ناگواری دارند.

خیرالله مرادی افزود: در خصوص زیستگاه‌ها و حیات وحش کشور و همچنین حیات وحش استان به جرات می توان گفت جمعیت فراوانی از گونه های مختلف حیات وحش با کاهش جمعیت و حتی در حال انقراض پیش رو داریم.

وی اضافه کرد: اگر جمعیت امروزی حیات وحش را با چند دهه گذشته مورد آمایش و مقایسه قرار دهیم متوجه خواهیم شد که روزبه روز از آمار جمعیتی گونه های مختلف جانوری کاسته شده و بسوی انقراض پیش می‌رود.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان  گفت: فعالیت های انسان، ‌ساخت و سازهای بی رویه،توسعه ناپایدار،احداث سدها، احداث جاده‌ها، معدنکاوی، رشد جمعیت انسانی، کشاورزی خزنده و فعالیت های صنعتی و تولیدی در داخل مناطق آزاد و تحت مدیریت سازمان منجر به کاهش و کوچک شدن زیستگاه‌های حیات وحش و جزیره‌ای شدن  جانوران در زیستگاه شده است.

مرادی گفت: کاهش تعداد گونه های جانوری باعث کاهش تنوع ژنتیکی آنها خواهد شد واین موضوع مقاومت حیات وحش را در برابربیماریها، پدیده های طبیعی و غیر طبیعی بشدت کاهش می دهد.

وی یادآور شد: ۶ گونه از ۲۲ گونه دوزیستان ایران در این ناحیه رویشی تاکنون شناسایی شده  و غرب استان کردستان میزبان دو گونه بومی سمندر آتشین و سمندر خال زرد کردستانی است.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان  اظهار داشت: از ۱۹۷ گونه پستاندار شناسایی شده در کشور  ۳۱ گونه تاکنون در  کردستان هستند که در این میان  گونه‌های پلنگ و خرس قهوه‌ای به همراه دو گونه سمندر آتشین  و سمندر خال زرد کردستانی جزء گونه‌های کلیدی و در خطر انقراض اند.

مرادی یادآور شد: برای کاهش عوامل تهدید حیات وحش بهترین راه حفاظت از زیستگاه آنها است که آموزش مستمر جوامع محلی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم محلی از طریق ایجاد درآمد جایگزین از شکار غیر مجاز و تخریب زیستگاه از مهمترین اقدامات است.

آزمون ۴۸۲ دستگاه توزین در شهرستان‌های بانه وسقز

رییس اداره‌ استاندارد شهرستان‌های سقز و بانه با اشاره به اینکه در راستای اجرای رسالت ذاتی و قانونی سازمان ملی استاندارد ایران و به منظور نظارت و کنترل صحت عملکرد، وسایل توزین سبک در شهرستان بانه آزمون شد، اظهار داشت: در اسفند ماه سال جاری ۴۸۲ دستگاه توزین سبک توسط استاندارد و آزمایشگاه‌ همکار استاندارد کردستان آزمون شد.

آزاد رضایی اضافه کرد: از تعداد دستگاه‌های توزین آزمون شده ۴۷۱ دستگاه قبول، ۱۰ دستگاه تعمیر و یک دستگاه مردود شد.

وی با بیان اینکه اداره‌کل استاندارد کردستان بر اساس وظایف قانونی خود با نظارت بر وسایل توزین سبک تلاش دارد تا از ضایع شدن حقوق شهروندان جلوگیری کند، ادامه داد: آزمون وسایل توزین به صورت دوره‌ای هر سال یک‌بار توسط کارشناسان اداره‌کل و آزمایشگاه‌های همکار استاندارد کردستان با مراجعه به واحدهای صنفی انجام می‌شود.

رییس اداره‌ی استاندارد شهرستان‌های سقز و بانه اضافه کرد: در صورت صحت عملکرد دستگاه، برچسب ممهور به مهر استاندارد که نشان از عملکرد صحیح آن می‌باشد روی وسیله‌ی توزین نصب می‌شود.

رضایی یادآور شد: با توجه به اجباری بودن استاندارد وسایل سنجش و توزین و الزامات قانونی پیرامون صحت عملکرد این وسایل، همه واحدهای صنفی، خدماتی و واحدهای تولیدی ارائه دهنده‌ی کالا و خدمات موظف هستند ضمن استفاده از وسایل سنجش استاندارد، از دقت و صحت عملکرد وسایل توزین مورد استفاده مطمئن شوند.

وی افزود: مصرف کنندگان باید در زمان توزین دقت داشته باشند که برچسب صحت عملکرد دستگاه نصب شده باشد و در صورت مشاهده‌ وسایل توزین فاقد برچسب و یا تردید نسبت به صحت عملکرد آنها، این اداره کل را از طریق تلفن گویای ۲۴ ساعته ۱۵۱۷ در جریان قرار دهند تا با متخلفان مربوطه برخورد قانونی انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha