تسهیلات طرح جهش تولید مسکن تا چهار میلیارد ریال افزایش می یابد

اراک - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی گفت: تسهیلات طرح جهش تولید مسکن از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تا چهار میلیارد ریال افزایش می یابد.

«رستم قاسمی» عصر پنجشنبه در نشست شورای مسکن استان مرکزیٍ افزود: افزایش تسهیلات این طرح با هدف کاهش سهم آورده مردم انجام می شود.

وی از اصلاح ثبت نام مردم در طرح جهش تولید مسکن خبرداد و اظهار داشت: افرادی که سه سال سابقه پرداخت بیمه در شهرهای کوچک داشته باشند می توانند در طرح جهش تولید مسکن ثبت نام کنند.

وزیر راه و شهر سازی افزود: شرایط فرم جیم برای ثبت نام در این طرح تغییر کرده و افرادی که به دلایل مختلف خانه خود را سه سال گذشته فروخته اند نیز می تواند در این طرح ثبت نام کند.
وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن موظف به خانه دار کردن متقاضیان بوده و در صورتی که در شهری زمین نباشد، زمین مورد نیاز این طرح از طریق الحاق و تغییر کاربری و یا خرید زمین تامین می شود.
قاسمی گفت: ۵۴ هزار نفر در استان مرکزی در نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند که اگر با احتساب ریزشی‌ها، نیز به حدود ۵۰ هزار نفر برسد، باید برای این تعداد و حتی بیشتر مسکن ساخته شود.
وی ادامه داد: سهم هر شهرستان بر اساس جمعیت در این طرح مشخص شده و باید به میزان سهمیه مسکن در آنها ساخته شود و امکان افزایش این سهمیه نیز وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: اکنون به تعداد ثبت نام‌های انجام شده برای  ۲ سال آینده در استان مرکزی کار آغاز شده و ضمن رفع مشکل تامین زمین برای این مدت برای برخی شهرها باید برنامه ریزی نیز انجام شود.
قاسمی ادامه داد: در راستای رفع مشکلات شهرهای استان‌های کشور اختیارات ۹۰۰ شهر زیر ۵۰ هزار نفر کشور از حدود یک ماه پیش به استان‌ها تفیض شده و تصمیم گیری درخصوص این شهرها نیاز به شورای عالی شهرسازی ندارد در صورتی که درگذشته برای جابه جایی یک خیابان در یک شهر پنج هزار نفری باید موضوع در شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی می شد.
وی با یاد آوری اختصاص منابع برای بازآفرینی گفت: برای ۱۳۰ هزار واحد مسکن با شهرداری تهران توافق های لازم انجام شده و مقرر شده تسهیلات مورد نیاز این واحدها توسط وزارت راه و شهرسازی تامین شود که نیاز است این مهم در استان مرکزی نیز بررسی شود تا توافق نامه لازم به امضا برسد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: وجود خانه‌های بدون سند تنها مختص استان مرکزی نبوده و شاید این مشکل در اراک کمتر از استان‌های دیگر باشد.
قاسمی گفت: ۲۰۰ هزار نفر در شیراز خانه ساخته و در حال زندگی هستند که فاقد سند است.
وی ادامه داد: این نوع اسکان در کشور زیاد بوده و رفع این مشکل بر با تهیه دستور العمل در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفت که با حکم دیوان این مهم لغو شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: پیشنهاد تشکیل یک کمیته سه نفره متشکل از وزارت راه و شهرسازی، اعضای دیوان و قوه قضائیه برای تصمیم گیری در خصوص خانه‌های فاقد سند توسط این وزارت خانه اعلام و مقرر شد این مهم به صورت لایحه در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
قاسمی خاطرنشان کرد: پیگیری برای ارائه سند به مردم در دستور کار این وزارتخانه بوده و به دنبال این هستیم این مهم را به قانون تبدیل کرده و با یک فرمولی این مشکل مردم برطرف شود.
وی ادامه داد: زمین مورد نیاز چهار سال آینده طرح نهضت ملی مسکن به تعداد ثبت نام‌های انجام شده از طرق مختلف حتی خرید زمین از مردم باید تامین شود و تامین مشکل زمین برای مسکن جز وظایف این وزارتخانه است.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری آغاز طرح مسکن مهر از سال ۸۸ در کشور افزود: عملیات اجرایی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در این طرح کشور آغاز شد و اکنون برخی مشکلات ۲۲۰ هزار واحد آن برای این وزارتخانه باقی مانده است.
قاسمی افزود: عملیات اجرایی یک میلیون واحد مسکونی در طرح نهضت ملی در کشور آغاز شده و این طرح با هدف رفع مشکلات مسکن جامعه و کاهش هزینه زندگی مردم در کشور در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت هواپیماها در سطح کشور نامناسب، بسیار قدیمی و کم بوده و تعداد پروازهای متقاضی در استان ها نیز وحشتناک است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه سفرهای ریلی نیز ۱۴ هزار کیلومتر راه آهن در کشور وجود داشته و حدود چهار هزار کیلومتر نیز در دست ساخت است.
قاسمی افزود: یک هزار و ۴۰۰ لوکوموتیو باید در کشور وجود داشته باشد که اکنون تنها ۵۰۰ لوکوموتیو با عمر بالای ۳۵ سال در کشور فعال است.
وی ادامه داد: ۲۳۰ هزار کیلومتر راه آسفالته در کشور وجود دارد که بر اساس استاندارد جهانی سه تا ۶ درصد هزینه نگهداری این راه ها بوده و مجموع بودجه راه  و شهرسازی در سال آینده حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تنها برای نگهداری جاده ها ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، در صورتی که در مدت هشت سال گذشته یک ریال نیز برای نگهداری جاده ها هزینه نشده و در سال آینده نیز این مهم در نظر گرفته نشده است.
قاسمی افزود: باید نمایندگان مجلس برای راهداری کشور هزار میلیارد اختصاص دهند، چرا که جاده مرگ در تمامی حوزه های انتخابیه نمایندگان وجود دارد اما منابع ما در این خصوص محدود است.
وی تاکید کرد: به واسطه روش هایی که در دست داریم امیدواریم که اتفاقات مثبتی در حوزه حمل و نقل کشور رخ دهد، تنها راه آهن رشت - آستارا که امروز مهمترین پروژه برای اتصال راه آهن ایران به اروپا است، به یک میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۶۱ هزار واحد در طرح جهش تولید مسکن ملی به این استان اختصاص یافته که عملیات اجرایی ۲۰ هزار واحد امروز با حضور وزیر راه و شهر سازی در استان آغاز شد.

احمد مرزبان افزود: ۴۹۲ هکتار زمین با قابلیت تغییر کاربری و الحاق به محدوده در استان مرکزب آماده شده  که ظرفیت برای ساخت ۲۹ هزار واحد را در استان آماده می کند.

وی ادامه داد: ۱۶ هزار و ۶۳۲ واحد از مجموع سهمیه اختصاص یافته در طرح جهش تولید ملی مسکن به استان مرکزی به شهرستان اراک، ۱۴ هزار و ۲۴۴ واحد ساوه  و چهار هزار و ۳۷۶ واحد به خمین اختصاص یافته‌است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۶۲۴ واحد از مجموع این واحدها به شهر دلیجان، ۲ هزار و ۷۲۴ واحد محلات، ۸۰۰ واحد تفرش و ۴۴۴ واحد به شهرستان آشتیان اختصاص یافته‌ است.

مرزبان گفت: یک هزار واحد نیز به شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر اراک اختصاص یافته است.

فرماندار اراک نیز در این نشست گفت: تامین زمین برای ۲ هزار واحد برای مسکن محرومان باید در دستور کار قرار گرد.

امیر هادی افزود: در حوزه راه‌های مواصلاتی در خواست ارتقای راه‌های روستایی به اصلی را داریم.

وی ادامه داد: ۲۶۴ واحد مسکن ایثارگران در اراک وجود دارد که به دلیل تورم با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد با مشکل مواجه شده‌است.

فرماندار اراک گفت: ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات به این واحدها اختصاص یافته بود که برای تکمیل این واحدها این تسهیلات باید به سه میلیارد ریال افزایش یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: استان مرکزی از نظر زیر ساخت درمانی با مشکلات متعددی مواجه‌ است.

سید محمد جمالیان افزود: چهار واحد مسکونی در بیمارستان امیر کبیر اراک وجود دارد که در حوزه توانبخشی از آنها استفاده شده و امید است با موافقت برای تغییر کاربری این واحدها زمینه افزایش خدمت رسانی به مردم فراهم شود.

وی ادامه داد، ۷۱ هکتار سال ۶۳ به دانشگاه علوم پزشکی داده شد که تا کنون سند تک برگی این زمین به نام این دانشگاه منتقل نشده‌است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: با توجه به اینکه سازمان انرژی اتمی یک بیمارستان برای دانشگاه اراک در این زمین ساخته و نیاز است نسبت به اخذ  سند این زمین اقدام شود.

نماینده مردم شهرستان خمین در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: وضعیت راه‌های این شهرستان با مشکلات جدی مواجه بوده و در حوزه مسکن نیز ۲ طرح تحت عنوان مسکن ملی در سطح شهرستان وحود دارد.

علی رضا نظری افزود: طرح اقدام ملی مسکن در برخی شهرستان‌ها در طبقه چهارم و پنجم است در صورتی که طرح اقدام ملی اکنون در بخش نقشه و آماده سازی است.

وی ادامه داد: طرح اقدام ملی مسکن ملی شهرستان خمین از خرداد ماه تا کنون اتفاق خاصی صورت نگرفته و این مهم متناسب با انتظارات مردم نیست.

نماینده مردم شهرستان خمین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استان مرکزی تنها شهر اراک نبوده و ما اعتراض داریم به کسی که برنامه حضور وزیر را در استان پیش بینی کرده است.

نظری ادامه داد: نیاز است در صورتی که  امکان حضور وزیر در شهرستان‌ها نیست معاونان وزیر به شهرستان‌ها سفر کنند.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر راه و شهرسازی پنج ماه پیش چند دستور را در مجلس ارائه دادند که تاکنون هیچکدام اجرا نشده، که نیاز است دستورات اجرایی شود.
حجت الاسلام محمد سبزی افزود: جنس و نوع مشکلات ساوه با دیگر شهرستان ها متفاوت بوده و این شهرستان بیشترین زمین مسکن ملی را داشته و نباید  مشکل زمین در این شهر وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: هشت هکتار زمیین برای ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی برای ایثارگران شهرستان ساوه اختصاص داده شده بود که این میزان زمین به سه هکتار کاهش پیدا کرد و آن هم تا کنون عملیاتی نشده است.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر وزیر به دلیل مشغله های کاری نمی تواند به تعدد در استان ها حضور یابد انتظار است معاونین وزیر در شهرستان ها حضور پیدا کرده و مشکلات را در همان محل رفع کنند.

حجت الاسلام سبزی گفت: بیشتر صنایع استان مرکزی در ساوه و زرندیه مستقر بوده و نیاز است توزیع اعتبارات بر اساس آمایش صحیح انجام شود.

وی ادامه داد: اعتبارات در این شهرستان ها اندک بوده و ساوه از جمله گران ترین شهرهای کشور است و انتظار می رود میزان تسهیلات در این شهر افزایش باید.

نماینده مردم ساوه و زرندیه خاطرنشان کرد: بیشترین روستاهای فاقد آسفالت استان مربوط به شهرستان ای ساوه و زرندیه است و میزان تصادفات نیز در ساوه بالا است و تقاضا داریم توزیع بودجه به ویژه در حوزه راه و مسکن عادلانه در این شهرستان ها صورت گیرد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت:: شهرستان های استان در خصوص مسکن مشکلاتی دارند که انتظار می رفت وزیر راه و شهرسازی علاوه بر اراک از شهرستان ها نیز بازدید داشته باشد.

ولی الله بیاتی افزود: حدود ۱۰ سال است که قرار بوده ۴۸ هکتار به شهر فراهان اضافه شود اما تاکنون انجام نشده و مردم توقع دارند این مشکل هرچه زودتر حل شود.

وی بیان کرد: در این حوزه انتخابیه به دلیل کمبود اعتبار و عدم رسیدگی راه های اصلی به راه های فرعی تبدیل شده است، در خصوص راه و مسکن مشکلات زیادی وجود دارد که امید است در فرصت های آینده وزیر راه و شهرسازی در دیگر شهرستان ها حضور پیدا و مشکلات را پیگیری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha