حسینعلی فرهادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع این میزان ۲ هزار و ۶۱۸ میلیارد تومان مربوط به خسارت از ناحیه خشکسالی بوده است که از سال ۹۹ تا پایان سال جاری به بخش کشاورزی استان وارد شده است.
وی افزود: سایر مخاطرات در بخش کشاورزی استان به مبلغ بیش از ۴۲۸ میلیارد تومان بوده است که این میزان خسارت مربوط به سال جاری است.
فرهادی اظهار داشت: خسارت های وارد شده به بخش کشاورزی در سال جاری مربوط به بخش های سرمازدگی، سیل، طوفان، زلزله و سایر موارد بوده است.
رییس اداره مدیریت و بحران سازمان جهاد کشاورری استان خراسان شمالی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد که بیشترین خسارت ها ناشی از بلایای طبیعی به محصولات زراعی و باغی استان مربوط به سرما زدگی است.
فرهادی گفت: با وجود خسارت های چندین میلیارد تومانی ناشی از حوادث غیر مترقبه به کشاورزان استان هیچ گونه حمایت مادی دولتی برای جبران این خسارت ها تخصیص نیافت.
فرهادی بیمه سپاری محصولات کشاورزی را تنها راهکار برای جبران خسارت ها بیان کرد و از کشاورزان خواست تا در زمان مقرر محصولات کشاورزی خود اعم از زراعی، باغی و حتی دامی را تحت پوشش صندوق بیمه این محصولات قرار دهند تا در صورت زیان حداقل بخشی از این خسارت ها جبران شود.
وی سطح اراضی کشاورزی استان خراسان شمالی را افزون بر ۳۴۴ هزار هکتار اعلام کرد و اظهارداشت : سالانه کمتر از ۱۵ درصد از این اراضی تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرد و اکثر کشاورزان به دلایلی از جمله نارضایتی از پرداختی های بیمه در زمان زیان و عدم نقدینگی تمایلی به بیمه سپاری ندارند.
براساس آمار ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی خراسان شمالی در بخشهای مختلف بیش از ۹ هزار میلیارد تومان در سال است که بیشتر مربوط به محصولات زراعی و مابقی
محصولات باغی است و در یک دهه گذشته بلایای طبیعی بیش از ۴۲ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال به کشاورزان استان خسارت زد.
در سال گذشته نیز بر اثر بلایای طبیعی ( سرمازدگی، سیل و طوفان و تگرگ) حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان این استان خسارت وارد شد.
استان خراسان شمالی ۱.۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی ایران به کشاورزان استان خراسان شمالی قرار دارد و این در حالیست که در مجموع سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور کمتر از یک دهم است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنندو از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان نیز ۴۴ درصددر روستاها و مابقی در شهرها سکونت دارند.
نظر شما