عبدالله یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان خسارت به بخش های باغی، زراعی، دام و تاسیسات زیربنایی در حوزه کشاورزی استان وارد شده است.
وی افزود: حوادث مختلف در این بازه زمانی در سطح ۸۸۹ هکتار اراضی باغی و ۳۲۵ هکتار اراضی زراعی خسارت وارد کرد و همچنین ۲۰۰ راس دام دامداران این استان نیز بر اثر سیل تلف شد.
وی اظهار داشت: بارش باران و تگرگ به محصولات باغی و زراعی از جمله سیب، گیلاس، گردو، پسته، زعفران، گندم، جو و یونجه خسارت وارد کرده است.
یوسفی تعداد بهره بردارانی که در حوادث طبیعی بهار امسال دچار خسارت شده اند بیش از ۳۰ هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: یشتر خسارت های مربوط به شهرستان های اسفراین، گرمه، جاجرم و شیروان بوده است.
در سال گذشته براثر بلایای طبیعی ( سرمازدگی، سیل و طوفان و تگرگ) حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت وارد شد.
بررسی ها نشان می دهد که ۸۵ درصد از خسارت های ناشی از بلایای طبیعی به محصولات زراعی و باغی استان مربوط به سرما زدگی است.
وی سطح اراضی کشاورزی استان خراسان شمالی را افزون بر ۳۴۴ هزار هکتار اعلام کرد و اظهارداشت : سالانه کمتر از ۱۵ درصد از این اراضی تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرد و اکثر کشاورزان به دلایلی از جمله نارضایتی از پرداختی های بیمه در زمان زیان و عدم نقدینگی تمایلی به بیمه سپاری ندارند.
براساس آمار ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی خراسان شمالی در بخشهای مختلف ۷۷ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال در سال است که از این میزان ۲۶ هزار و ۵۴۹ میلیارد ریال مربوط به محصولات زراعی و مابقی محصولات باغی است و در یک دهه گذشته بلایای طبیعی بیش از ۴۲ هزار و ۱۰۷ میلیارد ریال به کشاورزان استان خسارت زده است.
میانگین سالانه بارندگی در خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.
نظر شما