مدیرکل محیط زیست فارس: اولویت با کاشت درختان بومی است

شیراز - ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس به برخی انتقادات درباره کاشت نهال‌های غیر بومی در موسم درختکاری پاسخ داد و بیان داشت: در روزهای اول درختکاری ایرادات زیادی در کار وجود داشت و حتی ما درختان غیر بومی می‌کاشتیم اما اکنون گونه‌های ارزشمند بومی کاشته می‌شود و اولویت با این گونه‌هاست.

حمید ظهرابی سه شنبه در مراسم درختکاری به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری افزود:اکنون حتی اگر قرار باشد در شهری درختکاری کنیم گونه های ارزشمند بومی کاشته می‌شود به ویژه تلاش می کنیم ذخیره ژن ارزشمند گونه هایی مثل سرو شیراز حفظ شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در این مراسم که با همت مدیریت اجتماعی،مدیریت فضای سبز،انجمن علمی علوم و مهندسی محیط زیست و با همکاری انجمن های علمی دانشگاه شیراز  برگزار شد ادامه داد:برای آینده توسعه استان فارس  باید به علوم مختلف، تکنولوژی و صنعت دانش بنیان تکیه کرد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در روز درختکاری گفت: گاهی برخی از افراد انتقاداتی به اینگونه برنامه ها دارند که موجب هجمه زیادی می‌شود ، آنها  از شیوه، نوع و گونه درختکاری  انتقاد می کنند اما بسیج اجتماعی در این سطح و با این گستردگی برای جلب مشارکت های عمومی و توجه مردم به اهمیت درخت و  درختکاری و حفظ درخت و منابع طبیعی کار آسانی نیست.

ظهرابی اضافه کرد : می‌بینیم که همه درگیر هفته منابع طبیعی هستند ، مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات دولتی، شهرداری ها، شوراها، روستاها و عموم مردم. خواهش من این است که ارزش کاری چنین بزرگ و اثر بخش را در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بدانیم و البته ما و همکارانمان در منابع طبیعی اگر ایرادی در کار بوده قطعا آن را رفع می کنیم و با جدیت به دنبال احیای جنگل ها و مراتع هستیم. همچنین  برای نگه داری و حفظ نهال ها و بذرکاری ها برنامه ریزی کرده ایم.

این مقام مسوول با اشاره به زخمی شدن یکی از محیط بانان منطقه ماله گاله شیراز با اره برقی در حالی که برای جلوگیری از قطع درخت در مقابل متخلف قطع درخت قد علم کرده بود گفت این  تلاش و مجاهدت برای حفظ درختان اقدام ارزشمندی است و خوشبختانه عقب نشینی و تسلیم در قاموس همکاران محیط زیست و منابع طبیعی وجود ندارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد : در بحت آتش سوزی هم با وجود اینکه در سال گذشته حدود ۶۰ مورد آتش سوزی داشتیم با وجود اینکه هیچ اعتباری وجود نداشت و فشار  بر سایر منابع مالی وجود داشت اما نیروهای محیط زیست و منابع طبیعی عاشقانه به مقابله با آتش پرداختند و با افتخار می‌گوییم که در سال گذشته میانگین ساعت خاموش کردن آتش به دو ساعت رسیده است در حالی که در خیلی از استان ها آتش سوزی ها تا چند روز وحتی هفته طول می کشد.

ظهرابی از طرح مشترک محیط زیست و دانشگاه شیراز در ستاد احیای تالاب ها سخن به میان آورد و گفت: با تکیه بر دانش و تخصص دانشگاه شیراز برای احیای تالاب های استان تلاش می کنیم.شاید پیچیدگی و سختی کار از دید عموم مردم مشخص نباشد اما احیای تالاب به معنی پر کردن یک حوضچه آب نیست بلکه باید کلیه کارکردهای طبیعی یک حوضه آبریز را به کارکرد صحیح اولیه برگردانیم تا تالاب احیا شود.

وی بیان کرد: هماهنگ کردن نظام اجرایی و اجتماعی در کنار همراه کردن مشارکت اجتماعی کار بسیار مشکل و پیچیده ای است در حال حاضر  کارگروه های اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی ستاد احیا نیز فعال شده اند که امیدواریم منجر به اقدامات مفید برای احیای تالاب ها در استان شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha