شرکت کروز به جای اسناد واردات، کارت پستال در سامانه گمرک بارگذاری می‌کرد

تهران - ایرنا - بر اساس کیفرخواست پرونده فساد اقتصادی شرکت کروز، این شرکت به جای ارائه اسناد واردات کالاها، کارت پستال در سامانه گمرک ثبت می‌کرده است.

به گزارش ایرنا، یکی از مواردی که در دادگاه شرکت قطعه‌سازی کروز که متهم به بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان قاچاق سازمان‌یافته است، مطرح شده ارائه تصاویر غیرمرتبط به جای اسناد گمرکی بوده است.

در پنجمین جلسه رسیدگی به پرونده کروز که ۹ بهمن برگزار شد، نماینده دادستان تصریح کرد: متهم فاتحی در خصوص جعلی بودن اسناد ترخیص شرکت کروز گفته است که شرکت کروز اسناد ترخیص را خودشان درست می‌کردند به دلیل اینکه این شرکت در مسیر سبز کمیته ترخیص قرار دارد و خط تولید آن روزانه به مواد اولیه نیاز دارد، گمرکات مجبور به تأیید اسناد ترخیص هستند به عنوان مثال زمانی که اسناد نامرتبط را به جای اسناد واقعی در سامانه گمرک بارگذاری می‌کنند نشانگر این است که منتظر ارسال اسناد از مبدأ نمانده‌اند.

وی بیان کرد: متهم فاتحی به صراحت اقرار کرده است که تاکنون از طرف وی هیچ‌گونه مکاتبه‌ای با مقامات قضایی مبنی بر جعلی بودن اسناد ترخیص شرکت کروز انجام نشده است. با بررسی فایل‌های ترخیص کالا گمرک ایران مشخص شده است که برای بیش از ۲ هزار کوتاژ محموله با اسناد جعلی و یا تصاویر غیر مرتبط گواهی ترخیص صادر شده است.

قاضی صلواتی هم در این زمینه بیان کرد: به جای اسناد ترخیص تصویری از طبیعت و مادر در سامانه گمرک بارگذاری شده که هیچ ارتباطی با موضوع ندارد.

نماینده دادستان در ادامه اضافه کرد: نوع تصاویر بارگذاری شده به عنوان اسناد مثبته گمرکی در گمرک فرودگاه امام خمینی به شرح زیر است: تصویر بدون متن ۵۹ سند، تصویر با متن در خصوص موضوع مادر ۴۷ سند، تصویر بدون سند ۲۰۲ عدد، تصویر کامل رنگی قرمز و مشکی ۳۹ عدد، تصاویر مخدوش ۴ عدد، درمجموع ۳۴۷ سند غیر مرتبط در اسناد گمرک بارگذاری شده است.

نماینده دادستان گفت: متهم فاتحی در رابطه با جعلی بودن اسناد ترخیص گفته است که کارشناسان درب خروج باید بررسی لازم را انجام می‌دادند و کارشناسان ارزیابی نیز باید اسناد را ارزیابی و در صورت وجود تخلف به مسئول بازبینی گزارش می‌دادند.

متهم فاتحی مسئولیت عدم نظارت بر اسناد جعلی را بر عهده مسئول ارزیابی درب خروج و بازبینی می‌داند در حالی که وی از جعلی بودن اسناد اطلاع داشته و به دستور وی کالاها به صورت درصدی ترخیص می‌شدند.

به گزارش ایرنا، نمونه‌ای از تصاویری که شرکت کروز به جای اسناد واردات در سامانه گمرک بارگذاری کرده، در زیر آمده است.

اسناد واردات شرکت کروز در سامانه گمرک!
نمونه‌ای از اسناد کالاهای وارداتی شرکت کروز که در سامانه گمرک ثبت شده است!

متاسفانه با رشوه‌هایی که برخی مسئولان میانی گمرک دریافت می‌کردند، بدون بررسی اسناد واردات شرکت کروز، این شرکت به راحتی اقدام به ترخیص کالاهای وارداتی خود می‌کرده است و آنقدر اطمینان داشته‌اند که حتی به جای جعل اسناد (که بخشی دیگر از اتهامات این شرکت است) تصاویر کارت پستال را در سامانه گمرک ثبت می‌کردند.

شرکت کروز به جای اسناد واردات، کارت پستال در سامانه گمرک بارگذاری می‌کرد
نمونه‌ای از اسناد کالاهای وارداتی شرکت کروز که در سامانه گمرک ثبت شده است!

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha