به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی در این دیدار با قدردانی از اقدامات این صندوق در استان، گیلان را استانی حادثه خیز خواند و افزود: با توجه به این موضوع و دستورالعمل سازمان مدیریت بحران کشور مبنی بر مرجع بودن پرداخت خسارات بخش کشاورزی توسط صندوق بیمه و حمایت ۷۰ درصدی دولت از سهم بیمه کشاورزی ،افزایش سهم بیمه برنج ، چای و باغ های کشاورزی در سال زراعی جدید، جزو اولویت ها باشد.
استاندار گیلان این مهم را موجب اطمینان خاطر کشاورزان در تولید و عرضه محصول دانست.
پرداخت ۶۲ میلیارد تومان خسارت کشاورزی
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور نیز در این دیدار بیان داشت: در سال زراعی گذشته با افزایش بیمه گذار، مبلغ ۶۲ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان خسارت دیده در حوادث و بحران های بارش های شدید،کم آبی و خشکی در استان پرداخت کرده ایم.
ابراهیم حسن نژاد ادامه داد: سهم عمده آن مربوط به برنج است که این رقم نسبت به سال قبل، افزایش چشمگیری داشته و در سال زراعی جدید هم با توجه به هماهنگی های انجام شده با رئیس سازمان چای کشور ، مقرر شد بیمه فراگیر در چای با محوریت صندوق توسعه چای اجرایی شود.
گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون ،پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون ، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستان های رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند. همچنین وسعت باغهای چای در استان های گیلان و مازندران ۲۶ هزار هکتار است که میزان زیرکشت هر سال متفاوت است. ۹۰ درصد باغهای چای در استان گیلان و ۱۰ درصد در استان مازندران قرار دارند.
برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره ، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد و استان های گیلان و مازندران، ۵۵ هزار چایکار دارد.
نظر شما