به گزارش ایرنا، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه روسای اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان گفت: کانونهای مهارتی قدیمی و سنتی بسیاری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که تا مدتی قبل برای فعال شدن آنها اقدام موثری شکل نگرفته بود اما در رویکردهای جدید فنی و حرفهای، به بخشی از آنها همچون صنعت جوش هفشجان پرداخته شد و این کانون مهارتی هماکنون در سطوح بینالمللی فعالیت خود را دنبال میکند.
محمدکاظم منزوی با بیان اینکه لازم است برای شناسایی دیگر کانونهای مهارتی موجود در حوزههای صنعت، کشاورزی و گردشگری استان نیز برنامهریزی مطلوبی با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای صورت بگیرد، افزود: با شناسایی این کانونها میتوان کارآفرینان مختلفی را برای توسعه فعالیتهای اقتصادی تربیت کرد.
وی یکی از دلایل بالا بودن نرخ بیکاری در شهرستانهای کمتر برخوردار استان را توجه نکردن به کانونهای مهارتی دانست و تصریح کرد: نزدیک به ۹۰ درصد اشتغال مهارتی استان در محور بن تا بروجن متمرکز شده است که تنها چهار شهرستان را در برمیگیرد و دیگر شهرستانها همچنان نیازمند ایجاد فرصتهای شغلی متنوع هستند.
منزوی بر فعال شدن کارآفرینان در شهرستانهای کمتر برخوردار و پرورش و حمایت از آنان تاکید کرد و یادآور شد: لازم است مجموعه فنی و حرفهای فعالیتهای خود را در این مسیر ساماندهی کند تا کارآفرینان حرفهای و فنی و همچنین شناسنامهدار تربیت شوند و بتوانند حرکت مناسبی را در راستای ایجاد اشتغال در استان انجام دهند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: در این راستا باید تمامی بخشهای اقتصادی استان با یکدیگر در ارتباط باشند و فنی و حرفهای میتواند به عنوان یک حلقه اتصال میان تمامی این بخشها نقشآفرینی کند.
وی با اشاره به مطالعات تجربی انجام شده در خصوص ۴۰۰ طرح نیمهتمام صنعتی در استان افزود: در بحث اشتغال و نیاز مهارتی، استان با کمبود نیروی اپراتور و مسلط به کار با دستگاه روبهرو است و درحالیکه افراد از نظر تحصیلات دانشگاهی در سطح خوبی قرار دارند اما در بخش مهارتی ضعفهای عمدهای دیده میشود.
منزوی علت این امر را بیگانه بودن بخش صنعت با فنی و حرفهای بیان و تصریح کرد: باید نیازمندیهای صنعت به بخش آموزش فنی و حرفهای معرفی شود تا با برنامهریزی مدون، زمینه حل مشکل طرحهای نیمهتمام نیز فراهم شود.
وی خواستار نگاه ویژه فنی و حرفهای به بخش کشاورزی استان شد و تشکیل مراکز تخصصی گیاهان دارویی و شیلات را با اهمیت ارزیابی کرد و ادامه داد: چهارمحال و بختیاری قطب تولید ماهیان سردابی و بادام مامایی است، مرکز تخصصی بادام و دهکده فرش و همچنین خوشههای مختلف در استان در حال راهاندازی است و فنی و حرفهای میتواند با آموزش نیروهای متخصص، مهارت را به این مراکز و خوشهها تزریق کند.
راهاندازی واحدهای کارآفرینی به مداخلهگری هدفمند نیاز دارد
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری در ادامه این آیین با بیان اینکه زیرساختها و زمینههای مورد نیاز برای توسعه کارآفرینی هنوز در مراکز آموزشی به درستی شکل نگرفته است، گفت: در حال حاضر تزریق روحیه کارآفرینی و نوعی مداخلهگری هدفمند برای راهاندازی این نوع از واحدها به ضرورت و نیاز جامعه تبدیل شده است.
علیرضا کریم زاده مفهوم کارآفرینی را فراتر از ایجاد فرصتهای شغلی دانست و افزود: اهمیت این مقوله به عنوان پدیده اثرگذار در تولید ثروت، ایجاد و توسعه فناوری، ترغیب و تشویق سرمایهگذاران، گسترش بازارهای جدید و به طور کلی افزایش رفاه عمومی قابل درک است و از این رو باید برای حرکت در مسیر کارآفرینی از طریق آموزشهای مهارتی، برنامهریزی و اقدام مناسبی شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای این توانایی را دارد که گامی موثر برای اشتغال و کارآفرینی بردارد و این مهم در استان نیز پیگیری خواهد شد.
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروزه عمده مراکز آموزشی در کشور، فعالیت خود را بر افزایش معلومات علمی و دانش افراد متمرکز کردهاند و در بعد مهارتی و ارتقای آن تلاش اندکی صورت میگیرد، بنابراین لازم است برای ارائه آموزشهای جدید در راستای ایجاد مهارتهای خاص مورد نیاز صنعت و همچنین مهارتهای عمومی بازار کار نیز برنامهریزی شود.
کریم زاده ضرورت آموزش افرادی که به دلیل تغییرات فناوری دچار کاهش کارایی شدهاند را متذکر شد و افزود: باید امکان به روز شدن و تکمیل مهارتهای این افراد نیز در مجموعه آموزشهای فنی و حرفهای مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: پرورش افراد کارآفرین دیگر هدفی است که در ارائه آموزشهای فنی و حرفهای گنجانده شده است، آموزش افرادی که بعد از کسب مهارت قادر باشند، فرصت شغلی مناسبی را برای خود و در مراحل بالاتر برای دیگران مهیا کنند.
کریم زاده تصریح کرد: علمی که بخواهد بر سر سفره مردم وارد شود باید به مهارت تبدیل شده باشد و در حال حاضر نهادینه کردن فرهنگ مهارتآموزی یکی از نگرانیهای جدی کشورهاست که در ایران نیز توسعه مهارت برای بهبود شرایط شغلی و اقتصادی از الزامات محسوب میشود.
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری به نقش موثر این مجموعه در پرورش نیروهای خلاق و مهارت محور اشاره کرد و گفت: این نیروها با نفوذ به لایههای مختلف اقتصاد، صنعت، فرهنگ و دیگر عرصههای شغلی میتواند، عامل حرکت و پیشرفت کشور شوند.
رشد ۱۰۶ درصدی درآمدهای کسب شده حوزه فنی و حرفهای استان
مدیرکل پیشین آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ مجموع درآمدهای کسب شده در این اداره کل در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۰۶ درصد رشد داشته است، گفت: در دو سال اخیر ۲۸ تفاهمنامه همکاری برای گسترش فعالیتهای این مجموعه با دیگر سازمانها و ادارات به امضا رسید.
فرانک کبیری، راهاندازی مراکز تخصصی آموزش، ایجاد نخستین کارگاه تولید محتوای الکترونیکی، فعال شدن نخستین مرکز تخصصی نمد کشور در استان با آموزش ۵۰ نفر در رشتههای مرتبط و راهاندازی مرکز مهارت آموزشی و مشاوره شغلی زندانیان با ۳۹۰ کارآموز را از دیگر اقدامات انجام شده در دو سال اخیر بیان کرد.
وی همچنین به راهاندازی مرکز تخصصی گیاهان دارویی و ماهیان سردابی برای نخستین بار در کشور به مرکزیت استان اشاره و تصریح کرد: در این مدت اقدامات موثری نیز در راستای توسعه فعالیت آموزشگاههای آزاد شکل گرفت که ایجاد ۱۴ مرکز جوار کارگاهی و از جمله نخستین مرکز جوار کارگاهی گردشگری کشور در شهرکرد از این گونه اقدامات است.
مدیرکل پیشین آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه امید میرود مدیریت جدید این اداره کل طرح واگذاری مرکز ارتقای مهارت در شهرکرد و بروجن را از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان پیگیری کند، یادآور شد: راهاندازی دپارتمانهای اسبهای قدرتی در شهرکرد و ماهیان سردابی در اردل نیز از برنامههایی است که به عنوان نیاز آموزشی بخش فنی و حرفهای استان مطرح شده است.
کبیری ادامه داد: ایجاد کارگاه تعمیر موتورسیکلت در شهرستانهای لردگان، فارسان و شهرکرد، ایجاد آموزشگاه قالی، گلیم و جاجیم در کوهرنگ، راهاندازی دو مرکز جوار کارگاهی در بروجن، فعال کردن مرکز تخصصی بادام در سامان، تکمیل و تجهیز دپارتمان تخصصی جوش در هفشجان و صدور موافقتنامه راهاندازی آموزشگاه خودروهای سنگین در کیار نیز از دیگر طرحهای نیمهتمامی است که پیشنهاد میشود پیگیریها برای به نتیجه رسیدن آنها در آینده انجام شود.
به گزارش ایرنا، در این مراسم از خدمات فرانک کبیری مدیرکل پیشین آموزش فنی و حرفهای چهارمحال و بختیاری قدردانی و علیرضا کریم زاده به عنوان سرپرست این اداره کل معرفی شد.
نظر شما