به گزارش ایرنا از ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی همزمان با روز جوان با ارائه گزارشی از عملکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: نامگذاری یک روز در تقویم رسمی کشور به نام جوان اتفاق مبارکی است که چندین سال از تحقق آن میگذرد و یادآور جایگاه این قشر است. چراکه بخش بزرگی از جمعیت ایران اسلامی را جوانان تشکیل می دهند.
وی افزود: در راستای شناسایی و کشف ظرفیتهای اعضای کانونها در بخشهای مختلف؛ دوره های آموزشی در هر دوره در دستور کار ستاد قرار گرفت که به این منظور در رویداد ملی فهما در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۲ دوره در قالب ۳۹ جلسه آموزشی شامل آشنایی با خبرنگاری، سفیران اجتماعی، آشنایی با هنرهای تجسمی، آشنایی با هنرهای ادبی، آشنایی با کارآفرینی، تفسیر جزء هشتم قرآن، آموزش کتابداران، مادران قرآنی، آشنایی با شبکههای موضوعی، یاریگران زندگی و همچنین آشنایی با ستاد و فنآوری اطلاعات در سامانه آموزشی بچه های مسجد بارگذاری شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: با توجه به این مساله باید در بخشهای مختلف برای نسل جوان برنامهریزی شود تا این سرمایه کلان در مسیر پیشرفت هرچه بیشتر جامعه به بالندگی شایسته برسند؛ در این راستا کانونهای فرهنگی هنری مساجد با بیش از دو میلیون عضو نوجوان و جوان همواره در صدد برگزاری فعالیتهای متنوعی برای شکوفایی استعدادهای اعضای خود بوده که در سطح ۲۶ هزار و ۱۳۱ کانون در سراسر کشور حضور دارند.
وی ادامه داد: در رویداد ملی فهما ۱۴۰۰ نیز ۷۰ جلسه آموزشی در قالب ۱۲دوره مختلف از جمله سواد رسانهای، کتابداری (مجموعهسازی)، قرآن، امید زندگی، کوثر رسالت، طرحنویسی، شعر و داستاننویسی و همچنین کارآفرینی برگزار شد که با استقبال اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد مواجه بود. امسال با هدف تحقق مهارتافزایی؛ دورههای جدیدی طراحی شده که به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان در قالب ۱۲ دوره آموزشی ویژه مدیران و اعضای کانونهای مساجد سراسر کشور برگزار میشود.
ارزانی ادامه داد: این دورهها در سامانه بچههای مسجد به نشانی بارگذاری شده است و اعضا با مراجعه به این سامانه می توانند در هرکدام از دورههای طراحی شده شرکت کنند.
وی گفت: این ۱۲ دوره مجازی در مجموع در قالب ۱۴۸ جلسه آموزشی برگزار می شود که شامل عناوین سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و هنر با هم زیستن، فلسفه تقلید و احکام شرعی جوان، آشنایی با معارف قرآن کریم، خودشناسی و مهارتهای زندگی، اصول کار تیمی و تشکیلاتی، راهکارهای مدیریت فرهنگی مسجد، مدیریت زمان و برنامهریزی، روشهای بیان احکام شرعی، راههای جذب جوان به مسجد، روش پاسخگویی به شبهات دینی و بایستههای مدیریت مسجد است.
به گزارش ایرنا پس از ماموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۲ اسفند سال ١٣٧١ در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول کرد، مقرر شد برای احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تاسیسات دستگاههای دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیاتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد نماید که این هیات بعد از شکلگیری و فعالیت، به ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
شبکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با عبور از مرز ۲۶ هزار کانون، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی جمهوری اسلامی است که از سال ١٣٧٢ به صورت رسمی آغاز به فعالیت نموده و تاکنون مامن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است.
ستاد هماهنگ کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تاسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامهریزیهای خود را انجام داده و به افزایش تاسیس تعداد کانونها در هر سال اهتمام ویژهای دارد. هر مسجدی در صورت آمادگی و تمایل با ارایه درخواست کتبی به دبیرخانههای استانی و با ارائه مدارک لازم میتواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.
نظر شما