به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری منتخب کره جنوبی که پیشتر در سمت دادستان کل این کشور فعالیت داشته درحالی قرار است روند خیزش کشورش در جهان به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا را هدایت کند که این کشور اکنون با مشکلاتی همچون اقتصاد شکننده، اختلافات نسلی و جنسیتی و تقابل با کرهشمالی در حال دست و پنجه نرم کردن است.
از دیگر سو، بر پایه نظرسنجیهای انجام شده، رشد سرسام آور بهای مسکن، رکود اقتصادی و بالا رفتن نرخ بیکاری در میان جوانان از جمله مهمترین دغدغههای مردم کره جنوبی است که با امید بهبود شرایط در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کردند رئیس جمهور آینده را برگزیدند.
به عبارت دیگر، برای توصیف وضعیت فعلی مردم کره جنوبی با اشاره به آمار و ارقام بالای خودکشی می توان به سریال معروف «اسکوئید گیم» (بازی ماهی مرکب) و فیلم «پاراسایت» (انگل) اشاره کرد که در آنها به تفصیل تشدید فاصله طبقاتی در این کشور به تصویر کشیده شده است و ابعاد وخامت اوضاع اقتصادی در این کشور را به صورت هنرمندانه ای بر روی پرده نقره ای برده است.
به استناد گزارشهای خبری، کره جنوبی دومین کشور از نظر نرخ خودکشی در جهان و نخستین در میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است. آمارها نشان میدهد افزایش شیوع افسردگی و خودکشی یکی از مهمترین دلایل مرگ جوانان این کشور از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون به شمار می آید. به گزارش خبرگزاری «کیودو» در سال ۲۰۲۰ میلادی در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت ۵۱ میلیونی کره جنوبی، ۲۳.۵ مورد خودکشی گزارش شده است.
اکنون با بازگشت به عقب و نگاهی به کارزار انتخاباتی کره جنوبی می توان دریافت دو رقیب برای به دست آوردن رای مردم به چه شیوههای مختلفی متوسل شدند.
گفتنی است نامزد شکست خورده با رویکری پوپولیستی در ایام تبلیغات انتخاباتی کوشید دل مردم را به دست آورد و نامزد پیروز به شیوه های دیپلماتیک متوسل شد.
لی جائه-میونگ نامزد شکست خورده انتخابات با پر رنگ کردن کودکی سراسر درد و رنج خود کوشید با رویکردی احساسی در کارزار انتخاباتی ظاهر شود، وی در فعالیت های انتخاباتی خود گفت در کودکی ناچار به ترک تحصیل شده تا به عنوان کودک کار در کارخانهای مشغول به کار شود و این مساله سبب معلولیت وی نیز شده است.
لی همچنین با وعده های مالی وسوسه انگیز از جمله برقراری حداقل دستمزد سراسری، توزیع یارانه نقدی و قرار دادن هزینههای درمان ریزش مو تحت شمول بیمه دولتی تلاش کرد مردم را راضی کند تا به او رای دهد. اما در نهایت مردم خسته از وعده های پوشالی به وعده های لی اعتنا نکردند و نتیجه انتخابات نشان داد این سناریوی تراژیک سرشار از رنج دوران کودکی لی نتوانست مردم را اقناع کند.
در سوی دیگر، یون قدرتمند تر ظاهر شد و بدون توسل به اقدامات پوپولیستی و شعارهای سطحی کوشید با ارائه وعده هایی که به نظر منطقی تر میرسید، موفق شود گوی سبقت را از رقیب رنج کشیده خود برباید.
اکنون سوال اینجاست آقای یون ۶۱ ساله به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم ، تا چه حد می تواند به وعده های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند و سیستم معیوب اقتصادی کره جنوبی را ترمیم کند؟
برنامههای دولت یون برای تحقق وعده های انتخاباتی اش چیست؟
یون ساعاتی پس از پیروزی در انتخابات از قصد خود برای استحکام هر چه بیشتر روابط سئول و واشنگتن باب سخن به میان آورد و گفت که با ایجاد «ارتشی قدرتمند» به شدت با تحریکات کره شمالی مقابله خواهد کرد.
یون که دوره ۵ سال ریاست جمهوریاش از ماه می سال جاری شروع میشود مون جائه-این، رئیس جمهوری فعلی را به نزدیکی به پکن و پیونگیانگ و دور شدن از ایالات متحده آمریکا متهم کرده است. او که اولویت سیاست خارجی خود را نزدیکی به واشنگتن قرار داده است همچنین بهفکر ترمیم روابط با ژاپن و حل مشکلات تاریخی دو جانبه با توکیو است..
وی همچنین وعده داده بود که تمرکز اصلی اش را بر بهبود ناامنی شغلی، افزایش قیمت مسکن و مسائل جنسیتی قرار خواهد داد.
یون همچنین یکی از منتقدان سیاست «مون جائه این» رئیس جمهوری مستعفی کره جنوبی به دلیلی عدم توازن بین کار و زندگی مردم بود.
کره جنوبی به داشتن فرهنگ کاری سختگیرانه مشهور است. آداب و رسوم محل کار همچون ساعات کاری طولانی و کار آخر هفته در این کشور، رایج است. گزارش هایی از جان باختن کارگران به علت کار زیاد در کره جنوبی مخابره شده است.
به استناد گزارشهای خبری سیاست مون ساعات کاری کارگران را به ۵۲ ساعت در هفته یعنی ۴۰ ساعت در هفته بعلاوه ۱۲ ساعت اضافه کاری محدود می کند.
یون در عین حال گفت که کارگران باید امکان یابند ۱۲۰ ساعت در هفته کار کنند و سپس از یک استراحت خوب برخوردار باشند. پیشنهاد وی برای ۱۲۰ ساعت در هفته معادل پنج روز ۲۴ ساعته است.
داده های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی حاکی است که به طور متوسط یک کارگر در کره جنوبی یک هزار و ۹۰۸ ساعت در سال ۲۰۲۰ کار کرده است. این یکی از بالاترین ساعات کاری در این سازمان اقتصادی ۳۸ عضوی است و کره جنوبی پس از کاستاریکا، مکزیک و کلمبیا در جایگاه چهارم قرار دارد.
در مقایسه، یک کارگر در آمریکا به طور متوسط یک هزار و ۷۶۷ ساعت در سال ۲۰۲۰ کار کرده است.
رئیس جمهور آینده کره جنوبی فمینیسم را عامل نرخ هولناک زاد و ولد در کشورش دانسته است. این کشور با ۸۱ صدم درصد تولد به ازای هر زن در سال ۲۰۲۱، یکی از پایین ترین نرخ های زاد و ولد در جهان را داراست. این در حالی است که در سال ۲۰۲۰، نرخ زاد و ولد کلی در آمریکا ۱.۶۴ درصد بود.
در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات کره جنوبی نرخ بالای مرگ و میر و فرزندآوری کمتر است. در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار در تاریخ کره جنوبی و همزمان با مواجهه این کشور با کمترین میزان نرخ تولد و در عین حال پیر شدن جمعیت، شمار موارد مرگ و میر از شمار موالید در این کشور بیشتر شده است.
در سال ۲۰۲۰، جمعیت کره جنوبی با ۲۰ هزار و ۸۳۸ نفر کمتر از سال ۲۰۱۹، ۵۱ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۲۳ نفر برآورد شده است. دولت این کشور پیشبینی میکند که اگر نرخ فعلی زاد و ولد به همین شکل ادامه یابد، جمعیت کره جنوبی تا سال ۲۰۶۷ به ۳۹ میلیون نفر کاهش خواهد یافت و بیش از ۴۶ درصد از جمعیت، بالای ۶۰ سال خواهند بود.
یون همچنین خواستار توسعه روابط با آمریکا و تشدید سیاستهای سختگیرانهتری علیه چین و کره شمالی شده بود.
به باور کارشناسان؛ رئیس جمهور منتخب کره جنوبی به عنوان دادستان به پیگرد روسای جمهور سابق پرداخت و اکنون نارضایتی رایدهندگان به او کمک کرده تا در سختترین رقابت از سال ۱۹۸۷ تاکنون به ریاست جمهوری برسد.
کارشناسان می گویند پیروزی یون در انتخابات به نوعی یک همه پرسی در مورد «مون جائه این» رئیس جمهور پیشین به شمار میآید که به شدت محبوبیت خود را به دلیل سیاستهای خود از دست داده بود.
از دیگر سو یکی از چالشهای اساسی پیش روی یون، تداوم بیماری مهلک کرونا است که می تواند بر میزان موفقیت برنامه های اقتصادی وی سایه افکند.
اگرچه پیشتر کره جنوبی جزء نخستین کشورهایی بود که با تشدید فاصلهگیری اجتماعی، انجام تست های گسترده، شناسایی سریع و دقیق بیماران صفر، زنجیره ابتلا و افراد آلوده و ایزولاسیون آنها، بدون نیاز به توقف، فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی را در پیش گرفت، البته همراه با بستن مدارس و تعطیلی آیینهای کلیسایی و بازیها و رقابتهای وزرشی و فعالیت کلوبهای شبانه، اما این روزها بیماری کرونا به شدت در این کشور در حال گسترش است.
به گزارش خبرگزاری «یونهاپ» کره جنوبی، براساس اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های کره جنوبی، بیش از۴۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور اعلام شده است که با احتساب این موارد، شمار مبتلایان به این بیماری را از آغاز همه گیری به ۷ میلیون و ۶۲۹ هزار و ۲۵۷ نفر رسانده است.
اکنون باید دید آیا پیروز انتخابات می تواند به وعده های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند و بر بهبود سیستم معیوب اقتصادی، تبعات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا، شکاف طبقاتی عمیق میان فقرا و ثروتمندان، تامین مسکن ارزانتر و مشکل کاهش جمعیت این کشور در سطح داخلی فایق آید و تغییراتی را در سیاست خارجی در قبال اتحاد دو کره، نحوه همکاری با چین، آمریکا و ژاپن و ترمیم روابط با توکیو اعمال کند.
نظر شما