انور اسماعیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح پزشک خانواده(نظام ارجاع شهری) از سال ۱۳۹۹برای نخستینبار در کشور بصورت آزمایشی در چهار استان کردستان، کرمان، یزد و کهکیلویه و بویراحمد اجرا شد.
وی افزود: این طرح ویژه خانوادههای شهری دارای دفترچه بیمه رایگان بود و در استان ۳۲۰ هزار نفر که از بیمه رایگان سلامت (بیمه همگانی) برخوردارند زیرپوشش این طرح قرار گرفته اند، ضمن اینکه علاوه بر پزشک خانواده شهری، ۸۸۰ هزار نفر در استان زیر نظر پزشک خانواده روستایی قرار دارند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح بین هر یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزار نفر تحت نظر یک پزشک عمومی قرار گرفته اند و ضمن اینکه تاکنون ۱۶۰ پزشک کردستانی طرف قرارداد ما در اجرای این طرح شده اند.
وی یادآور شد: افرادی که به این طرح منتسب شده اند از پزشک خانواده خدماتی شامل پیشگیری، اقدامات درمانی سرپایی، تجویزداروهای لازم، آزمایشهای تشخیصی، ارجاع به متخصص دریافت کرده اند.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان اضافه کرد: در حال حاضر این طرح در استان تا ۹۰ درصد پیش رفته و ۱۵ پزشک پشت نوبت برای اخذ قرارداد با این طرح هستند که مربوط به سنندج است اما در شهرهایی همانند بانه و مریوان با کمبود پزشک روبرو هستیم.
طرح پزشک خانواده(نظام ارجاع شهری) ویژه بیمهشدگان صندوق بیمه همگانی(رایگان) است که محدودیت دسترسی به بخش خصوصی دارند و دفترچههای بیمهای آنان فقط در مراکز دولتی اعتبار دارد.
در استان کردستان بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار نفر بیمه سلامت دارند که بیشترین تعداد آنان و بیش از ۶۰۰ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.
نظر شما