به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، بانک توسعه آسیایی افزود: تعداد افرادی که در فقر شدید به سر می برند - با درآمد کمتر از ۱.۹۰ دلار در روز - در سال گذشته ۲۴.۳ میلیون نفر و معادل ۳.۷ درصد از جمعیت ۶۵۰ میلیونی جنوب شرقی آسیا بود.
قبل از همهگیری، ارقام افراد مبتلا به فقر شدید در جنوب شرقی آسیا رو به کاهش بود و بالغ بر ۱۴.۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹، ۱۸ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ و ۲۱.۲ میلیون در سال ۲۰۱۷ می شد.
ماساتسوگو آساکاوا رئیس بانک توسعه آسیایی، گفت: «این همهگیری منجر به بیکاری گسترده، بدتر شدن نابرابری و افزایش سطح فقر به ویژه در میان زنان، کارگران جوانتر و سالمندان در جنوب شرقی آسیا شده است.»
آسکاوا از دولتها خواست برای رفع این فقر شدید، سیستمهای بهداشتی را بهبود بخشند و مقررات را برای تقویت رقابت تجاری، سرمایهگذاری در زیرساختهای هوشمند و سبز و به کارگیری فناوری برای سرعت بخشیدن به رشد، سادهسازی کنند.
بنا به گزارش رویترز، بانک توسعه آسیایی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱، ۹.۳ میلیون کارگر کمتر در جنوب شرقی آسیا وجود داشته زیرا محدودیت های کووید-۱۹ باعث کاهش فعالیت اقتصادی شده و میلیون ها نفر را بیکار کرده است. پیش بینی رشد در سال ۲۰۲۱ برای آسیای جنوب شرقی ۳.۰ درصد بود.
بانک توسعه آسیایی در گزارش خود آورده است: پیشبینی شده بود که این منطقه در سال جاری ۵.۱ درصد رشد کند، اما سویه اومیکرون کرونا در صورت گسترش بیشتر و ایجاد شوکهای عرضه و تقاضا، میتواند چشم انداز رشد آسیا را تا ۰.۸ درصد کاهش دهد.
پیشبینی سال ۲۰۲۲ هنوز تأثیر اقتصادی تهاجم روسیه به اوکراین را لحاظ نکرده است.
مساله اخیر، سیاستگذاران آسیایی را وادار کرده است تا در برآوردهای سال ۲۰۲۲ تجدید نظر کنند و خطرات رشد ضعیف همراه با افزایش قیمت ها که پیچیدگی ناخواسته ای را به برنامه های تنظیم پولی اضافه می کند، در نظر بگیرند.
نظر شما