۲۶ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۰۴
کد خبرنگار: 2166
کد خبر: 84688543
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۰۰ هزار اصله نهال اُکالیپتوس در راستای زراعت چوب در شوش تولید شد

دزفول-ایرنا- ۶۰۰ هزار اصله نهال اُکالیپتوس در راستای زراعت چوب و تامین ماده اولیه شرکت های تولید چوب فشرده ( ام دی اف) توسط یکی از شرکت های مستقر در شهرستان شوش تولید شد.

مدیر عامل شرکت تک چوب به عنوان یکی از تولیدکنندگان نهال اُکالیپتوس در منطقه شمال خوزستان پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تولید نهال اُکالیپتوس در راستای اجرای طرح ۲ هزار هکتاری کاشت درخت در منطقه دوسلق غرب کرخه با هدف توسعه زراعت چوب در استان خوزستان صورت گرفته و این روند همچنان ادامه دارد.

احمد کثیر با بیان اینکه تولید نهال اُکالیپتوس از امسال در شرکت تک چوب آغاز شده افزود: کاشت نهال های تولیدی از شهریورماه سال ۱۴۰۱ در منطقه دوسلق غرب کرخه آغاز می شود.

وی اظهار داشت: در راستای توسعه زراعت چوب در منطقه به عنوان یک صنعت با اشتغالزایی قابل توجه و درآمد بالا برای اهالی به ویژه روستاییان و کشاورزان تعدادی از نهال های تولیدی بین کشاورزان شهرستان شوش توزیع می شود تا در حاشیه و اطراف مزارع و باغ ها کشت کنند.

مدیرعامل شرکت تک چوب توسعه صنعت چوب در منطقه و شهرستان شوش را با وجود زمین های بایر غیر قابل کشت و تپه ماهوری حرکتی مهم و اقتصادی در راستای کار آفرینی و توسعه اقتصادی منطقه بیان کرد و گفت: نهال اُکالیپتوس که بسیار سازگار با شرایط آب و هوایی و اقلیمی استان خوزستان می باشد در زمین هایی که قابل کشت برای تولید محصولات نمی باشند کشت می شود ضمن اینکه چوب تولیدی از این درختان در صنایع مختلف چوب کاربرد داشته و قابل مصرف است.

وی با اشاره به آماده سازی ۱۰۰ هکتار از اراضی بایر منطقه دوسلق در غرب کرخه برای کاشت نهال های اُکالیپتوس گفت: عملیات آماده سازی این اراضی آغاز شده و در نخستین گام ۱۰۰ هکتار از این اراضی در سال ۱۴۰۱ زیر کشت درختان اُکالیپتوس می رود ضمن اینکه ایجاد ۵۰۰ هکتار مزرعه اُکالیپتوس در این منطقه هدفگذاری شده است.

کثیر گفت: با توجه به اینکه در هر هکتار یک هزار و ۵۰۰ نهال اُکالیپتوس قابل کشت است لذا در سطح ۱۰۰ هکتار  منطقه غرب کرخه ۱۵۰ هزار اصله نهال کشت می شود که با توجه به رشد سریع این گونه گیاهی سازگار با منطقه از سال پنجم می توان از این درختان چوب برداشت کرد.

وی گفت: تولید اسانس از برگ درخت اُکالیپتوس دیگر محصول قابل استحصال از این درخت می باشد که در مصارف درمانی بسیار کاربرد داشته و حتی ظرفیت صادرات دارد.

مدیر عامل شرکت تک چوب، خوزستان را استانی بسیار مستعد برای کشت اُکالیپتوس دانست و گفت: گونه گیاهی اُکالیپتوس در مناطق مختلف استان خوزستان حتی زمین های بایر و غیر قابل کشت با آبیاری کم، سریع رشد کرده و حتی رشد آن از زیستگاه اصلی آن که استرالیا می باشد نیز سریعتر است لذا تشویق مردم، کشاورزان و روستاییان برای توسعه کشت اُکالیپتوس در راستای زراعت چوب و البته مقابله با ریزگردها بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است که از سوی دستگاه های متولی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه با ایجاد ۱۰۰ هکتار مزرعه اُکالیپتوس در منطقه دوسلق غرب کرخه در شهرستان شوش زمینه برای کشاورزی و دامداری در این منطقه فراهم خواهد شد گفت: در مزارع اُکالیپتوس فعالیت زنبورداری نیز قابل اجرا بوده و اقتصادی است.

کثیر، از جمله مزایای ایجاد مزرعه اُکالیپتوس در منطقه بیابانی غرب کرخه را مقابله با پدیده گرد و غبار، احیای زمین های بایر، تولید چوب مورد نیاز صنایع چوب کشور و جلوگیری از خروج ارز برای وارد کردن چوب همچنین اشتغال و کار آفرینی در منطقه محروم عنوان کرد.

وی گفت: از هر درخت اُکالیپتوس در دوره  اول که پنج سال زمان می برد می توان بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم چوب برداشت کرد ضمن اینکه با رشد مجدد درخت، تا ۲۵ سال می توان از یک درخت آکالیپتوس چوب برداشت کرد.

وی چوب را کالایی با ارزش اقتصادی خوب در کشور دانست و گفت: با توجه به حجم چوب تولیدی از هر درخت، توسعه کشت این گونه گیاهی در منطقه بسیار اقتصادی و در آمد زا بوده و می تواند اقتصاد مناطق محروم روستایی منطقه را متحول کند.

به گفته مهندس کثیر چوب تولیدی از درختان اُکالیپتوس برای تولید تخته فشرده "ام دی اف" کاربرد داشته و در صنایع چوب از جمله تولید مبلمان، میز و نیمکت و کابینت بسیار مصرف می شود ضمن اینکه در حال حاضر بخش زیادی از چوب مورد نیاز این صنایع از خارج وارد می شود.

وی در خاتمه حمایت دستگاه های اجرایی از طرح تولید و کاشت نهال در راستای توسعه صنعت چوب در شهرستان شوش را ضروری دانست و گفت: بخش مولد و کار آفرین برای اجرای چنین طرح هایی همچنان نیازمند حمایت و پشتیبانی دستگاه های اجرایی است تا با رفع موانع، تولید و اشتغال در منطقه شتاب گیرد.

در راستای توسعه صنعت زراعت چوب ایجاد ۱۰ هزار هکتار مزرعه در استان خوزستان برنامه ریزی شده است.

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان زمین های کم بازده و شیبدار استان خوزستان بهترین مکان برای توسعه زراعت چوب است که باید از این ظرفیت در راستای توسعه صنعت چوب استفاده کرد.

شرکت تک چوب از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را در راستای تولید ورق ام دی اف و نئوپان با ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در شهرستان شوش آغاز کرده است و اکنون با ۱۵۰ نفر نیروی شاغل و اشتغال زایی غیر مستقیم ۵۰۰ نفر مشغول فعالیت می باشد.

با راه اندازی خط تولید نئوپان و ام دی اف در این شرکت در سال ۱۴۰۱ با حمایت دولت و با یک هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر در منطقه فراهم می شود.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت روز پنجشنبه در سفر به استان خوزستان از یک شرکت فعال در زمینه چوب فشرده ( ام دی اف ) همچنین مزارع اُکالیپتوس در شهرستان کرخه بازدید کرده و بر توسعه کشت درخت اُکالیپتوس در راستای زراعت چوب و خودکفایی کشور در زمینه تولید چوب فشرده تاکید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha