۲۸ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۲۱
کد خبرنگار: 1291
کد خبر: 84689788
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

قلعه دزک چهارمحال و بختیاری ، گنجینیه‌ای از تاریخ فرهنگ و هنر

شهرکرد- ایرنا- قلعه دزک چهارمحال و بختیاری در بین قلعه‌های زاگرس میانی ایران از جایگاه خاصی برخوردار است چرا که این قلعه زمانی میزبان جمعی از فعالان ادبی و فرهنگی و سیاسی ادوار تاریخی بود.

به گزارش ایرنا، کاخ قلعه دزک در روستای دزک شهرستان کیار چهارمحال و بختیاری واقع شده که در دورانی از مشروطیت و در زمان جنگ‌های جهانی، خاستگاه برخی از شخصیت‌های شناخته شده در عالم فرهنگ و هنر بود.

قلعه دزک با الهام از معماری و تزئینات بدنه قصرهای اروپایی ساخته شده است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: بنای کاخ قلعه دزک در سال ۱۳۲۵ هجری قمری به‌دستور لطفعلی‌خان امیرمفخم بختیاری پسر امامقلی‌خان حاجی‌ایلخانی با الهام از معماری و تزئینات بدنه قصرهای اروپایی قرن‌های ۱۷ و ۱۸ میلادی با ترکیبی از معماری و هنر ایرانی ساخته شد.

علیرضا جیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: معماری و تزئین قلعه دزک با درهایی زیبا از جنس چوب درخت گردو را عهده هنرمندان ایرانی انجام داده‌اند.

قلعه دزک چهارمحال و بختیاری ، گنجینیه تاریح فرهنگ و هنر

وی افزود: طبقه همکفت کاخ قلعه دزک دارای یکی هشتی ورودی در میانه و چهار ایوان در طرفیت است که از هر ۲ طرف به محوطه درون بنا متصل می‌شود.

جیلان تصریح کرد: اتاق‌های طبقه نخست کاخ قلعه دزک دارای ۲ ایوان مجزا در شمال و سه ایوان متصل به‌هم در جنوب است که ۲ اتاق سه دری در ایوان‌های شمالی و ۲ اتاق سه دری قرینه در ایوان جنوبی باز می‌شود.

وی یادآور شد: در بین اتاق‌های کاخ قلعه دزک سالن بزرگی وجود دارد که به دیوان‌خانه (سفره‌خانه) معروف و در مجاورت اتاق آئینه (به سبک اروپایی) قرار گرفته که در طرفین آن‌ها ۲ اتاق کوچک به‌نام "گوشواره" ساخته شده است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اتاق آئینه کاخ قلعه دزک با نمونه‌هایی متنوع از هنر گره‌چینی، نقش‌بُری و شیشه نقاشی دارای ۲ پوسته عکس درهم است که نمای سه‌بُعدی دارد.

قلعه دزک چهارمحال و بختیاری ، گنجینیه تاریح فرهنگ و هنر

کوروش بابائیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در دوران مختلف تاریخی افراد مشهوری مانند وحید دستگردی، علی‌اکبر دهخدا، فرخی یزدی، محمد مصدق، ملک‌الشعرای بهار و ابوالقاسم نجفی و مهمان خارجی در کاخ قلعه دزک حضور پیدا کردند و مدتی را این بنای میهمان بودند.

به گزارش ایرنا، کاخ قلعه تاریخی دزک ۱۶ تیرماه ۱۳۶۷ به شماره ۱۷۳۱ به‌عنوان اثر تاریخی درجه یک در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

روستای دزک شهرستان کیار در ۳۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha