زمین با قیمت مناسب به هتل سازان می‌دهیم

۲۸ اسفند ۱۴۰۰، ۱۸:۲۰
کد خبر: 84690835
زمین با قیمت مناسب به هتل سازان می‌دهیم

تهران- ایرنا- معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه در سیاست‌گذاری و اجرای حوزه گردشگری، بخش خصوصی باید وارد کار شود، گفت: بر اساس سند تحول، زمین‌هایی با قیمت مناسب در اختیار فعالان این حوزه قرار می‌گیرد تا بتوانند با ساخت هتل به صنعت گردشگری کمک کنند.

به گزارش ایرنا، علی اصغر شالبافیان در گفت‌وگویی درباره اقتصاد گردشگری اظهار داشت: تصور ما بر این بود که امسال به جهات مختلف یک سال پرسفری را در نوروز شاهد خواهیم بود، به همین جهت ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که متشکل از ۲۲ دستگاه اجرایی است، از آبان ماه بسیج شده تا به مسافران نوروزی خدمت‌رسانی کنند.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی توضیح داد: در تمامی استان‌های کشور ستاد اجرایی خدمات سفر تشکیل شده و همگی برای پذیرایی و خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی توجیه شده‌اند و استانداران تلاش‌هایی را آغاز کردند که بتوانند شرایط خوبی را برای مسافران ایجاد کنند.

شالبافیان ضمن اشاره به سفرهای نوروزی طی دو سال گذشته و شیوع بیماری کرونا، گفت: دو سال بود که از طرف دستگاه‌های خدمات‌رسان استان‌ها، اقدامات زیرساختی برای پذیرایی مسافران و برنامه‌های فرهنگی آن‌ها صورت نگرفته بود، اما در دولت جدید از آبان ماه سال ۱۴۰۰ این برنامه‌ریزی برای سفرهای نوروزی آغاز و ۱۰۴ شاخص به استانداران ابلاغ شد که باید در سفرهای استانی در قبال مسافران انجام پذیرد. این ۱۰۴ ابلاغ در این ماه‌ها به صورت موردی بررسی شد و اکنون تمامی استان‌ها از هماهنگی مناسبی برای مواجه با مسافران برخودار هستند.

افزایش سفرها در چند روز اخیر به‌معنای جبران آثار تخریبی ۲سال گذشته نیست

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با اشاره به معضلات بیماری کرونا و نقطه اوج ششم این بیماری در ماه‌های اخیر، بیان کرد: به دلیل بروز پیک کرونا در آبان ماه، باید به گونه‌ای برخورد می‌کردیم که آمادگی ما در ستاد هماهنگی سفر، برای مردم به عنوان ترغیب به سفر تلقی نشود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به طور متوسط بیش از ۸۰درصد استان‌ها آمادگی حضور مسافران را دارند، تشریح کرد: طی این دو سال بیماری کرونا حوزه گردشگری را بسیار متاثر کرده و اگر چند ماه یا چند روزی است که مسافرت‌ها افزایش یافته به معنای جبران آثار تخریبی در این دو سال نیست.

هتل‌هایی ساخته شده که از لحاظ اقتصادی در آن مناطق مقرون به صرفه نیست

شالبافیان اظهار داشت: برخی از اقامتگاه‌هایی که تعطیل شده بودند، باید بازگشایی می‌شدند و در چرخه ارائه خدمات به گردشگران و مسافران نوروزی قرار می‌گرفتند. در حوزه دفاتر خدمات مسافرتی هم همین نیازها وجود داشت، چون بسیاری از این دفاتر در دوران کرونا بسته و یا نیمه تعطیل بودند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی خاطر نشان کرد: خوشبختانه از آبان ماه ۱۴۰۰ که صدور مجدد روادید گردشگری در دستور کار قرار گرفت، توانستیم این احیا را به صورت تدریجی ادامه دهیم.

وی افزود: طرحی در بحث تحول دولت در بخش گردشگری تمهید شده و قرار است زمین‌هایی با قیمت مناسب در اختیار فعالان این حوزه قرار گیرد تا بتوانند با ساخت هتل به صنعت گردشکری کمک کنند. همچنین برای کسانی که زمین دارند، زیرساخت‌ها فراهم شده و قانون تنظیم مقررات مالی دولت هم از آن‌ها حمایت خواهد کرد تا بتوانند فعالیت خود در حوزه گردشگری را پیش ببرند.

شالبافیان بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ نیازسنجی کمی و کیفی را ارائه خواهیم کرد، مبتنی بر اینکه در چه شهرهایی چه نوع هتل‌ها و با چه ستاره‌هایی مناسب است که ساخته شود. طی این ماه‌ها آسیب‌شناسی‌هایی انجام شده و شاهد بودیم که گاهی هتل‌هایی در شهرهایی ساخته شده‌اند که این هتل‌ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نبوده است.

اختصاص ۱۳۰۰میلیارد تومان به بازسازی واحدهای گردشگری

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: در دوران کرونا نزدیک به ۱۳۰۰ میلیارد تومان به بازسازی و تکمیل واحدهای گردشگری از محل منابع تبصره ۱۸ اختصاص داده شد و نزدیک ۶ هزار میلیارد تومان هم در سال ۱۴۰۱ از محل تلفیق منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌های عامل برای بازسازی و تجهیز و تکمیل واحدهای گردشگری اختصاص داده خواهد شد.

شالبافیان اظهار کرد: اساسا در حوزه گردشگری، چه در سیاست‌گذاری و چه در اجرا باید بخش خصوصی وارد کار شود. عملکرد چند ماهه دولت هم بیانگر این است که بدون بخش خصوصی نمی‌توان صنعت گردشکری را پیش برد. در صدا و سیما هم برنامه‌هایی ساخته شده که گردشگری می‌تواند موتور محرک کسب و کار خرد در مناطق مختلف کشور باشد. نه فقط وزارت گردشکری بلکه باید تمامی دستگاه‌های حاکمیتی به کمک صنعت گردشکری بیایند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha