فاروق سخنور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: به دنبال همهگیری ویروس کرونا و تعطیلی ۲ ساله غار آبی سهولان، با تلاش فرماندار و نماینده مهاباد، بخشداری و محیط زیست از صبح امروز اول فروردین ماه همه روزه این مکان گردشگری آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی و همشهریان است.
وی ادامه داد: غار آبی - تاریخی سهولان یکی از مهمترین و کم نظیرترین غارهای طبیعی کشور و از شگفت انگیزترین جلوه های طبیعت زیبای آذربایجان غربی به شمار می رود که نوروز امسال برای پذیرایی ویژه از گردشگران ساماندهی شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد بیان کرد: همچنین با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دهیاری روستای سهولان، محوطه ورودی این غار با احداث آلاچیق و مکان برپایی چادر برای اسکان مسافران و گردشگران آماده شده است.
به گزارش ایرنا، غار سهولان مهاباد دومین غار بزرگ آبی ایران است که در ۴۳ کیلومتری شمال شرقی مهاباد در محور مهاباد - بوکان (جاده برهان) در آذربایجانغربی قرار دارد.
سهولان به زبان کردی به معنی یخبندان بوده و در نزدیکی روستایی به نام سهولان قرار گرفته است و مردم محلی غار را «کونه کوتر» یعنی لانه کبوتر نیز می نامند که دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است.
غار سهولان شبیه غار علیصدر در همدان است، این غار آبی با جلوههای طبیعی و قندیل های منحصر به فردی که دارد در دامنه رشته کوه های کوتر قرار دارد.
شهرستان مهاباد با ۲۴۵ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و یکی از مهمترین قطبهای گردشگری در غرب کشور به شمار میرود که به نگین گردشگری آذربایجان مشهور شده است.
مهاباد ۹۴ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب کانی برازان، موزه و حمام میرزا رسول، تخته سنگی فقره قا، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
مهاباد در ۱۱۶ کیلومتری مرکز آذربایجانغربی در جنوب این استان واقع شده است.
نظر شما