سعید محمدی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این موضوع با همکاری آکادمی ملی نان و همراهی اتحادیه نانوایان استان دنبال شده و افزایش کیفیت نان در مرحله پخت را به دنبال دارد.
وی با اشاره به این که نانوایان زحمت کش استان در زنجیره تولید نان سالم، نقش اساسی دارند، تاکید کرد: این قشر پرتلاش در زمینه استفاده از سهمیه آرد نانوایی خود که در اصل مال مردم است، نهایت دقت خود را به کار میگیرند تا نان به خوبی و با کیفیت لازم به دست مردم برسد.
وی ادامه داد: به طور کلی حدود ۹۰۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف استان قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید میکنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: به منظور حفظ سلامت شهروندان، به دنبال گسترش تعداد نانواییهای عرضه کننده نان کامل با سبوس ۹۳ درصد در سطح شهر قم و تشویق مردم به سمت استفاده از این نوع نان هستیم.
محمدی در ادامه با اشاره به راهبرد اداره کل غله استان برای ترویج استفاده از نان کامل در میان مردم، افزود: در همین رابطه تلاش میکنیم در هر منطقهای از شهر قم حداقل یک واحد نانوایی، نان با سبوس ۹۳ درصد را برای تامین نیاز مردم عرضه کند.
وی تاکید کرد: با افزایش تقاضای مردم برای استفاده از نانکامل، نانوایان استان از طرح ارائه این نوع نان استقبال بیشتری میکنند و به همین ترتیب تعداد واحدهای نانوایی که نان کامل عرضه میکند، بیشتر میشود و این مساله نقش مهمی در سلامت شهروندان دارد.
بخش عمده ویتامینهای گروه B و املاح معدنی گندم همچون آهن، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم در سبوس موجود است؛ با توجه به پژوهشهای متعدد انجام شده سبوس غنیترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب میشود و فواید متعددی به دنبال دارد؛ در دهه گذشته فواید فراوان نان سبوس دار اثبات شده بود و این ماده به عنوان یک داروی موثر طبی برای بیمارانی که همیشه از مساله یبوست یا اختلالات روده بزرگ رنج می برند، شناخته شد.
پنج کارخانه تولید آرد در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.
نظر شما