بیش از ۴۰ کشور خواستار تشکیل جلسه فوری فائو برای مقابله با بحران غذایی ناشی از جنگ اوکراین شدند

تهران - ایرنا - بیش از ۴۰ کشور جهان با امضای نامه‌ای خواستار تشکیل جلسه فوق‌العاده شورای سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با هدف مقابله با بحران غذایی شدند که احتمالا به موجب جنگ اوکراین، تشدید خواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، در متن این نامه که توسط ۱۹ کشور عضو شورای فائو و ۲۵ کشور ناظر امضا شده، آمده است: لازم و مقتضی است که فائو، اعضای خود را برای یک جلسه اضطراری گرد هم‌آورد.

این نامه یادآور می‌شود که داده‌های فائو نشان می‌دهد بحران اوکراین، علاوه بر افزایش قیمت مواد  غذایی در سطح جهان، تاثیر قابل توجهی بر کشاورزی، مواد خام و سایر بازارها دارد.

کشورهای امضا کننده با اشاره به اینکه پیش از شروع درگیری اوکراین، چالش‌های قابل توجهی در زمینه کمبود مواد غذایی وجود داشت که با شیوع ویروس کرونا تشدید شده بود، تاکید کردند " همه این‌ها بر امنیت غذایی میلیون‌ها نفر در ده‌ها کشور در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد".

در متن این نامه همچنین به بیانیه‌های آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در ۱۴ مارس (۲۳ اسفند) اشاره شده است که به طور جدی بر نگرانی‌ها از پیامدهای درگیری اوکراین بر سیستم غذایی جهانی تاکید کرد.

گوترش در آن زمان خاطرنشان کرد که "جنگ، بسیار فراتر از اوکراین است" و این یک "حمله به مردم و آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان" است، چرا که "انبارها در حال بمباران است".

۴۴ کشور در این نامه تصریح کردند نشست اضطراری شورای فائو "امکان بحث و تحلیل جامع‌تری" درباره وضعیت و همچنین بررسی همکاری بین این آژانس سازمان ملل متحد و سایر نهادهای مالی بین‌المللی را فراهم می‌کند.

در این نامه درخواست شد که این جلسه قبل از هشت آوریل (۱۹ فروردین) برگزار شود.

بر اساس گزارش ‌های "برنامه جهانی غذا"، جنگ روسیه علیه اوکراین، گرسنگی را در جهان تشدید کرده است. وابستگی به ذخایر گندم روسیه و روغن آفتابگردان اوکراین، مشکلات حمل‌ونقل و لغو و تاخیر ارسال محموله‌ها از بندر شهر اودِسا در اوکراین، کمک‌های غذایی در کشورهایی همچون یمن، اتیوپی، افغانستان و سوریه را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

این آژانس وابسته به سازمان ملل متحد پیش‌بینی می‌کند که درگیری اوکراین بودجه مورد نیاز برای عملیات‌ این نهاد را تا ۲۹ میلیون دلار (نزدیک به ۲۶ میلیون یورو) ماهانه افزایش خواهد داد. این برنامه که پیشتر نیز با بحران مالی روبرو بود، وادار شد تا در اوایل سال جاری میلادی، کمک‌ها در چند کشور را متوقف کند.

سازمان خواربار ملل متحد (فائو) در گزارشی در اوایل ماه جاری اعلام کرد که ۳۰ درصد از محصولات اوکراین به دلیل تأثیر جنگ قابل کشت نیست. علاوه بر این، زنجیره‌های تامین در این کشور در حال فروپاشی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha