به گزارش ایرنا، محسن فتحی شامگاه یکشنبه در بازدید از جشن ملی نوروزگاه در سنندج اظهار داشت: با اجرای جشنهای نوروزگاه میتوان بیش از گذشته مردم دنیا را با آداب و رسوم نوروزی استان آشنا کرد و این مسئله توسعه صنعت گردشگری استان را به دنبال خواهد داشت.
وی با تاکید بر زنده نگه داشتن میراث کهن این مرز و بوم به ویژه در ایام نوروز، افزود: آداب و رسوم نوروزی استان با برگزاری برنامههای فرهنگی و بومی از جمله جنگ شادی، بازارچه، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی، احیا و یادآوری می شود.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان، استان کردستان را به مقصدی خوب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است که امیدواریم با برنامهریزی و اقدامات انجام شده شاهد افزایش ماندگاری و ثبت خاطرات خوش برای مسافران و گردشگران در استان باشیم.
استقبال گردشگران از برپایی نوروزگاههای کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این بازدید با اشاره به استقبال مسافران و گردشگران از جشنهای نوروزگاه در استان، گفت: به منظور پاسداشت سنتهای نوروزی و ایجاد شادی و نشاط اجتماعی، مراسم نوروزگاه با اجرای برنامههای متنوع، هر روز در محل موزه مردم شناسی خانه کُرد و عمارت خسروآباد سنندج برگزار میشود.
یعقوب گویلیان اظهار داشت: نوروزگاه پاتوق فرهنگی و اجتماعی مسافران نوروزی است و با اجرای برنامههایی در قالب نمایش به معرفی آداب و رسوم منطقه میپردازد.
وی افزود: در حاشیه اجرای این مراسم، نمایشگاه عرضه محصولات صنایعدستی، سوغات و غذاهای محلی برپا شده که استقبال کمنظیر گردشگران نشان دهنده رضایت از این نمایشگاه است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اضافه کرد: فرهنگ غنی استان در خصوص پذیرایی از مهمانان و اجرای برنامههای شاد و متنوع، در افزایش رضایتمندی گردشگران بسیار حائز اهمیت است.
وی ابراز امیدواری کرد بتوان از طریق گردشگری و با ارائه خدمات مطلوب و جلب رضایت گردشگران، گامی مثبت برای توسعه اقتصاد استان برداشت.
پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکانهای گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص میدهد.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما