به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: این اولین اظهارات نخست وزیر جزایر سلیمان بعد از نهایی شدن توافق امنیتیاین کشور با چین بوده است.
سوگاواره روز سه شنبه در پارلمان این کشور گفت «درز اسناد امنیتی با چین پیش نویس این توافق بوده و او جزییات بیشتری درباره محتوای توافق ارائه نخواهد داد.»
وی همچنین گفت: ما از سوی کشورهای دوست جدید تحت فشار قرار گرفته ایم و به هیچ وجه قصد نداریم از چین بخواهیم در جزایر سلیمان پایگاه نظامی احداث کند.
به دنبال انتشار پیش نویس قراردادی که نشان می داد این پیمان شامل استقرار کشتی های دریایی چین می شود، استرالیا، نیوزلند و امریکا درباره توافق امنیتی بین این کشور جزیره ای در اقیانوس آرام و چین ابراز نگرانی کردند.
جاسیندا آردن نخست وزیر نیوزلند روز دوشنبه این پیمان را «نظامی سازی احتمالی در منطقه» توصیف کرد و پیتر داتون وزیردفاع استرالیا گفت کانبرا (پایتخت استرالیا) از این توافق در صورتی که باعث احداث پایگاه نظامی چین در اقیانوس آرام شود نگران است.
سوگاواره در اظهاراتش در پارلمان این کشور از کشورهای بزرگی انتقاد کرد که برای آنها اهمیتی ندارد اگر اقیانوس آرام به دلیل تغییرات آب و هوایی زیر آب برود و گفت آنها این منطقه را حیاط خلوت قدرت های بزرگ غربی می دانند.
وی ادعای احزاب مخالف را درباره این که توافق امنیت با چین به ایجاد دولتی خودکامه منجر می شود، رد کرد.
رسانه های محلی پیشتر گزارش داده بودند که سوگاواره قصد دارد انتخابات سراسری را که قرار است در سال ۲۰۲۳ برگزار شود تا یک سال دیگر به تعویق بیندازد.
دیوید ووناگی (David Vunagi) فرماندار کل جزایر سلیمان روز دوشنبه به اعضای پارلمان این کشور گفت انتخابات تنها وقتی به تاخیر می افتد که قانون اساسی تغییر کند و تغییر قانون اساسی باید توسط پارلمان تصویب شود.
اعتراض ها در جزایر سلیمان علیه دولت به کشته شدن چهار نفر و از دست رفتن ۱۰۰۰ فرصت شغلی منجر شد.
محالفان سوگاواره را به استفاده از توافق جدید با چین و امضای توافق امنیتی برای تقویت حکومت خود متهم می کنند.
نخست وزیر جزایر سلیمان این ادعا را که حضور چین تهدیدی برای امنیت منطقه است تکذیب کرده است.
نظر شما