یعقوب گویلیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آغاز تعطیلات نوروزی تا دهم فروردین ماه سال جاری، ۵۵ هزار و ۶۰۱ گردشگر داخلی و خارجی از اماکن تاریخی و فرهنگی استان بازدید کردهاند که این تعداد بازدید مربوط به هشت اثر تاریخی شامل خانه کُرد، عمارت خسروآباد، عمارت مشیردیوان، مسجد جامع و موزه سنندج، غار باستانی کرفتو، تپه باستانی زیویه و حمام حاج صالح سقز بوده است.
وی افزود: خانه کُرد سنندج در بین جاذبههای تاریخی استان با ۱۹ هزار و ۲۵۲ بازدید، همچنان بالاترین حجم حضور گردشگران را در این ایام به خود اختصاص داده است و کاخ موزه خسروآباد با ۱۳ هزار و ۹۶۱ نفر و موزه سنندج با پنج هزار و ۸۴۵ نفر نیز به ترتیب در رتبههای دوم و سوم بازدید گردشگران قرار دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: علاوه بر این، آمار بازدید از عمارت مشیر دیوان چهار هزار و ۳۴۰ نفر، مسجد جامع سنندج سه هزار و ۳۸۸ نفر، حمام حاج صالح سقز چهار هزار و ۱۸۰ نفر، غار باستانی کرفتو ۲ هزار و ۳۸۸ نفر و تپه باستانی زیویه نیز ۲ هزار و ۷۵ نفر بوده است.
وی با اشاره به افزایش ورود مسافران به استان در این ایام، یادآور شد: با تمهیدات پیشبینی شده تلاش شد تا مسافرین و گردشگران نوروزی بتوانند از اغلب بناهای تاریخی و فرهنگی استان بازدید کنند.
پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکانهای گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص میدهد.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما