«فردین حکیمی» روز جمعه در آستانه روز سیزدهم فروردین و روز طبیعت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبیعت و محیط زیست، موهبتی الهی است که از مجموعه موجودات، منابع وعوامل تشکیل شده و برهمین اساس هرگونه اقدام آلاینده مانند رها کردن زباله ها در محیط زیست یا اقدامات مخرب دیگر سبب آسیب به حیات گیاهی ، جانوری و در کل اکوسیستم می شود.
وی اظهار داشت: تخریب طبیعت و آلوده کردن آن با زباله، اثرات سوء و زیانباری برای زندگی انسان، حیوان و گیاه دارد و متاسفانه در این میان نقش انسان در ایجاد آلودگی های محیط زیست بسیار چشمگیر است.
حکیمی با تاکید بر اینکه خانواده ها می توانند با برنامه ریزی صحیح علاوه بر دید و بازدید، ضمن حضور در طبیعت و لذت بردن از آن، با انرژی مضاعف و تجدید قوای روحی و جسمی، سال جدید را با روحیه و انگیزه بالاتری آغاز کنند، گفت: گردشگران و طبیعت گردان می بایست ضمن بهره مندی از این موهبت الهی، با رعایت اخلاق طبیعت گردی و توجه به توصیه های زیست محیطی به ویژه در روز ۱۳ روز فروردین، در حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست تلاش کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز از تمام گردشگران، طبیعت گردان و مسافرین نوروزی خواست که ضمن مشارکت و همراهی در اجرای «طرح مسیر سبز - ایران پاک» برای استفاده منطقی از طبیعت ، به توصیه های زیست محیطی توجه کنند.
همچنین مشارکت در جمع آوری زباله های رها شده درطبیعت اقدامی مسوولانه در قبال سرمایه های ملی و عمومی است و باید همگان در قبال این سرمایه ها احساس مسوولیت کنند تا طبیعت البرز و کشور برای همیشه سرسبز باقی بماند.
وی از مهم ترین برنامه های محیط زیست در ایام تعطیلات نوروز را به ویژه در محورهای گردشگری استان، توزیع بسته های آموزشی و کیسه های زباله تجزیه پذیر و پایش و نظارت بر واحد های خدماتی – پذیرایی اعلام کرد و گفت: بروشور های معرفی مناطق طبیعی ویژه گردشگری و آموزشی ویژه انس با طبیعت و هشدارهای زیست محیطی در بین گردشگران و بازدید کنندگان از مناطق توریستی و گردشگری توزیع می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با تاکید برهمکاری شهروندان با ماموران یگان حفاظت محیط زیست استان از مردم فهیم و دوستدار طبیعت خواست در صورت مشاهده هر گونه حریق در طبیعت، به خاموش کردن آن اقدام و یا با شماره تلفن های ۱۵۴۰ یا ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.
وی همچنین از مردم و طبیعت گردان خواست تا از شکستن شاخه و آسیب به درختان و پوشش گیاهی خودداری کرده و از رها کردن زبالهها و پسمانده مواد غذایی مورد استفاده در سفر در محیط و آلوده کردن آب های سطحی پرهیز کنند.
حکیمی پرهیز از بلند کردن صدای بلندگوهای پخش کنندههایی که سبب آلودگی صوتی میشوند را از دیگر موارد دانست که طبیعت گردان بایستی به آن توجه کنند و افزود: لازم است همیشه یک کیسه همراه خود داشته باشیم و زبالههای تجزیه نشدنی(مواد پلاستیکی، نایلون، شیشه، قوطی) را در آن بریزیم و به محلهای جمع آوری زباله در شهر برسانیم.
وی همچنین توصیه کرد : سعی کنید برای گرم کردن غذا وتهیه چای از گاز کوچک سفری استفاده کنید و اگر ملزم به روشن کردن آتش شدید در مکانهای جدید و نو آتش روشن نکنید زیرا پوشش گیاهی آن قسمت از بین میرود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: در روز طبیعت، تا حد امکان از غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشید و در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده کنید و به طور حتم خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنید ضمن اینکه در صورت مواجه شدن با هر گونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.
وی یادآور شد: شماره ۱۵۴۰ و ۱۵۰۴را به یاد داشته باشید در صورت هرگونه تخریب در عرصههای منابع طبیعی ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی و محیط زیست را خبر کنید.
حکیمی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان وارد مناطق حفاظت شده نشوید زیرا این مناطق از نظر تنوع زیستی آسیب پذیری بیشتری دارند، افزود: ماهیهای قرمز را در آبهای جاری رها نکنید زیرا این ماهیها گونههای بومی کشور را از بین میبرند ضمن اینکه هر مکانی را به گونهای ترک کنید که گویی هرگز به آن منطقه نرفتهاید.
نظر شما