جذابیتی که ۱۶۵۰ گردشگر نوروزی را به تنها موزه فسیل کشور کشاند+فیلم

مراغه- ایرنا- یکهزار و ۶۵۰ گردشگر نوروزی در حالی از موزه فسیل مراغه واقع در محوطه مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور و همچنین موزه صحرایی مستقر در دره «گرگ» این شهرستان بازدید کردند که این موزه‌ها حتی تابلوهای راهنمای مسیر هم ندارد.

به گزارش ایرنا به نقل از مسئولان ذیربط این تعداد گردشگر نوروزی طی ۱۲ روز از این موزه‌ها بازدید کردند و این در حالی است که تبلیغات و اطلاع‌رسانی گسترده‌ای برای جذب گردشگران در دستور کار قرار نگرفته بود.

برخی از گردشگران می‌گویند به زحمت توانستند مسیر منتهی به این موزه‌ها به ویژه موزه صحرایی را پیدا کنند اما بازدید از این مراکز جذاب گردشگری به دشواری‌های طی مسیرش می‌ارزید.

تراکم بالای فسیل مهره‌داران هفت تا ۹ میلیون ساله، منطقه فسیلی مراغه را به بهشت فسیل‌شناسان جهان تبدیل کرده و دنیای پر رمز و راز حیواناتی چون فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب را پیش‌روی دیرینه‌شناسان جهان قرار داده است. 

«منطقه فسیلی مراغه» به اذعان کارشناسان جزو پنج منطقه پر اهمیت دارای فسیل مهره‌داران جهان به شمار می‌رود و از نظر ذخیرگاه دیرینه‌شناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژه‌ای است تا جایی که با کاوش و استخراج جدید نمونه‌های موجود در سایت مراغه، می‌توان به معرفی بیش از پیش ظرفیت‌های جهانی رسید.

به گفته مسئولان امر و بر اساس تحقیق‌های زمین‌شناسی و فسیل‌شناسی، فسیل حیواناتی که از منطقه فسیلی مراغه استخراج شده، به اجداد حیوانات امروزی در آفریقا تعلق دارد و همین موضوع مطالعات دیرینه‌شناسی در این کهن‌شهر جذاب‌تر کرده است تا جایی که مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور نیز در مراغه استقرار دارد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه نیز در مورد این جذابیت و اهمیت ویژه منطقه فسیلی این شهرستان می‌گوید: منطقه فسیلی مراغه در مسیرهای مهاجرتی پستانداران دوران سوم یعنی مسیرهای مهاجرتی مابین اروپا، آفریقا و آسیای شرقی قرار دارد و گونه‌زایی جانوران فسیلی (پستانداران) در میوسن فوقانی نوار آذربایجان به خصوص در سایت مراغه نیز بر اهمیت آن افزوده است.

به گفته «غلامرضا زارع» تراکم بالای قطعات فسیلی در واحد حجم لنزهای فسیلی، پراکنش وسیع لنزهای فسیل مهره‌دار در مساحت حدود ۴۰ هزار هکتار، تنوع بالای گونه‌های جانوری موجود در لنزهای حفاری شده و دسترسی نسبتا آسان به لنزهای فسیل مهره‌دار و حفظ شدگی مناسب قطعات فسیلی در سایت مراغه نسبت به سایر سایت‌های فسیل مهره‌داران جهان نیز موجب شده است تا بر اهمیت آن افزوده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha