به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از بهزیستی استان تهران، سمانه زمانی طی پیامی به مناسبت روز جهانی آگاه سازی اتیسم افزود: اتیسم نوعی اختلال عصبی و رشدی است که در افراد مبتلا، رشد و تحول صحیح مغز یا دستگاه عصبی مرکزی مختل میشود.
وی یادآورشد: در دنیای امروز که با انواع و اقسام بیماری های مختلف با منشاهای متفاوت و نوظهور مواجه هستیم و بنابر رسالت سازمان بهزیستی مبنی بر تلطیف فضای روانی جامعه، اختلال اتیسم از بیماری هایی محسوب می شود که در شرایط فعلی خانوادههای پرشماری را با خود همراه کرده است.
زمانی اظهارداشت: اختلال اتیسم در ۲ زمینه رفتاری در ارتباطات اجتماعی و رفتار و علایق یا فعالیت های تکراری بروز میکند؛ برقرار نکردن ارتباط با دیگران و دنیای خارج، ناتوانی در گفتار، نداشتن ارتباط چشمی، خنده و گریه های ناگهانی، ترس های بی دلیل، دادن پاسخ های غیر معقول و دلبستگی به اشیاء گوشههایی از نشانه های افراد دارای این اختلال است.
سرپرست بهزیستی استان تهران گفت: اختلال طیف اتیسم بر اساس ارتباطات اجتماعی و رفتارهای محدود و تکراری در سه سطح نیازمند حمایت، نیازمند حمایت زیاد و نیازمند حمایت بسیار زیاد دسته بندی می شود.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی طرح غربالگری اتیسم را به منظور ارتقای کیفیت زندگی افراد دارای این اختلال و خانواده هایشان و همچنین شناسایی کودکان دارای اختلال طیف اتیسم به منظور مداخله به هنگام، در دسترس کردن خدمات برای آنان، آگاهی جامعه نسبت به آنها، بالا بردن سطح دانش و بهداشت روانی خانواده ها و ارتقای سطح افراد کلیدی و مسئول در دست اجرا دارد.
روز جهانی آگاهی اوتیسم روز دوم آوریل مصادف با ۱۳ فروردین هر سال است که به عنوان یک روز جهانی به رسمیت شناختهشدهاست و هدف آن یادآوری و ترغیب کنشهای کشورهای کشورهای عضو در سازمان ملل متحد در جهت افزایش آگاهی در مورد افراد مبتلا به اختلال اسپکتروم اوتیسم (ASD) در سراسر جهان است.
روز جهانی اوتیسم یکی از تنها هفت روز رسمی سازمان ملل متحد است که در رابطه با سلامتی رسمیت یافتهاست. این روز خود سازمانهای فردی اوتیسم را در سراسر جهان را دور هم میآورد تا به اموری مانند تحقیق، تشخیص، درمان و پذیرش عمومی افراد مبتلا به این اختلال رشد کمک کند.
نظر شما