صادرات شرکت‌های دانش بنیان اصفهان سال گذشته به ۵۴ میلیون دلار رسید

اصفهان - ایرنا - رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از صادرات ۵۴ میلیون دلاری محصولات و خدمات شرکت‌های فناور و دانش بنیان مستقر در این شهرک در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این میزان نسبت به سال ۹۹ حدود یک و نیم برابر رشد داشت.

جعفر قیصری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات محصولات و خدمات شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان معادل سه درصد کل صادرات و ۱۰ درصد صادرات غیرفلزی استان اصفهان است.

حدود ۶۱۲ شرکت فناور و دانش بنیان و هسته فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است.

وی با بیان اینکه صادرات محصولات و خدمات شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نسبت به سه سال گذشته، ۱۰ برابر شده است، اظهار داشت: عمده صادرات این شرکت ها در زمینه تجهیزات پزشکی، ماشین آلات کشاورزی و دامداری، خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات، نرم افزار و تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و قطعات مانند مخازن فشار بالا و کمپسورهاست.

میزان صادرات محصولات و خدمات شرکت های فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال های ۹۷ تا ۹۹ به ترتیب ۴.۸، ۵.۲ و ۳۷ میلیون دلار بود.

قیصری تاکید کرد: جهش در صادرات محصولات و خدمات شرکت های فناور اصفهان می تواند با اجرای برنامه های حمایتی و بازاریابی مناسب در سال های آینده نیز ادامه داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه میزان فروش محصولات و خدمات شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در این شهرک در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود سه و نیم برابر افزایش یافت، گفت: این رشد، نتیجه اعتماد شرکت های بزرگ و مصرف کنندگان به این شرکت هاست.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ارزش فروش محصولات و خدمات شرکت های فناور مستقر در این شهرک در سال ۱۴۰۰ را حدود پنج هزار و ۸۰ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: این شاخص نسبت به سال ۹۷ یعنی در بازه سه ساله،  ۹ برابر شده است.

وی با اشاره به استقرار ۶۱۲ شرکت فناور و دانش بنیان و هسته فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، خاطرنشان کرد: گردش مالی این شرکت ها در سال گذشته به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید در حالیکه در سال ۹۹ حدود سه هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بود.

قیصری تاکید کرد: این آمار و ارقام نشان می دهد که استان اصفهان ظرفیت بی نظیری در زمینه اقتصاد دانش بنیان و جهش های بیشتر در عملکرد و شاخص ها را دارد و وضعیت ما در بخش فناوری نسبت به میانگین کشوری، بسیار خوب است.

وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط رهبر انقلاب به " تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" افزود: برای تحقق این شعار لازم است شرکت های بزرگ از ظرفیت پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان فعال بیشتر استفاده کنند تا نقش آنها در اقتصاد کلان کشور، تقویت شود.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان مؤسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ با هدف حمایت و هدایت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان آغاز کرد و اکنون حدود ۶۱۲ شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور با اشتغال بیش از هفت هزار و ۸۰۰ دانش‌آموخته دانشگاهی در آن مستقر است.

این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار است.

اصفهان به عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش‌بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha