به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم مصلحی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: در زمان حاضر حدود ۷۰۰ واحد و شرکت فناور و دانش بنیان با اشتغال هشت هزار و ۵۰۰ نفر در این شهرک فعال است که فروش محصولات آنها در سال گذشته معادل ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه میزان فروش محصولات دانش بنیان شرکت های فناور مستقر در شهرک در مقایسه با سالهای اخیر، افزایش دارد، اظهار داشت: عمده مشتری های آنها از بخش دولتی هستند و امسال باید میزان فروش آنها باز هم افزایش یابد.
مصلحی با اشاره به اینکه اعتماد مشتریان و سرمایه گذاران به محصولات دانش بنیان در کشور جلب شده است اما هنوز کفایت نمی کند، تصریح کرد: ما نسبت به گذشته در بخش دانش بنیان، پرواز کرده ایم اما هنوز با شرایط ایده آل فاصله داریم.
وی همچنین با بیان اینکه جذب سرمایه گذار و تجاری سازی محصولات نوآورانه، کاری دشوار است، افزود: مشکل کار در این زمینه از هر ۲ طرف فن آفرینان ،مشتریان و سرمایه گذاران است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه قوانین مترقی و بسیار خوبی در زمینه دانش بنیان در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون جهش تولید دانش بنیان، اگر سرمایه ثبتی یک شرکت دانش بنیان بالای یکصد میلیارد تومان باشد یا شرکت بورسی باشد اگر در زیرساخت های پارک علم و فناوری سرمایه گذاری کند، کل آن بعنوان مالیات محسوب میشود.
مصلحی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد قطب سرمایه گذاری خطرپذیر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هستیم، اضافه کرد: اصفهان میتواند قطب فناوری کشور باشد و باید شرایطی ایجاد شود که سرمایه گذاران پول خود را به اینجا بیاورند و از محصولات فناورانه خرید کنند.
وی با اشاره به اینکه از بین افراد شاغل در شرکتهای دانش بنیان این شهرک حدود ۵۵۰ نفر دارای مدرک دکترا هستند، اظهار داشت: وظیفه ما در قبال شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک، مانند یک پدر و حمایت کردن از آنهاست و تلاش میکنیم که احتمال موفقیت آنها در تجاری سازی محصولات و ورود به بازار، بالاتر برود.
تقویت مذاکرات سرمایهگذاری در دستور کار جشنواره شیخ بهایی
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری هفدهمین دوره "جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی" در روزهای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت امسال در اصفهان، گفت: تقویت مذاکرات ۲ جانبه بین سرمایه گذاران کلان و شرکت های دانش بنیان در دستور کار این دوره از جشنواره قرار دارد.
مصلحی با بیان اینکه جشنواره شیخ بهایی از سال ۷۷ و توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شده است، افزود: کمتر جشنواره ای را در کشور می توان یافت که تا ۱۷ دوره تداوم داشته است.
وی با اشاره به اینکه مبحث "فن آفرینی" از این جشنواره شکل گرفته است، اظهار داشت: ما در کشورمان در زمینه ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان و فناور پیشرفتهای خوبی داشته ایم اما مهم این است که برای ایده ها و محصولاتشان و رساندن آنها به بازار، مشتری و سرمایه گذار پیدا شود.
وی به بخشهای مختلف جشنواره ملی شیخ بهایی اشاره و اضافه کرد: علاوه بر بخشهای مسابقه ای "طراحان کسب و کار" و "فنآفرینی و تجاری سازی فناوری"، جایزه "صنعتساز دکتر محمود شیخ زین الدین" نیز به برترین طرح های فناوری که به تولید انبوه یا ایجاد کارخانه منجر شده است، تعلق میگیرد.
به گزارش ایرنا، اصفهان بهعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم بیش از ۹ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان کشور، رُتبه دوم را از این لحاظ در بین استانها دارد و سهم اقتصاد دانش بنیان در این خطه حدود ۲.۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است.
همچنین این استان نخستین و تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور را در خود دارد که ایده ایجاد پارکهای علم و فناوری از آن از سال ۱۳۸۰ شکل گرفت و امروزه این شهرک در سایه حمایت دولت و تلاش فناوران و بخش خصوصی، یکی از بزرگترین مجموعه های دانش بنیان ایران با حدود ۷۰۰ واحد و شرکت فناور و دانش بنیان بهشمار میآید.
صادرات شرکت ها و واحدهای فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال ۱۴۰۰ معادل ۵۴ میلیون دلار اعلام شد.
هفدهمین دوره جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت امسال مقارن با ایام بزرگداشت دانشمند بزرگ جهان اسلام شیخ بهایی و روز ملی کارآفرینی در اصفهان برگزار خواهد شد.
نظر شما