امام جمعه کرمانشاه: تولید دانش‌بنیان و اشتغال از اولویت‌های اساسی است

کرمانشاه- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: طی ۲۵ سال اخیر، رهبر معظم انقلاب هرسال شعار سال را تعیین فرموده‌اند که با محوریت اقتصاد است و این مسأله بیانگر اهمیت اقتصاد در زندگی مردم دارد و توجه به تولید دانش‌بنیانی و اشتغال از ضروریات و اولویت‌های اساسی کشور است.

به گزارش ایرنا، آیت الله «مصطفی علما» روز چهارشنبه در دیدار سرپرست و جمعی از مدیران دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: «تولید، اشتغال و دانش بنیان» محور شعار سال ۱۴۰۱ مقام معظم رهبری است به این معنا که همه کارها عموماً باید تکیه بر علمی باشد.

وی اظهار داشت: همچنان که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند و در روایت‌های مختلف نیز وارد شده، همه امور باید با تکیه بر علم و دانش باشد، در این زمینه حدیثی شریف از رسول گرامی اسلام وجود که می‌فرماید «هر عملی باید با تکیه به علم باشد».

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه تأکید کرد: دانشگاه‌های استان باید بتوانند نیازهای اساسی استان را شناسایی و برطرف کنند.

وی همچنین ضرورت توجه به مقوله «جهاد تبیین» را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: در زبان شما دانشگاهیان دقت و عمق وجود دارد و باید ارتباط بین تأکید قرآنی «بِلِسانِ قَوْمِهِ لِیُبَیِّنَ لَهُمْ» و فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص «تبیین و روشنگری» را مورد توجه قرار داد.

آیت الله علما اضافه کرد: پرداختن به جهاد تبیین در موضوعات قبل و بعد از انقلاب اسلامی از ضرورت‌های اساسی کشور است که لازم است مردم و دانشگاهیان از خدمات انقلاب اسلامی آگاهی پیدا کنند.

وی، اقتدار جمهوری اسلامی ایران را یادآور شد و گفت: امروز سخنگوی کاخ سفید آمریکا می‌گوید «تحریم‌ها هیچ اثری بر آنچه که ما می‌خواستیم در مقابل ایران نگذاشته است» لذا باید با تکیه به علم و دانش برای تعالی و پیشرفت هرچه بیشتر کشور تلاش کرد و دستاوردهای انقلاب اسلامی نیز تبیین گردد و دانشگاهیان نیز در این زمینه مسوولیت دارند؛ تأثیرگذاری کلامی که دانشجویان از اساتید در کلاس‌ها می‌شنوند بیش از سایرین است.

امام جمعه کرمانشاه: تولید دانش‌بنیان و اشتغال از اولویت‌های اساسی است

سرپرست دانشگاه رازی هم در این دیدار با تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات همگان در ماه مبارک رمضان گفت: تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن اتفاقی بس مبارک است و امیدواریم که از برکات فراوان رمضان المعظم بهره‌مند باشیم.

دکتر «محمدنبی احمدی» با اشاره به از سرگیری آموزش حضوری در دانشگاه پس از حدود ۲ سال افزود: تصمیم وزارتخانه بر حضوری شدن آموزش در دانشگاه‌ها جدی است و حقیقتاً اگر روند آموزش به حضوری ادامه نیابد چه بسا صدمات سنگینی به آموزش و پژوهش در مراکز آموزش عالی وارد شود اما به لطف خداوند متعال و عزم مسوولان و ستاد ملی مبارزه با کرونا آموزش مجازی خاتمه یافت و هم اکنون شاهد حضور دانشجویان و اساتید در دانشگاه هستیم.

وی با اشاره به آمادگی کامل دانشگاه برای استقبال از دانشجویان و فراهم کردن شرایط آموزش حضوری براساس دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: همکاران ما در ایام نوروز نیز تلاش بسیاری برای تدارک زیرساخت‌های لازم برای از سرگیری آموزش حضوری داشتند و خوشبختانه دانشگاه رازی جزو معدود دانشگاه‌هایی است که بدون هیچ مشکلی آموزش حضوری را از سر گرفت.

احمدی در ادامه بیان کرد: از جمله برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای حضور دانشجویان تهیه روزانه حدود ۹ هزار پرس غذا، آماده‌سازی خوابگاه‌های دانشجویی و استقرار مرکز واکسیناسیون است که با تلاش همکاران مشکلی در این مسایل نداریم.

وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه و دانشگاه، پیشنهاد «راه‌اندازی دفتر ارتباط حوزه با دانشگاه» را مطرح کرد و افزود: با موافقت هیأت امنای دانشگاه، به یاری خداوند متعال ۲ همایش بین‌المللی پیش‌روی دانشگاه رازی قرار دارد و انتظار داریم که جنابعالی به عنوان رییس شورای سیاستگذاری همایش بین‌المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار»  و همایش بین‌المللی «جهاد تبیین»  قبول زحمت بفرمایید و برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری این ۲ همایش باشکوه در حال انجام است.

سرپرست دانشگاه رازی یادآور شد: دشمنان به دنبال تحریف انقلاب و نظام هستند، متأسفانه آنطور که شایسته است اطلاع‌رسانی و تبیین مناسب از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران صورت نگرفته و این ظلم به انقلاب، رهبر معظم انقلاب و شهدای گرانقدر است فلذا باید قوی‌تر از گذشته و براساس راهبردهای علمی با برنامه‌ریزی صحیحی به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفته و در مسیر جهاد تبیین اقدامات موثر انجام دهیم و انتظار داریم که در این زمینه از هدایت‌ها، رهنمودها و حمایت‌های حضرتعالی برخوردار شویم.

احمدی با اشاره نامگذاری سال ۱۴۰۱ مزین به شعار «تولید، دانش بنیان، اشغال‌آفرین» گفت: این شعار از مقوله‌های تحقق نیافته و حلقه‌های مفقوده است، متأسفانه بخش صنعت، ارتباط با دانشگاه را به رسمیت نمی‌شناسند و البته به دلیل اینکه تاکنون ارتباط مثبت دانشگاه با صنعت صورت نگرفته و مشکلات بخش صنعت در دانشگاه‌ها بررسی و حل نشده است. ما این موضوع را با جدیت در دانشگاه رازی دنبال می‌کنیم و امیدواریم بتوانیم در این زمینه اقدامات موثری انجام دهیم.

وی خواستار همکاری و هم افزایی بیش از پیش مسوولان کرمانشاه با دانشگاه به ویژه در ارتباط با پروژه‌های مختلف استان شد و گفت: طرحی در قالب ۱۳ پروژه نفتی با بیش از ۷۵ هزار میلیارد به دانشگاه شهید بهشتی تهران واگذار شده و انتظار داریم برای کمک به رفع مشکلات استان در اجرا و مطالعات پروژه‌های کلان استان از ظرفیت‌های دانشگاه استفاده شود.

احمدی افزود: بسیار مهم است که به بخش صنعت ماموریت داده شود که با دانشگاه‌های استان ارتباط بگیرد و إن‌شاءلله بتوانیم در این زمینه هم گام‌هایی برداشتیم و به فرمایش رهبری در تحقق شعار سال جامه عمل بپوشانیم.

به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲ - ۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشته‌های فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی شد.  

این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.  

با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکده‌ها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.  

دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار  دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و  دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha