به گزارش ایرنا، دکتر منصور کنعانی یکشنبه در جلسه بررسی مشکلات شرکتهای دانشبنیان با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استانی فارس در شیراز افزود: در فضای آشفتهای که قرار است شرکتهای دانش بنیان افزون بر مسئولان با کارمندان در ادارات هم درگیر باشند نباید همه شرکتها را به یک چشم نگاه کنند، حساب عدهای که کارشان خلاف قانون است جداست اما برخی مسئولان و کارمندان، آموزش ندیدهاند.
کنعانی با بیان اینکه حل مشکلات دانشبنیان توسط مسئولان و دولت مشکل اساسی آنها را برطرف نمیکند، گفت: اگر پول در سیستم نچرخد اقتصاد از بین میرود. ما اثرگذاری را فراموش کردهایم و گاهی راه را اشتباه میرویم.
عضو هیات علمی بخش مهندسی مواد دانشگاه شیراز با اعتقاد به اینکه سیستم خطرپذیری موجب پویایی اقتصاد میشود، گفت: سرمایه گذاری خطرپذیر در طرحهای دانش بنیان موتور محرک پیشرفتهای فناورانه و ایده های کاربردی خلاقانه است و کمک بسیاری به حل مشکلات در این عرصه میکند.
وی اظهار داشت: حل تمام مشکلات در حوزه دانشبنیان نیازمند نوآوری است. اگر مشکلات شرکتها در زمینه تولید، دانشبنیان و کارآفرینی برطرف شود اما نوآوری وجود نداشته باشد، تحول خاصی ایجاد نمیشود و حتی شرکتها به یک شرکت رانتی تبدیل میشوند.
مشاور استاندار فارس در امور فناوری شرکتهای دانش بنیان با بیان اینکه نوآوری آرامش و انگیزه میخواهد، گفت: این آرامش نکته کلیدی است که فعالین در عرصه دانشبنیان به آن نیاز دارند. شرکتهای دانشبنیان بدون در نظر گرفتن نوآوری حتی با حمایت دولت و حمایت کسانی که با نیت خیر به آنها کمک کردند وارد جایی که نباید میشوند.
استاد دانشگاه شیراز گفت: ما وقتی دنبال هدف هستیم حتما لازم نیست بهترین و جدیدترین تکنولوژی را در اختیار داشته باشیم بلکه باید به دنبال انجام سرمایهگذاری مؤثر باشیم.
وی گفت: انتظارات شرکتهای دانشبنیان از حمایت دولت در حالیست که حل مشکلات آنها در گرو بخش خصوصی است. در حقیقت ما در زمین بخش خصوصی بازی می کنیم و انتظار داریم کسی که تسهیل گر است مشکلات را حل کند.
کنعانی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان آغاز کننده کار هستند و صنعت دنباله رو است، گفت: شرکتهای دانش بنیان باید کارآفرین باشند و در شأن این شرکتها نیست که برای حل مشکلات مالی به دولت وابسته باشند.
وی با اعتقاد به اینکه سیستم خطرپذیری موجب پویایی اقتصاد میشود، گفت: سرمایه گذاری خطرپذیر در طرحهای دانش بنیان موتور محرک پیشرفتهای فناورانه و ایده های کاربردی خلاقانه است و کمک بسیاری به حل مشکلات در این عرصه میکند. لذا برای دانش بنیان شدن و انجام هدفگذاری سالیانه باید در وهله اول سرمایه گذاران را قانع کنیم.
کنعانی ادامه داد: باید مسیرهای نفوذ به اقتصاد را به لحاظ طبیعی طی کنیم و به دنبال برگزاری نشستهای غیررسمی با مسئولان بانک و کارمندان آنها، کارشناسان و سرمایه گذاران بزرگ باشیم.
وی با اعتقاد به اینکه کارآفرینی بدون توجه به سرمایه گذاری و توجه به اصل خطر پذیری مثمر ثمر واقع نمیشود، گفت: بسیاری از قوانین در گرو امنیت کشور است و بخش عمده ای از امنیت کشور اقتصادی است.
مشاور استاندار فارس در امور فناوری شرکتهای دانش بنیان تعهد بلند مدت در عرصه دانش بنیان را مهم برشمرد و افزود: نگاه بلند مدت داشتن برای مسئولان و شرکتهای دانش بنیان از اهمیت بسیاری برخوردار است. عدم شکایت و نق زدن نیز تاثیر منفی دارد و موجب کاهش انگیزه خواهد شد.
ضرورت ایجاد کارگروه برای حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان
کاظم اکرمی مدیرکل بازرسی استان فارس نیز اظهار داشت: وظیفه ما نظارت بر اجرای صحیح قوانین در کشور است که امیدواریم امسال این وظیفه را در قبال شرکتهای دانش بنیان به نحو احسن انجام دهیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد من برای حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان این است که کارگروهی در سازمان بازرسی در جهت اجرایی شدن قانون، آیین نامه و بخشنامه ایجاد شود و یکی از فعالیتهای این کارگروه باید این باشد که زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان که مشکلی در حوزه وظیفه ما دارند مشخص و مشکلات آنها را به ما منتقل کنند.
اکرمی بیان داشت: با ایجاد این کارگروه تمام تلاش خود را برای حل اکثر شرکتهای دانش بنیان به کار می گیریم مگر اموری که قانون انجام آنها را صراحتا ممنوع کرده باشد.
مدیرکل بازرسی فارس عنوان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند تقاضا و درخواستهای خود را ثبت کنند و دستگاه اجرایی مربوطه باید با درخواست شرکتهای دانشبنیان یا موافقت کند یا مخالفت و مخالفت باید مستند باشد.
سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است.
نظر شما