تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه در لیست پروژه‌های سفر رئیس جمهوری قرار گرفته است

کرمانشاه- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه جزو سه استان آخر کشور از نظر سرانه مطالعه است، گفت: تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه منجر به تقویت این حوزه می‌شود و از این رو در لیست پروژه‌ها و مصوبات سفر آتی رئیس جمهوری به استان قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، «حسین خوش اقبال» روز یکشنبه در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در سال جاری با حضور اعضا حقیقی و حقوقی، افزود: امروز کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با فعالیت های جنبی نشان داده که برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در بین مردم تلاش می کند و باید قدردان این زحمات بود لذا امیدواریم اثرات این برنامه های فرهنگی به زودی در توسعه فرهنگ عمومی مشهود باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز جامعه ای موفق است که از تمام ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و علمی خودش را بالا کشیده و به رقابت پرداخته باشد، گفت: امروز اگر بخشی از مشکلات جامعه ما گریبان گیر مردم است و خشونت های که در جامعه می بینیم از عدم مطالعه عمومی است لذا ما باید با فعالیت های موثر مانند فعالیت های فرهنگی کتابخانه های عمومی و همراهی سایر ادارات در فرهنگ سازی و گسترش کتابخوانی در ارتقا فرهنگ مطالعه عمومی بیش از پیش عمل کنیم و خانواده ها را به سمت کتابخوانی تشویق و ترغیب نماییم.

این مقام مسئول، فرهنگ سازی و برجسته سازی الگوهای موفق در حوزه علمی و مطالعاتی را مشوق نوجوانان و جوانان در مطالعه دانست و گفت: تعطیلات مدارس باعث دوری از کتاب و کتاب خواندن درسی شد و کرونا اثرات زیادی را بر این فرهنگ گذاشت و باید این خلأ از طریق تلاش های مظاعف مسئولان و مردم جبران شود.  

نباید اجازه دهیم پروژه کتابخانه مرکزی فرسوده شود

فرماندار شهرستان کرمانشاه نیز در این جلسه خواهان تکمیل ساختمان کتابخانه مرکزی شد و گفت: پروژه نیمه کاره کتابخانه مرکزی استان کرمانشاه باید از حالت تعطیلی خارج شود و نباید اجازه دهیم که این سازه فرسوده شود.

«فضل‌الله رنجبر» افزود: اکنون برای حفظ این پروژه مشکلات زیادی وجود دارد باید و از این رو پروژه کتابخانه مرکزی به زودی تعیین تکلیف شود و مسئولان کشوری باید نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشند. 

باید منابع و کتابخانه های غنی داشته باشیم

دکتر «محمود مرادی»، استاد علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشگاه رازی در خصوص جایگاه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان گفت: ما باید با کشورهای توسعه یافته و مجهز به علم روز رقابت کنیم و بسیاری از کشورها هستند که بعد از ایران به وجود آمده اند اما منابع و کتابخانه های غنی تری دارند.

وی اظهار داشت: مسئولان مربوطه برای ارتقاء فرهنگ مطالعه و غنی شدن منابع و توسعه زیرساخت های فرهنگی و عمومی در راستای گسترش کتابخوانی با رقابت جدی تر با استان های دیگر و حتی سایر کشور ها رقابت داشته باشند تا کرمانشاه جایگاه اصلی خود را دوباره به دست بیاورد.

کتاب و کتابخوانی در آیین اسلام بسیار حائز اهمیت است

حجت الاسلام و المسلمین، «محمد صالحی» مشاور استاندار کرمانشاه در امور روحانیت نیز در این جلسه گفت: کتاب و کتابخوانی در آیین اسلام بسیار حائز اهمیت است که معجزه پیغمبر اسلام کتاب بود که این نشان دهنده اهمیت کتاب در دین اسلام است و باز هم قرآن به خواندن کتاب بسیار تاکید کرده است.

وی بیان کرد: در زمانی اشاره به معلومات علمای نجف و علمای کرمانشاه می کردند به عنوان یک منبع اما اکنون کرمانشاه در رده های آخر آماری کتابخوانی هستند و بیشتر مردم به فضای مجازی روی آورده اند و این نیاز به فرهنگ سازی دارد.  

تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه یکی از ضروریات فرهنگی استان است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز گفت: تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه یکی از ضروریات فرهنگی استان است، اثر گذاری و غنی بودن این کتابخانه می تواند نسل جدید را به کتابخوانی جذب کند و برای کتابخوان شدن نسل جدید کمتر دغدغه داشته باشیم.

«معصومه حسنی‌خونسار»، افزود: وجود زیرساخت های مجهز و به روز برای جذب جوانان و نوجوانان و جامعه مخاطب کتابخوانی جاذبه دارد لذا باید مسئولان امر برای تسریع در روند تکمیل پروژه ساختمان کتابخانه مرکزی استان کرمانشاه بیش از پیش تلاش کنند.

وی در خصوص برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان کرمانشاه با تقدیر از ۵۱۲ برگزیده برگزار شد و از این افراد با اهدای جوایز و لوح یادبود قدردانی بعمل آمد.

حسنی‌خونسار، افزود: تعداد ۳۹ هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت استان کرمانشاه در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کردند که این آمار در دوره گذشته ۲۷ هزار نفر بود که با توجه به وجود وضعیت ویروس کرونا در جامعه رشد ۴۶ درصدی در مشارکت مردمی و خواندن کتابهای جشنواره رضوی داشته ایم.  

در ادامه جلسه سایر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن نظرات و پیشنهاداتی در خصوص گسترش فرهنگ مطالعه در استان مطرح کردند.

به گزارش ایرنا کتابخانه مرکزی کرمانشاه از سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شده و هنوز بعد از ۱۵ سال افتتاح نشده است و آنچنان که مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه می‌گوید تکمیل این پروژه به ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha