به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «اسماعیل قادریفر» در نشست مشترک با اعضای هیات مدیره فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی افزود: انتظار است جریان نفوذ دانش و نوآوری در فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی تقویت شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهارداشت: با اجرایی شدن قانون انتزاع و تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و مسئولیت تمامی زنجیره محصولات از تولید تا توزیع، اهمیت و جایگاه عملکردی فدراسیون بیش از پیش خواهد بود و لازم است با برنامهریزیهای مشترک در عرصههایی که هدفگذاری خواهد شد، گام برداشته شود.
وی تصریح کرد: با توجه به بحث حذف ارز ترجیحی باید با اتخاذ سیاستها و برنامههای مناسب در بحث قیمتگذاری و عرضه، دوره گذار و پرتلاطم در این خصوص را با کمترین آثار منفی بر بازار، پشت سر بگذاریم.
قادریفر با اشاره به سطح بالای جنبه اشتغال زایی صنعت غذایی در کشور بر شناسایی جریان نخبگی در این حوزه و بهرهمندی از استعدادهای این بخش به منظور تحقق اهداف مشترک تاکید کرد.
مصرف ۵۳ درصد محصولات کشاورزی در صنایع غذایی
مدیرعامل فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با اشاره به اینکه ۵۳ درصد از محصولات کشاورزی در صنایع غذایی مصرف می شود، گفت: علت ایجاد این تشکل در سال ۱۳۹۶، فقدان متولی برای این حوزه با وجود آنکه صنایع غذایی بالاترین پیشرفت را در سطح کشور داشته است اما مظلوم و مغفول واقع شده است.
«محسن نقاشی» افزود: طی این مدت از طریق ایفای نقش هدایتی، حمایتی و نظارتی در عملکرد فدراسیون در حد توان توانستیم به کمک واحدهایی بیاییم که در شرف تعطیلی بودند.
وی با بیان اینکه به لحاظ اساسنامهای، هیچ نهادی در کشور همانند سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نقش حمایتی و راهنمایی تشکلها را دارا نیست، مهمترین چالش عموم تشکلهای کشاورزی را تضعیف در مطالبهگری آنها عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در ذیل فدراسیون صنایع غذایی، تعداد ۱۰ شرکت دانشبنیان مشغول به فعالیت است و انتقال تجارب این مراکز در واحدهای صنایع تبدیلی جزو برنامهها است.
اثرگذاری حضور فدراسیون صنایع غذایی در نرخ گذاری محصولات
«امیررضا ثابتپی» رییس هیات مدیره فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی گفت: در مدیریت کشور و در حوزه غذا از ظرفیتهای بسیار مناسبی برخوردار هستیم که اغلب به علت فرصت سوزیها و نابلدیهای مدیریتی از بین میرود.
وی اظهارداشت: حضور فدراسیون صنایع غذایی در بحث قیمتگذاری محصولات صنایع غذایی میتواند از آشفتگیهای پیش آمده در بازار جلوگیری شود.
در ادامه دیگر اعضای هیات مدیره فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به طرح برخی موارد و مسایل حوزه صنعت غذایی پرداخت و گفت: تاکید بر توسعه و سرمایهگذاری زیرساختها، لزوم بررسی مسائل تولید، امور بانکی، مبادله و فرآوری کالا، ارتقای ارزش افزوده، فراهم شدن امکان حضور فدراسیون در موضوع کشت قراردادی برای کشت دانههای روغنی، لزوم توسعه خدمات آنلاین، لزوم عدم دخالت بخش دولتی در موضوع فروش، تاکید بر تشکیل کارگروه توسعه صنایع غذایی در سازمان مرکزی تعاون روستایی، توجه به توسعه تجارت خارجی، حمایت از کشاورزان و جلوگیری از افت قیمت به منظور هدایت خرید محصول در گستره صنایع غذایی کشور و فرآوری و تبدیل و تکمیلی از عمده موارد مطرح شده است.
در این نشست مقرر شد تمهیدات لازم جهت ایجاد تعاملات مشترک فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با شرکت شهرکهای کشاورزی به منظور بهرهمندی از ظرفیتهای مغفول و موجود برای صنعت غذایی در حوزه زیرساختها و امکانات موجود برای توسعه فعالیتها اتخاذ شود.
همچنین مقرر شد طی تعاملات مشترک سازمان مرکزی و فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی نسبت به تهیه و تدوین برنامه عملیاتی و اجرایی مدون برای سال ۱۴۰۱ اقدام شود و با برگزاری نشستهای ماهیانه فدراسیون مذکور با سازمان جهت ایجاد هماهنگیهای مربوطه در فهرست برنامهها قرار گیرد.
از دیگر مصوبات این جلسه میتوان به اعلام آمادگی مجموعه سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برای در اختیار گذاردن امکانات انبارداری متعلق به شبکههای تحت پوشش سازمان به منظور ارتقای فعالیتهای توسعهای و زیرساختها با تاکید بر تقویت جنبه اشتغال زایی در حوزه صنایع و تشکلهای حوزه فدراسیون صنایع غذایی کشور اشاره کرد.
نظر شما