به گزارش ایرنا، سپیده خوبانی روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی نحوه استفاده از میز مطالعه که در کتابخانه عمومی البرز شاهرود برای مراجعین، دانش آموزان و دانشجویان برگزار شد، افزود: انواع آسیبهای پشت میز نشینی نادرست مانند قوز کردن، چاقی و اضافه وزن، آرتروز گردن، آسیب ستون فقرات و ضعف عضلانی، از مهمترین عوارض جسمی برای این قشر جامعه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه قوز کردن باعث خشکی پاها، ضعف ستون فقرات و به هم خوردن توازن گردن میشود که آینده جسمی و حرکتی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، ادامه داد: چاقی و اضافه وزن بر اثر استفاده نادرست و مداوم از میز مطالعه به دلیل کاهش سوخت و ساز بدن در افراد رخ میدهد.
خوبانی با اشاره به اینکه آرتروز گردن یکی از شایعترین اختلالات جسمی به دلیل استفاده نادرست از میز مطالعه است، ابراز داشت: خمشدن گردن بر روی میز مطالعه به صورت مستمر موجب ابتلا به این بیماری میشود.
کارشناس ارشد رفتار حرکتی، نشستن خارج از اصول، طولانی و مداوم پشت میز را موجب آسیب به ستون فقرات دانست و تاکید کرد: ضعف عضلانی ناشی از نادرست نشستن طولانی پشت میز هم باعث از بین رفتن توده استخوانی و همچنین پوکی استخوان خواهد شد.
به گفته وی، تغذیه درست و اصولی، میزان ساعت خواب مناسب، نحوه صحیح تنفس، تنفس عمیق و کنترل دم و بازدم و همچنین کاهش استرس برای دانش آموزان پشت کنکوری در پیشرفت مطالعاتی موثر است.
مسئول کمیته یوگای شاهرود در بخشی از این کارگاه به آموزش نحوه صحیح پشت میز نشستن و حرکات اصلاحی برخی عیوب ستون فقرات و گردن پرداخت.
شهرستان شاهرود دارای ۱۷ کتابخانه عمومی نهادی و ۶ کتابخانه مشارکتی و مستقل با مجموع مساحت ۱۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع و زیربنای ۶ هزار و ۹۴۰ متر مربع است.
نظر شما